Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2017 21:35 | Šport | Futbal

V Leicestri sa dejú veľké veci: Tento krok nečakal nikto!

Anglický futbalový majster Leicester City vo štvrtok prepustil trénera Claudia Ranieriho.

Stalo sa tak deväť mesiacov po tom, čo mužstvo priviedol k nečakanému a historicky prvému titulu v Premier League. Zverencom talianskeho trénera sa v prebiehajúcej sezóne nedarí nadviazať na fantastický minulý ročník. V tabuľke anglickej ligy figurujú až na 17. mieste len bod nad pásmom zostupu. Klub v stanovisku uviedlo, že k tomuto kroku pristúpil "neochotne a s bolesťou, no cíti, že v záujme tímu je nevyhnutná zmena vedenia".

"Bolo to najťažšie rozhodnutie, ktoré sme museli spraviť za takmer sedem rokov, odkedy sa King Power stal majiteľom Leicestru City. Sme viazaní dať nadovšetko dlhodobý záujem klubu," povedal v stanovisku zástupca riaditeľa klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Ranieriho, ktorý prišiel do tímu v lete 2015, prepustili deň po prehre v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov s FC Sevilla 1:2.

Srivaddhanaprabha pochválil Ranieriho prínos a fakt, že napriek predsezónnemu kurzu 5000 ku 1 priviedol klub k senzačnému titulu. "Claudio priniesol do tímu vynikajúce kvality. Jeho šikovný manažment a opatrenia, motivácia a rozvážny prístup boli odrazom bohatých skúseností, o ktorých sme vždy vedeli, že do Leicestru prinesie. Jeho vrelosť, šarm a charizma pomohli transformovať klub a rozvinúť jeho profil v celosvetovom meradle. Navždy budeme vďační za to, čo nám pomohol dokázať," povedal Srivaddhanaprabha.

 

Krok vedenia prekvapil niekdajšieho útočníka Leicestru a anglickej reprezentácie Garyho Linekera. "Po tom všetko, čo Claudio Ranieri pre Leicester City spravil, je nevysvetliteľné, neodpustiteľné a nesmierne smutné, že ho teraz vyhodili," napísal na Twitteri. Ohúrený ostal ďalší bývalý reprezentant a hráč klubu Alan Smith.

"Nikdy sme neočakávali, že sa zopakujú mimoriadne výkony z uplynulej sezóny. Na začiatku sezóny bol náš jediný cieľ udržanie sa v Premier League. No teraz musíme bojovať, aby sme ho splnili a máme pocit, že zmena je nevyhnutná, aby sme vyťažili z posledných 13 duelov maximum," dodal Srivaddhanaprabha. Dočasne povedú tím doterajší asistent Craig Shakespeare a tréner Mike Stowell. Leicester sa v pondelok stretne s Liverpoolom.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke diváci počas prvého dňa festivalu Starmus - medzinárodného festivalu vedy, umenia a hudby v Bratislave 13. mája 2024.
Foto
V Bratislave sa konal prestížny festival STARMUS: Ocenenia si prevzali zvučné mená
Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Rusi hovoria o barbarskom ostreľovaní Donecka: Neďaleko zastávky mali predčasne vyhasnúť štyri životy
Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a španielsky kráľ Filip VI.
Prezidentke volal španielsky kráľ: Odkaz Slovensku aj premiérovi Ficovi, toto mal na srdci
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Cropped shot of a woman shopping in a grocery store
Jedna potravina môže za 10-tisíc úmrtí v Európe KAŽDÝ DEŇ: Na tanieri ju máte aj vy
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú