Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jaroslav († 59) dostal šialený nápad, stálo ho to život: Tragédia v rodine presne po 20 rokoch!

V koho hlave sa mohol zrodiť ten šialený nápad?! Jaroslav († 59) spolu s kamarátom Ladislavom (40) umývali v piatok večer zablatené kolesá terénneho auta v rozbujnenom potoku.

Neodradilo ich ani to, že starosta Ochodnice (okr. Kysucké Nové Mesto) na potoku vyhlásil už v piatok 3. povodňový stupeň. Dravá voda auto strhla a spolu s ním unášala aj dvoch kamarátov. Zatiaľ čo jednému sa podarilo zachytiť o konár a miestni obyvatelia ho vytiahli na breh, druhého hľadali hasiči s policajtmi a obyvateľmi obce takmer do polnoci. Mnohí už tušili, že sa stala tragédia. 

Otvoriť galériu

Hladina potoka Ochodničanka sa na niektorých miestach začala vylievať z koryta. „Vyhlásili sme 3. povodňový stupeň, bolo to niečo strašné,“ opisuje dramatické udalosti Jaroslav Ďuroška, starosta Ochodnice. Kamaráti Jaroslav a Ladislav si na umývanie auta v potoku vybrali ten najnevhodnejší čas. Zabahnený tok kulminoval presne vo chvíli, keď sa rozhodli, že zablatené gumy tereniaka príroda umyje sama. Prúd vody auto strhol ako steblo a unášal ho aj s na smrť vystrašenými mužmi. Ladislava z besniaceho živlu vytiahli obyvatelia, Jaroslav také šťastie nemal. „Muža sa ani po maximálnom úsilí nepodarilo vypátrať polícii ani ostatným záchranným zložkám,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Otvoriť galériu

Tragédia v rodine presne po 20 rokoch

Podľa vyjadrenia polície sa hazardérom so životom podarilo z auta vyskočiť, Jaroslava však unášal oveľa silnejší prúd. Ladislav sa zachytil o konár a z potoka ho vytiahli miestni obyvatelia. Jaroslavovo telo však voda vyplavila až v sobotu o siedmej ráno. Ochodničania sa z hroznej správy nevedia spamätať. „Je to strašné,“ plače jeho suseda Helena, ktorá na starého mládenca nedá dopustiť. Všetkým naokolo pomáhal, ako mohol. Sestra Helena sa za milovaným bratom zadúša v slzách. „Smrť prišla do našej rodiny s tragédiou presne na výročie tragickej nehody mojej dcéry Silvie,“ narieka žena, ktorá svojho brata pochová. „Na návšteve mu hovorili: ,Však nechoď ešte‘, ale on opakoval - ja musím, ja musím a tak šiel rovno oproti smrti. Asi to je osud, neviem,“ zamýšľa sa Helena. Jaroslav, žiaľ, nebol doteraz jedinou obeťou záplav na severe Slovenska. Podľa informácií polície smrť našiel v piatok v rozbujnenom potoku v obci Hvozdnica (okr. Bytča) aj Dušan († 56). Na sútoku potoka Belá a rieky Váh sa v sobotu utopil poľský kajakár (†44). Napriek okamžitému zásahu hasičov sa ho oživiť nepodarilo.

Situácia sa upokojila

 

V súvislosti s povodňovou situáciou zasahovali hasiči v noci z piatka na sobotu takmer vo všetkých okresoch Žilinského kraja. Najvážnejšia situácia bola v okr. Liptovský Mikuláš, Čadca a Žilina. Nový Čas o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žiline Jaroslav Kapusniak. „Situácia sa výrazne zlepšila po poklese zrážkovej činnosti o polnoci z piatka na sobotu,“ povedal. Podľa SHMÚ bol aj v sobotu 3. stupeň v Ochodnici a na Čiernom Váhu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vládcovo meno v preklade znamená „Amon je spokojný“
Foto
Tvár Tutanchamonovho deda ODHALENÁ: TAKTO vyzeral najbohatší faraón!
A flood warning sign, on a closed country road next to water logged fields in the Avon Valley, Hampshire, England. Flooded after an extreme amount of rainfall at the start of 2014
Nemeckom sa prehnali prudké lejaky: Voda sa valila mestami, ľudia brali len to najnutnejšie
Fotografie z miesta nehody.
Tragická nehoda v Žiline: Na križovatke vrazil 32-ročný motorkár do nákladného auta! Na mieste podľahol
Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická