Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2017 09:24 | Šport | Hokej

Slovenský obranca Peter Čerešňák: Prečo nám môžu silní súperi sedieť?

Jedným z príjemných prekvapení v slovenskom tíme na hokejových MS je obranca Peter Čerešňák (24).

Pri svojej druhej účasti na MS zaujal nielen víťazným gólom proti Taliansku, ale aj výkonmi v ďalších zápasoch. Dobre stavaný obranca netají nádej v účasť vo štvrťfinále, ale na situáciu sa pozerá reálne a sleduje aj výsledky tímov na spodku tabuľky kolínskej A-skupiny.

Slovenskí hokejisti hovorili pred šampionátom o ambícii prebojovať sa do štvrťfinále. Na to potrebujú umiestnenie v hornej polovici osemčlennej tabuľky, no tento cieľ sa im po štyroch zápasoch vzďaľuje. Na postupovú priečku strácajú tri body, navyše ich čakajú tri zápasy s favoritmi turnaja. Myslieť však musia nielen na postupové možnosti, ale aj na záchranu v elitnej kategórii. Na zostupovú priečku majú zatiaľ trojbodový náskok.

"Pozeráme sa na to, kto je v tabuľke pred nami, ale aj za nami. Nikto z nás sa nechce dočkať vypadnutia. V prvom rade myslíme na postup zo skupiny, ale zároveň aj na záchranu," uviedol Peter Čerešňák pre TASR.

Otvoriť galériu

 

Slovákov čakajú ešte zápasy so silnými výbermi Ruska, USA a Švédska, proti ktorým chcú bodovať a potvrdiť, že pozícia, keď "môžu", im vyhovuje viac, než keď "musia."

"Nemáme tu extra špílmachrov, ktorí by vodili súpera z jedného konca na druhý. Je preto možné, že nám budú tie zápasy viac vyhovovať. Opäť však bude dôležitá predovšetkým disciplína a defenzíva a aby sme hru radšej veľmi neotvárali," poznamenal Čerešňák.

Jeho tím síce v riadnom hracom čase prehral iba jeden zápas, no z 12 možných bodov získal iba 4. Aj preto sa vidina štvrťfinále vzďaľuje. "Snažili sme sa získať čo najviac bodov. V zápasoch sme mali dobré momenty, ale aj slabšie. Teraz nám neostáva nič iné, iba pozbierať body proti silnejším tímom," uviedol Čerešňák. Prísľubom pred zápasmi s hokejovými mocnosťami je stredajší výkon proti Nemecku. Slovenskí hokejisti síce nezvíťazili, ale nadviazali na vydarenú tretiu tretinu zápasu s Dánskom, pred ktorou došlo na ostré slová. Tím vtedy burcoval najmä brankár Július Hudáček.

"Máme v tíme niekoľko lídrov, ktorí si v kľúčových momentoch berú slovo. Aj Julo poukázal na chyby v čase, keď bolo treba zvýšiť hlas. Pomenoval veci, ktorým sa musíme vyhnúť, aby sme boli úspešní. V tretej tretine zápasu s Dánskom sa to podarilo a potom sme to preniesli aj na Nemecko," konštatoval Čerešňák.

Pre trenčianskeho odchovanca je súčasný šampionát druhým v kariére. Po tom, čo bol v Minsku v roku 2014 v pozícii nováčika, patrí v Kolíne k lídrom slovenskej defenzívy. Na doteraz jedinom víťazstve SR sa podieľal víťazným gólom, k tomu pridal aj dve asistencie a spoločne so Švédom Victorom Hedmanom je s tromi bodmi na priebežnej piatej priečke bodovania obrancov. "Mám 24 rokov, takže už nie som vnímaný ako úplne mladý a nie som ani najmladší člen tímu. Ja sa stále snažím hrať ako najlepšie viem a pomôcť tímu. Každý hráč má možnosť posunúť sa na MS ďalej. Je to o tom, ako sa hráčovi alebo tímu turnaj vydarí a v akej bude forme," dodal Čerešňák.

Čo ešte Slovákov čaká v A-skupine?

sobota 13. mája o 16.15 hod Rusko

nedeľa 14. mája o 16.15 hod USA

utorok 16. mája o 12.15 hod Švédsko

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Stretnutie členov vlády SR a Ukrajiny.
Vláda o ďalšom postupe po útoku na premiéra: Vedenie krajiny by mohlo dočasne prevziať toto meno
Aktualizované
Úrad inšpekčnej služby po streľbe na Fica: Začal trestné stíhanie! Čoho sa týka?
Polícia obvinila 33-ročnú ženu, manžela bodla kuchynským nožom do lopatky.
Surový útok ženy na manžela: Po hádke vytiahla nôž a... Nastal horor!
Čo si o útoku myslí raper Majk Spirit?
Na ATENTÁT na Fica reaguje aj raper Majk Spirit: Slovensko čakajú dva možné scenáre!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Správy, na ktoré všetci čakali: Ukrajina hlási úspech! Ide o Charkov
PSG sa chce zbaviť Škriniara: Na predaj už toto leto!
Ilustračné foto
Tragický požiar bytovky! Zahynulo niekoľko ľudí, ďalší sú v kritickom stave
(ilustračné foto)
Vážna nehoda pri Humennom: Vyhasol život vodiča († 50), ako je na tom druhá šoférka?
Si a Putin sa zhodli na potrebe politického riešenia konfliktu na Ukrajine
Foto
Čína a Rusko sú za jedno: V tomto sa zhodli! Ide o Ukrajinu
Roberta Fica v Handlovej postrelili.
Obvinili strelca z atentátu na premiéra: Hrozí mu doživotie!
Pred firmou sa stretli stovky nespokojných zamestnancov, ktorí vyjadrili hlasný nesúhlas so situáciou.
FotoVáš Tip
Zamestnanci Bukózy Vranov sú s nervami v koncoch: Už dva mesiace nemáme mzdy! Čo na to majitelia podniku?
Roberta Fica postrelili v Handlovej!
Útok na premiéra Fica dôrazne odsúdili aj podnikatelia: Pre politikov a verejnosť majú výzvu