Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2016 08:05 | Správy | Politika
Video

Poriadne drsná debata Danka a Sulíka, urážky pred kamerami: Takto ste šéfa parlamentu ešte nezažili!

Predseda národniarov Andrej Danko (42) sa v diskusnej relácii O 5 minút 12 dostal do poriadne ostrej debaty s lídrom SaS Richardom Sulíkom (48). A to napriek tomu, ako sami priznali, že pred týždňami sa stretli pri vínku.

Pri výmene názorov poriadne zvýšil hlas. „Vy demagogicky klamete,“ častoval Sulíka Danko. Ten mu neostal nič dlžný a označil ho zbabelca!  

Takto sme šéfa parlamentu ešte nezažili. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS sa stretol s Richardom Sulíkom, ktorý mu poriadne zdvihol tlak! Hoci zo začiatku Danko hovoril o konštruktívnej debate, diskusia sa o pár chvíľ zmenila na niečo celkom iné. Líder národniarov a líder SaS sa spolu bavili ako dvaja kohúti na smetisku.

Hlava v piesku

Ak podnikateľ Ladislav Bašternák urobil to, čo sa o ňom v súvislosti s daňovými podvodmi hovorí, nech zhnije v base. Vyhlásil líder SNS a predseda parlamentu Andrej Danko v diskusnej relácii v odpovedi na otázku, či mu neprekáža, že minister vnútra Robert Kaliňák ostáva vo funkcii aj po sobotňajšom sneme Smeru-SD. „Ja Bašternáka nemusím. SNS nominovala troch ministrov, stojím si za nimi a rešpektujem ministrov koaličných strán. Nebudem robiť kádrováka. Máte pocit, že som člen Smeru-SD? Ja mám svoju stranu SNS, ktorú reformujem a nie som člen žiadnej organizácie Smeru-SD,“ povedal Danko.

Otvoriť galériu

Šéf SaS Richard Sulík je však presvedčený, že Danko sa správa v tomto smere ako zbabelec a pri Kaliňákovi strká hlavu do piesku. „Skáčete do mňa, mne tu nadávate, ale na Kaliňáka nepoviete ani pol slova. SNS nie je nepopísaný list. Táto strana mala korupčné škandály, Danko bol vtedy podpredsedom. Tí ľudia tam ostali a to, čo zažívame dnes so Smerom-SD, budeme zažívať s SNS,“ varoval Sulík. Ako uviedol, vníma znechutenie u ľudí, ktoré podľa jeho presvedčenia súvisí s kauzami a s tým, že sa nevyšetrujú alebo nedotiahnu do konca. 

Hádka pre večeru

Danka rozčertila poznámka Sulíka o večeri za 80-tisíc. Mal tým na mysli večeru šéfov parlamentov členských krajín EÚ, ktorých stretnutie Danko inicioval. „Vy demagogicky klamete,“ odpovedal šéf parlamentu Sulíkovi. Diskusia nabrala na obrátkach ešte viac po tom, ako sa moderátor Martin Strižinec opýtal Sulíka, prečo nezostal pôsobiť v slovenskom parlamente. „S týmto predsedom?“ znela jeho reakcia. To nenechalo Danka chladným a začal na europoslanca zdvíhať hlas. „Vy si čo dovoľujete,“ bránil sa Danko. „Ja sa teraz bavím s moderátorom,“ odpovedal stroho Sulík no Danko pokračoval.

„Prečo mi potom voláte, líškate sa a ponúkate spoluprácu?“ pýtal sa europoslanca. „Vy ste z mesiaca spadol?“ reagoval Sulík s tým, že si dá zhotoviť výpis hovorov u operátora. Nakoniec sa lídri politických strán pohádali ešte aj o tom, kto stretnutie inicioval. Nakoniec Danko v ostrej diskusii Sulíkovi odkázal, že s ním už v živote do televíznej relácie nepôjde a SNS nevstúpi ani do koaličnej vlády s SaS. „Nemáme čas sa zaoberať krikľúňmi,“ odkázal predseda parlamentu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: KŠ, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Ako môže útok na premiéra ovplyvniť kampaň? Politologička to vidí jasne
Strelec Juraj C. a premiér SR Robert Fico.
Foto
Prvé slová atentátnika: Čo povedal po útoku na premiéra Fica!
 Štátny sekretár Vatikánu kardinál Pietro Parolin pricestoval na Slovensko.
Vatikánsky kardinál o atentáte na premiéra Fica: To, čo sa na Slovensku deje, je znepokojujúce!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Macron je v myšlienkach s našim premiérom: K danému skutku dlho slová nehľadal
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
O šokujúcom incidente sa hovorí aj v USA: Biden neostal chladný! Toto povedal na adresu Fica
Cirkvi odsúdili útok na premiéra Roberta Fica.
Nezostaňme ľahostajní, buďme tvorcami pokoja: Odkazuje cirkev po útoku na premiéra
Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica, bol v minulosti sám terčom útoku.
Foto
Strelec, ktorý postrelil Roberta Fica, bol v minulosti sám terčom útoku: Dobitý v práci
Na snímke situácia v areáli nemocnice v Banskej Bystrici  15. mája 2024.
Psychologička o atentáte na premiéra: Môže spôsobiť eskaláciu napätia, tvrdí! Aký mohol mať útočník motív?
Putin prehovoril o atentáte na Fica: Šéf Kremľa je rozhorčený! Rázne slová
Zraneného premiéra ochranka naložila do auta.
Politológ Abrahám o atentáte na premiéra: Najdôležitejšie je v súčasnosti upokojiť spoločnosť
Concept image for the Russian attack on Ukraine.
Česko sľúbilo Ukrajincom pomoc: Krajina testuje nový projekt! Záujemcovia musia splniť podmienky
Na snímke prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček.
Prezident Únie miest Slovenska: Veríme, že premiér Robert Fico bude v poriadku