Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tajomstvá Štefana, ktorého vinia z odoslania rádioaktívnych zásielok: Keby ste vedeli, čo mal robiť doma!

Nebezpečný páchateľ alebo chorý človek? Policajti v stredu vypátrali Štefana K. (53), ktorý podľa obvinenia rozosielal rádiokatívne zásielky obsahujúce stopové prvky rádioaktívneho amerícia 241. Pri jeho vdýchnutí hrozí ťažké poškodenie pľúc až smrť.

Medzi adresátmi bolo aj ministerstvo spravodlivosti, ktoré vedie Lucia Žitňanská. Súčasne vykonali raziu v jeho dome v obci Stratená (okr. Rožňava).  Štefan je hospitalizovaný na väzenskej psychiatrii. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z obzvlášť závažného zločinu terorizmu.

Nový Čas zaujímalo, ako Štefan K. doteraz žil, kde pracoval a či bol ženatý. Po roku 1989 sa zamestnal ako kameraman v mestskej televízií Poprad. „Bol šikovný, učenlivý a pracovitý, no taký samotár. Po čase však začal mať problémy s kolegami, nevedel sa akosi zaradiť do kolektívu. Dospelo to až do takého štádia, že sme sa s ním museli rozlúčiť,“ prezradil o ňom bývalý riaditeľ televízie Poprad Gejza Skokan (63).

Neskôr si zriadil vlastné štúdio a ponúkal služby v oblasti videozáznamov, spracovania obrazových materiálov a ozvučovania. „Mohli ste ho stretnúť na verejných akciách. Bol šikovný, vo svojom remesle sa vyznal. Veľa toho nenahovoril, ale o to viac urobil,“ povedal jeden z jeho spolupracovníkov. Štefan sa oženil a po čase rozviedol. Jeho exmanželka je učiteľka vo Svite, kde žije aj s ich spoločným synom. Kolegyne zo školy prezradili, že v ich domácnosti často dochádzalo k manželským nezhodám.

Otvoriť galériu

 

Pracoval na vybraných projektoch

Svoje skúsenosti s ním mala aj ex poslankyňa NR SR Helena Mezenská z Popradu. „Ja mám s ním zľutovanie. Aj vtedy, keď mi narobil problémy a odhalili ho, som ho ľutovala . Nechodila som ani na pojednávania, lebo už vtedy som tvrdila, že ho nemali súdiť, ale liečiť,“ povedala. V poslednom čase externe spolupracoval ako elektrotechnik s Výskumným ústavom chemických vlákien vo Svite. „Pracoval na vybraných projektoch ako externý spolupracovník. My nemôžeme niesť zodpovednosť za jeho činy a správanie,“ vyjadril sa riaditeľ výskumného ústavu.

Podľa suseda v Stratenej, kde má dom, bol Štefan tichý až čudácky muž . „Vraj si v dome budoval kryt, lebo veril, že príde pohroma,“ prezradil jeden zo susedov. Vyšetrovateľ obvinil Štefana za obzvlášť závažný zločin terorizmu a niektoré formy účasti na terorizme a za nedovolenú výrobu a držanie jadrových materiálov a rádioaktívnych látok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Šéf OSN António Guterres
Generálny tajomník OSN odsudzuje streľbu v Handlovej: Guterres ostal po správe v šoku
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?