Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2016 11:05 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Tehotná Puškárová urobila rázne rozhodnutie: Prečo nechcem Patrika pri pôrode!

Moment príchodu nového človeka na svet si chce užiť sama! Moderátorka Zlatica Puškárová (39), ktorá je v piatom mesiaci tehotenstva, má jasnú predstavu o svojom druhom pôrode.

Hviezda televízie Markíza sa opäť zverí do rúk celebritnej gynekologičky Dáše Kozelkovej, ktorá pomohla na svet aj jej prvému synovi Leovi (6). Na pôrodnej sále bude chýbať Zlaticin manžel Patrik Švajda (44), ktorý by sa tomu však vôbec nebránil. Puškárová však takémuto scenáru povedala rázne nie!

Puškárová, ktorá sa v máji stane dvojnásobnou mamou, prezradila detaily svojho pôrodu. V momente, keď sa dieťa začne pýtať na svet, jej kroky povedú do nemocnice v bratislavskom Ružinove. „Bola som tam veľmi spokojná. Tamojší kolektív a pani lekárka Dáša Kozelková mi pomáhali už pri prvom pôrode,“ prezradila nám moderátorka.

„Dulu nepotrebujem a Patrika tiež nie. Nebudem rodiť v prítomnosti manžela. Bude za dverami,“ zasmiala sa markizáčka. „Nezdá sa mi úplne vhodné, aby muž bol pri tom, pretože má celý život na to, aby ukázal, že má otcovské schopnosti. A tie Patrik má,“ vysvetlila. „Ja som v tomto stará škola, ale chcem to prežiť sama so všetkým, čo k tomu patrí,“ uviedla s tým, že každá žena by mala mať pri pôrode intimitu.

Otvoriť galériu

Zároveň ju rozosmieva predstava omdlievajúceho Švajdu za jej chrbtom. „Je otázne, či to otecko zvládne, veď to nie je príliš romantická scéna,“ dodala Zlatica. Švajda pritom hovorí slová do bitky! „Nemám s tým problém, ale rešpektujem Zlatkino rozhodnutie,“ povedal moderátor, ktorý doteraz pri pôrode nebol. „Keď sa mi narodili Paťo a Samo z predošlého manželstva, tak vtedy to nebolo moderné a bola by to rarita,“ priznal. Aj Leo, ktorého mu porodila Zlatica, prišiel na svet bez Švajdovej asistencie. 

Na pôrod sa teší

Puškárová prežíva graviditu bez problémov. „Priam zabúdam, že som tehotná, mám veľa energie, ale bojím sa to vysloviť, lebo je to lotéria. Aj pri prvom tehotenstve som mala isté komplikácie a musela som dva mesiace pred pôrodom ležať v nemocnici,“ prezradila Zlatka, ktorá si želá taký pôrod, aký prežila pri synovi Leovi. „Bol to zážitok, ktorý by som si pokojne zopakovala viackrát. Všetko išlo ako po masle, užívala som si to,“ vyhlásila s úsmevom.

Ide o intímny moment

Patrícia Malatincová, psychologička - Pôrod je pre ženu veľmi intímny moment, pri ktorom sa rodí puto medzi ňou a dieťaťom. Otec pri týchto chvíľach nemusí byť a to aj z toho hľadiska, že žena chce pred mužom vyzerať vždy dobre, upravene, čo takisto môže mať za následok jeho odmietanie v pôrodnej sále. Prítomnosť otecka pri pôrode vnímam ako módu, než nevyhnutnosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
ilustračné foto
Ničivý ruský útok: Hlásia obete! Veliteľ ukrajinských pozemných síl hovorí o zúfalej situácii v TOMTO meste
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
Aktualizované
Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria! Čo bude s deťmi?
Ilustračné foto
Tragické správy: Hamas mal zavraždiť rukojemníka! Otec sa už k svojim deťom nevráti
Černák vyhlásil, že je pripravený na život vonku a chcel by ho dožiť plnohodnotne.
Foto
Obmäkčí Černák súd príbehom o mame, charite a náprave? Opúšťal sa takmer pol hodiny: Čo ho má dostať na slobodu!
Foto
Bývalý reprezentant sa obul do Čechov, ale rýpol si aj do nás: Ročník Slovákov 2006 je suverénne najslabší