Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 08:35 | Šport | Hokej
Video

Hokej ako sa patrí: Košičania na tento zápas tak skoro nezabudnú!

Hokejisti HC Košice zvíťazili v ich treťom zápase v M-skupine Ligy majstrov na ľade rakúskeho tímu Black Wings Linz 4:3.

Košičania prehrávali už 0:3, ale štyrmi gólmi v druhej polovici zápasu dokonali obrat a udržali si šancu na postup. Dva góly slovenského tímu strelil Bartánus, po jednom pridali Suja a Šedivý. Košičania uzavrú účinkovanie v základnej skupine prestížnej súťaže v sobotu 3. septembra, keď sa od 19.45 h predstavia na ľade švajčiarskeho SC Bern.

Black Wings Linz - HC Košice 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Góly: 13. Dasilva (Hisey, Palin), 27. Dasilva (Hisey), 32. Lebler (Dorion, Piché) - 38. Bartánus (Šedivý, Bicek), 44. Suja (Nagy), 47. Šedivý (Bicek), 56. Bartánus. Rozhodovali: Dipietro (Švajč.), Nikolič – Nothegger, Seewald (všetci Rak.), vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 4650 divákov. 

 

V predošlom vzájomnom zápase mali hernú prevahu košickí hokejisti, ale úvod tohto stretnutia patril Linzu. Brankár Habal podržal svoj tím pri šanciach Dasilvu i teči Gaffala a čisté konto udržal aj počas 42-sekundového oslabenia o dvoch hráčov v 9. minúte. Krátko na to sa až pred košického brankára dostal Hofer a keďže hostia nevzali toto varovanie vážne, prišiel trest. Nedôrazne pokrytý Dan Dasilva dostal v 13. minúte prihrávku spoza bránky a blafákom si vychutnal Habala - 1:0. Krátko na to mali Košičania možnosť presilovej hry, ale obranu Linzu neprekvapili. Naopak, Patrick Spannring po návrate z trestnej lavice ušiel do brejku, ale druhý gól nepridal.

Košičanom sa dlho nedarilo nájsť recept na prekonanie dobre organizovanej defenzívy súpera a do gólových príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Výrazný tlak si nevytvorili ani počas presilovky v 25. minúte, naopak aktívny Dasilva pohrozil aj v oslabení. Už počas hry piatich proti piatim sa opäť Dasilva dostal medzi kruhy a pohotovo prestrelil košického brankára - 2:0. Rakúsky tím získal hernú istotu, naopak Košičania sa nevedeli dostať do hernej pohody. V 32. minúte rakúsky tím zakombinoval v pásme hostí a na konci akcie, ktorá spravila z Košičanov štatistov, bol Lebler - 3:0. Nasledovali dve presilovky hostí a v druhej z nich sa Košičania konečne dočkali. V 38. minúte našiel Šedivý v útočnom pásme Bartánusa, proti ktorého strele bez prípravy sa Ouzas nestihol presunúť - 3:1. Gólový úspech Košičanov povzbudil a tí sa ešte do druhej prestávky snažili aj o druhý gól, ale domácim ostal dvojgólový náskok.

Košičania si boli vedomí, že iba obratom v tretej tretine a víťazstvom o dva góly si udržia šancu na postup. Podľa toho aj vyzeral ich nástup do tretej časti. V 44. minúte Nagy potiahol puk do útočného pásma a Sujova pohotová strela prekvapila Ouzasa - 3:2. Aktivita Čadových zverencov neutíchala a Šedivého presilovková delovka v 47. minúte znamenal vyrovnanie na 3:3. Hostia boli psychicky na koni a ďalšími streleckými pokusmi zamestnávali brankára Ouzasa. Obrat slovenského tímu dokonal Marek Bartánus, ktorý individuálnou akciou rozhodol o košickom víťazstve. Zverenci Rostislava Čadu tak vrátili Linzu nedávnu tesnú prehru z košického ľadu.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
Na archívnej snímke z 25. marca 2023 homosexuálny pár pózuje s dúhovou vlajkou v Ugande.
Metodistická cirkev zrušila zákaz týkajúci sa LGBT+ ľudí: Rozdúcha to vášne medzi duchovnými?!