Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2016 16:10 | Správy | Zahraničné správy

Hudobný svet smúti nad úmrtím Georgea Michaela: Dojímavé reakcie jeho kolegov!

Hudobný svet vyjadruje prejavy sústrasti nad smrťou britskej popovej hviezdy Georgea Michaela.

Svetoznámy spevák, skladateľ a hudobný producent zomrel v nedeľu vo veku 53 rokov podľa britských médií na zlyhanie srdca. Americká speváčka Madonna či britská skupina Duran Duran v kondolencii pripomínajú, že tento rok už skonal rad talentovaných hudobníkov. Smútok z Michaelovej smrti vyjadrili tiež britský popový spevák Robbie Williams, starosta Londýna Sadiq Khan a mnoho ďalších.

"Som hlboko šokovaný. Stratil som drahého priateľa, bola to tá najláskavejšia, najšľachetnejšia duša a vynikajúci umelec," napísal na twitteri britský spevák Elton John. "Moje srdce je s jeho rodinou a so všetkými jeho fanúšikmi," dodal.

Ľútosť nad umelcovou smrťou vyjadril tiež Andrew Ridgeley. Ten s Georgom Michaelom vytvoril v 80. rokoch slávne hudobné duo Wham!, ktoré od založenia v roku 1981 do svojho rozpadu v roku 1986 predalo po celom svete vyše 25 miliónov nahrávok.

 

"Opustil nás ďalší skvelý umelec," uviedla americká speváčka Madonna s odkazom na tohtoročné úmrtie Davida Bowieho, Prince, Leonarda Cohena a ďalších hudobných hviezd. O strate ďalšej talentovanej duše v tomto roku hovorila aj britská popová kapela Duran Duran.

"Nech boh poskytne Georgovi Michaelovi pokoj a jeho priateľom s rodinou lásku," napísal na twitteri bubeník niekdajšej skupiny The Beatles Ringo Starr. Jeho kolega zo slávnych "chrobákov" Paul McCartney povedal, že Michaelova hudobná duša bude aj po jeho skone žiť ďalej. Dodal, že pri jeho práci vždy oceňoval Michaelov skvelý talent a zmysel pre humor.

"Myslím na rodinu Georgea Michaela, jeho priateľov a fanúšikov," uviedol britský spevák Boy George. "Mal úžasný hlas, jeho hudba bude stále žiť ako odkaz jeho talentu. Nemôžem uveriť, že zomrel. Dúfam, že ho Budha uvíta vo svojom objatí," dodal.

Americká speváčka a herečka Miley Cyrus ocenila, ako sa George Michael, ktorý sa sám prihlásil k homosexualite, zasadzoval za práva gayov, lesbičiek, bisexuálov a transgenderových osôb (LGBT). "Už teraz mi chýbaš," dodala.

"Odpočívaj v pokoji, George Michael. Nemôžem tomu uveriť. Tak úžasný spevák a skvelý človek, bol príliš mladý na to, aby nás opustil," uviedol na twitteri kanadský rockový hudobník Bryan Adams. "Ach Bože, to nie ...," stojí v ďalšom twitterovom odkaze, ktorého autorom je Robbie Williams. "Mám ťa rád Georgi, odpočívaj v pokoji," dodal.

Anglický spevák Paul Young v dnešnom rozhovore s BBC spomínal, aký mal Michael neuveriteľný hlasový dar. "Vystúpil z auta, prehodil na pódiu pár slov a bez nápevu a prípravy jednoducho začal spievať ako slávik. Skutočne neuveriteľné," uviedol Young s odkazom na charitatívne vystúpenie, na ktorom spolu spievali pieseň Everytime You Go Away.

Londýnsky starosta Sadiq Khan vyhlásil, že bolo nesmierne ťažké vypočuť si správu o Michaelovom úmrtí. "Neuveriteľný talent, ktorý cez hudbu prinášal radosť miliónom z nás," dodal Khan.

Pred rezidenciou Georgea Michaela v severnej časti Londýna sa po celý deň schádzali fanúšikovia, ktorí pred vstupom pokladali kvety, zapaľovali sviečky a nechávali tam sústrastné odkazy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Výjazdové rokovanie vlády v Handlovej.
Aktualizované
Schválené! Mestá a obce na hornej Nitre dostanú 2 milióny eur: Časť pôjde do zoo v Bojniciach
Námestník Slovenskej informačnej služby Pavol Gašpar.
Aktualizované
Už tušia, kto je za bombovými hrozbami na školách: Týchto páchateľov už našli!
(ilustračné foto).
Alžbeta v Košiciach zavraždila svojho druha († 40): Prečo jej dal súd nižší trest?!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Ministerstvo obrany zvýšilo počet vojakov: Rezort objasnil, prečo to je potrebné
man runing / rescue wiith child from fire
POPLACH v Chorvátsku: Ľudia pred ničivými plameňmi skáču do vody! Hrozné, čo požiar spôsobil
Alojz Hlina
Hlina z SaS: Z rady STVR sa vytvorí politický orgán súčasnej koalície
(ilustračné foto)
Izraelská armáda má na rukách krv: Zabila vysokopostaveného veliteľa?
Na odvážny počin sa Lucia pripravovala dlhé mesiace.
Foto
Obrovský úspech: Lucia ako prvá Slovenka vystúpila na Mount Everest! Emotívne VIDEO
Kráľ Karol III. už vraj začal s pravidelnou liečbou.
Kráľ Karol odhalil desivý PRÍZNAK, ktorým trpí: Vôbec nie je FIT, ako tvrdí palác!
Ukrajinský vojak v Mariupole
Zmeny pre ukrajinských vojakov: Neúnavná paľba Ruska im dáva zabrať! Aká je ich stratégia?
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Jaurová tvrdí, že zákon o STVR je zlý vo svojej podstate: Opozícia reaguje
Ilustračné foto
Klimatická zmena zasahuje do našich životov: Hrozí nám viacero rizík! Opatrenia sú nevyhnutné