Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.12.2016 13:06 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Hokejová legenda v slzách! Žigo Pálffy pochoval milovaného otca: Nečakané zmierenie nad hrobom?!

Najťažší okamih v živote. Legendárny slovenský hokejista Žigmund Pálffy (44) ho musel prekonať v stredu, keď so slzami v očiach v obci Vrádište pri Skalici pochoval otca Žigmunda († 71).

Úprimnú sústrasť prišlo vysloviť slávnemu športovcovi viacero jeho bývalých spoluhráčov, trénerov aj exmanželka Andrea Belányiová.

Žigmund Pálffy starší bol pre svojho syna vždy veľkou oporou a odmalička ho podporoval v jeho športovom raste. Aj po ukončení úspešnej kariéry v zámorskej NHL a návrate do materského klubu zo Skalice, ktorú na jar 2009 doviedol až do finále Extraligy, ho chodieval pravidelne povzbudzovať na domáce zápasy.

Otvoriť galériu

Lenže v lete 2011 po pobyte na termálnom kúpalisku skolaboval a skončil v nemocnici. Už predtým bol na operácii srdca, v následných rokoch sa jeho zdravotný stav postupne zhoršoval. Tie posledné už strávil v špecializovanom zdravotnom stredisku v Skalici, kde aj zomrel.

Otvoriť galériu

Poslednú rozlúčku s milovaným otcom, samozrejme, populárny Žigo niesol veľmi ťažko. Podporiť ho prišla rodina jeho dlhoročného spoluhráča a priateľa Jozefa Stümpela, ktorý sa dobre poznal aj s Pálffym st., bývalý reprezentačný tréner Peter Oremus či spoluhráč zo Skalice René Školiak.

Otvoriť galériu

Na diaľku kondolovala aj bývalá Žigova priateľka Zora Czoborová. „Vedela som, že Žigov otec zomrel. Na pohrebe som nebola, no Žigovi aj celej jeho rodine som vyjadrila úprimnú sústrasť,“ povedala pre Nový Čas Czoborová. Naopak, bývalá Pálffyho manželka Andrea Belányiová na pohrebe nechýbala: „Nehnevajte sa, ale nebudem to komentovať. Pre informácie sa obráťte priamo na Žiga.“ S užialeným Pálffym sa nám včera spojiť nepodarilo.

Otvoriť galériu
Zdroj: ik, anc

Pálffyho nemanželský syn Denis Hudec na pohrebe: Dedka som videl iba raz v živote

Došlo aj k nečakanému zmiereniu Žiga s nemanželským synom? Hoci sa Denis s dedkom veľmi nepoznali, bol mu dať posledné zbohom. Na pohrebe Žigmunda Pálffyho seniora († 71) nechýbal ani jeho vnuk, nemanželský syn Žiga Denis Hudec (23). Denníku Nový Čas prezradil, aký mal vzťah so starým otcom.

Denis nechýbal na pohrebe svojho dedka. „Áno, to je pravda, že dedko zomrel, ale neviem, či sa chcem k tejto téme vyjadrovať, respektíve, či sa mám veľmi k čomu vyjadrovať,“ povedal so smutným hlasom na úvod Denis Hudec, ktorý je nemanželským synom Žiga Pálffyho a rovnako ako jeho otec, aj on hráva hokej za Duklu Trenčín. So svojím dedkom však spoločné zážitky nemá.

„Ja osobne som sa s ním stretol iba jediný raz v živote a aj to už bol dedko dosť chorý,“ pokračoval Denis, ktorý sa v stredu osobne zúčastnil na pohrebe v dedinke Vrádište neďaleko Skalice. „Bol som na pohrebe, aj keď sme sa nestretávali a nebývali spolu. Bol to však môj dedko, takže som nemohol neprísť,“ dodal hokejový útočník.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, rk, NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 V Pardubiciach sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom, hlásia obete.
Foto
VIDEO tragickej zrážky vlakov: Ohlušujúca rana! Na mieste sú mŕtvi aj zranení, RegioJet reaguje
Michal Kovačič a Zuzana Hanzelová sa stanú rodičmi.
Ďalšia ZMENA v živote Michala Kovačiča: Moderátor zverejnil veľkú novinku!
Medveď je inteligentné zviera, ktoré si kontajner šikovne dokáže otvoriť.
Foto
Medvede majú konkurenciu: V smetiakoch vystrájalo iné zvieratko! Neuveríte, kým neuvidíte
(ilustračné foto).
Hasičov čakajú novinky: Výjazdy by mali posilniť nové vozidlá! Čo bude so staršími modelmi?
(ilustračné foto).
Na prevenciu netreba zabúdať: Zaočkovanosť proti HPV stúpla! Ktorej vekovej skupiny sa to týka?
(ilustračná foto)
Hrozivá skutočnosť: Viac ako 1 zo 4 detí mladších ako 5 rokov čelí potravinovej chudobe
Ilustračné foto
Z nadjazdu sa zrútil kamión: Padal 80 metrov! Vodič strašnú nehodu neprežil
Foto
De Marco je mimo a Polievka sa prepadáva: Ktorí hráči si priblížili výkonom EURO?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Prianie ruského prezidenta vyvoláva obavy: Putin chce upevniť vzťahy s týmto hnutím
Popri svojom zamestnaní pomáhajú druhým. (Zľava Roman, prednáša na vojenskej akadémii, Miro telocvikár, Peter pracuje v lyžiarskom stredisku v Poľsku, Miro policajt)
Foto
Kto zachráni dobrovoľných záchranárov? Neudelili im akreditáciu! Toto má byť dôvod
 V Pardubiciach sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom, hlásia obete.
Foto
FOTO katastrofy: Rýchlik z Prahy do Košíc sa zrazil s nákladným vlakom! Hlásia obete
ilustračné foto
Toto nevyzerá dobre: Potvrdil sa prvý smrteľný prípad vtáčej chrípky u človeka