Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2016 16:00 | Správy | Servis | Zdravie
Infografika

Veľký test: Oplatí sa kupovať drahé alebo lacné krémy? Výsledok vás prekvapí!

Starnutie zastaviť nevieme, správna starostlivosť však môže pomôcť k mladému vzhľadu. Veľmi dôležitá je však hydratácia. Jej nedostatok sa na pokožke ukáže veľmi rýchlo.

Na trhu nájdete množstvo krémov, ktoré by ju mali podporiť. Nachádzajú sa medzi nimi výrobky lacnejšie, ale aj také, ktorých suma sa pohybuje v dvojciferných číslach. Český mesačník dTest sa rozhodol viaceré z nich otestovať. Ktorý výrobok v prieskume obstál najlepšie? Oplatí sa kupovať drahé krémy?

 

V prieskume sa ukázalo, že väčšina z nich naozaj má sľubovanú kvalitu. „Výsledky dopadli pozitívne. Väčšina krémov si vyslúžila dob­- rú známku. Hydratácia pokožky sa od začiatku testu v porovnaní s neošetrovaným miestom veľmi zlepšila,“ uvádza sa na stránke mesačníka. Test takisto potvrdil, že kvalita nie vždy závisí od ceny. Nielen drahšie výrobky s cenami nad 10 - 15 €, ale aj lacnejšie verzie preukázali rovnaké účinky.

Jasný favorit

V teste medzi dobrovoľníčkami obstál najlepšie najlacnejší krém z testovaných - Cien z obchodného reťazca Lidl. „Dobre sa rozotiera, nie je príliš tekutý, ale ani hustý a rýchlo sa vstrebáva,“ vyjadrili sa dobrovoľníčky, ktoré výrobok skúšali. Chválili tiež jeho vôňu, ktorá bola podľa nich spomedzi všetkých najpríjemnejšia.

Spôsob testovania

Pri teste využili špeciálny prístroj na meranie prítomnosti vody v pokožke. Doplnili ho aj praktickým testom, keď výrobky skúšalo 30 dobrovoľníčok. Prebiehal tzv. slepou metódou, aby ženy nevedeli, ktorý krém používajú.

Otvoriť galériu

Iba kozmetika nestačí

Pokiaľ nedodržujete určité zásady, ani tá najlepšia kozmetická starostlivosť nepomôže. Doležitá je životospráva aj psychické rozpoloženie. Pokiaľ ste neustále v strese a nervózni, na krásnu pleť môžete zabudnúť. Vysušovanie spôsobujú aj alkohol či cigarety. Naopak, dostatočný príjem vitamínov a minerálov pomôže. K častému konzumovaniu ovocia a zeleniny pridajte pravidelný pohyb. Vaša pleť bude vyzerať zdravšie a sviežejšie. Dôležitý je aj pravidelný a dostatočne dlhý spánok, počas ktorého sa pokožka zregeneruje.

Vyberať treba na základe typu pleti

Jarmila Kubová, štúdio Eternity

Otvoriť galériu

Hydratačné krémy bojujú proti vráskam či šupinatosti pokožky a zabraňujú jej starnutiu. Dobre je navštíviť kozmetičku, ktorá si pozrie váš typ pleti, spýta sa na jej problémy a na základe toho vám odporučí starostlivosť. Vždy sa oplatí vyskúšať najprv vzorku, aby ste zistili, či nemáte alergiu. Ak je krém dobre vybratý pre typ pleti, nemusí sa jeho cena vyšplhať na desiatky eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Pšenková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Severokórejský vodca Kim Čong-un.
Schyľuje sa k VOJNE? Kim Čong-un svojou výzvou dvihne tlak celému svetu!
Bývalá tenistka považuje čas pre seba za dôležitý.
Foto
Keď to Cibulková zbadala, okamžite všetkých varovala: Decká, NEVERTE tomu!
Patrik sa napriek incidentu stal vicemajstrom Slovenska v duatlone.
FotoVáš Tip
Cyklista Patrik opisuje šialený zážitok: Po 8 rokoch ma zrazila rovnaká dodávka! Detaily naháňajú strach
(ilustračná fotografia).
Nočný útok na Krym: Rusko sa chváli úspechom! Takto sa porátali s ukrajinskými silami
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS: Aký osud čaká telerozhlas?!
(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Bus crashed into a wall
Strašné správy po havárii autobusu: O život prišlo 16 ľudí! Detaily nešťastia naháňajú zimomriavky
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!