Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Nový Čas oslovil 4 kandidátov na prešovského župana: Ako by vyriešili najdôležitejšie problémy kraja?

Kto presvedčí voličov v Prešovskom kraji? O stoličku župana druhého najväčšieho kraja na Slovensku sa vo voľbách 4. novembra pobije až 12 kandidátov s rôznymi profesiami.

Nový Čas oslovil štyroch najhorúcejších z nich – Jána Garaja (40), Andreja Gmittera (52), Petra Chudíka (56) a Milana Majerského (46). Aké sú podľa nich najväčšie problémy Prešovského kraja a ako by ich dokázali vyriešiť?

 

Ján Garaj (40)

  • V súčasnosti advokát
  • Nezávislý kandidát

Otvoriť galériu
Ján Garaj (40).
Zdroj: anc

Za najväčší problém Prešovského kraja považujem korupciu a klientelizmus, všetky ostatné problémy, ako sú nezamestnanosť či rómska problematika, sú len sekundárneho charakteru. Za ešte väčší problém považujem skutočnosť, že ľudia na riešenie tohto nežiaduceho spoločenského fenoménu rezignovali. Musí nastať kompletná obmena dôležitých funkcionárov, ktorí už nie sú dôveryhodní. Následne sa treba zamerať na plnenie úloh, ktoré Prešovský samosprávny kraj zo zákona má, s tým, že sa určia priority pre volebné obdobie, ktoré budú konsolidácia a dlhodobé efektívne plánovanie.

Andrej Gmitter (52)

  • V súčasnosti obchodný riaditeľ

Otvoriť galériu

Nezávislý kandidát - Máme najvyššiu nezamestnanosť, najnižšie priemerné mzdy, najvyššiu migráciu. Zlá je dostupnosť zdravotnej starostlivosti najmä v odľahlejších obciach. Ani verejná doprava dostatočne nepokrýva potreby občanov, stav cestnej infraštruktúry pozná hádam každý. Cestu vidím najmä v oživení cestovného ruchu, máme dostatok prírodného a kultúrneho bohatstva, čím dokážeme prilákať turistov. Cestovný ruch určite prinesie nové pracovné príležitosti a podporí malých a stredných podnikateľov.

Peter Chudík (56),

  • V súčasnosti predseda PSK
  • Podpora SMER-SD

Otvoriť galériu

Je potrebné pokračovať v rozvoji a rekonštrukcii ciest 2. a 3. triedy a v spolupráci s vládou urýchliť výstavbu plnohodnotného diaľničného obchvatu Prešova a R4, pretože ekonomický rast a nové pracovné miesta sú len tam, kde sú kvalitné, rýchle a bezpečné cesty. Tiež je dôležité pokračovať v rozvoji stredného školstva, sociálnej starostlivosti, kultúry a športu. Všetky riešenia musia byť založené nielen na správnych prioritách, ale aj na udržateľnom financovaní.

Milan Majerský (46)

  • V súčasnosti primátor Levoče
  • Podpora KDH, SaS, OĽaNO, NOVA

Otvoriť galériu

Najväčším problémom sú cesty a práca. Urýchlene potrebujeme začať s výstavbou nielen severného obchvatu Prešova, tzv. R4, ale aj prepojenia na severovýchod - Giraltovce, Svidník, Poľsko. Keď budú cesty, bude aj práca, prídu investori a príde aj viac turistov. Je veľmi dôležité, aby bolo počuť náš hlas v Bratislave a bolo vidieť nový zápal a neúnavnosť pri presadzovaní potrieb, ktoré máme na východe. Nemôžeme mať najnižšiu priemernú mzdu z krajov a oproti Bratislave príjem nižší približne o 60 %.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pobrežná stráž v Tunisku našla telá štyroch ľudí: Prečo boli ochotní riskovať svoje životy?
Po atentáte na premiéra sociálne siete vybuchli nenávisťou
Expert o atentáte na Fica: Strelec nedržal zbraň po prvý raz!
Kráľ Salmán opustil Francúzsko. Podľa miestnych úradov to bolo súčasťou plánu. Foto: Reuters
Kráľa museli hospitalizovať, jeho zdravotný stav sa náhle zhoršil: Aká je príčina?
Cigánska pečienka zo sviečkovice
Foto
Rýchle a chutné minútky k hokejovým zápasom! S týmito receptami sa vám bude fandiť lepšie
Račianske mýto
Hlavné mesto dnes oficiálne otvára park na "Račku": Na svoje si prídu nielen deti
Tornádo zachytili neďaleko Ústí nad Labem.
Foto
Ľudia neverili vlastným očiam: V Česku sa opäť objavilo TORNÁDO!
Concept image for the Russian attack on Ukraine.
Ukrajina obviňuje Rusov, že ich útoky na Charkov boli zámerné: Medzi zranenými sú deti
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Váš Tip
Dobrovoľníci v Žilinskom kraji vyzbierali obrovské množstvo odpadu: Toto prekvapilo aj županku!
(ilustr. foto)
Telo mŕtvej horolezkyne a jej sprievodcu sa podarilo nájsť: Pátranie trvalo takmer rok
Foto
Hviezda zápasu Hudáček: Komu posielal pozdravy do hľadiska?
Herečka mala v živote šťastie na skvelých ľudí.
Foto
O čom sníva Karin Haydu? Takú odpoveď by ste nečakali! Herečka v úprimnej spovedi
Veštkyňa Zana
Týždenný HOROSKOP: Komu sa do vzťahu zapletie PRÍBUZNÝ?! Osudová zmena môže nastať pre toto znamenie