Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jakub († 16) a Peter († 29) zahynuli na motorke: Záhadný odkaz na sociálnej sieti!

S letom a začínajúcimi sa prázdninami opäť pribúdajú tragické nehody motorkárov na slovenských cestách. Situácia je pritom alarmujúca - len za uplynulých 7 dní bolo takýchto smrteľných nehôd päť!

O život pri nich prišlo dokopy až osem ľudí. Do smutnej štatistiky sa zaradil aj prípad zo Žaškova na Orave, kde po páde z motorky zahynuli dvaja kamaráti – Jakub († 16) a Peter († 29). V pondelok večer zase vo Zvolene do dôchodcu narazil motorkár aj so spolujazdcom. Motorkár prežil, o život však prišiel chodec i motorkárov spolujazdec

Obec Žaškov (okr. Dolný Kubín) sa ponorila do smútku. Tragická nehoda sa stala počas 46. ročníka Žaškovského maratónu, kde sa spolu s dvestovkou bežcov zabávali aj ľudia z okolitých dedín. Krásny nedeľný deň si užívali aj kamaráti Jakub a Peter, ktorí tragické rozhodnutie nasadnúť spoločne na jednu motorku urobili dve hodiny pred polnocou v miestnej krčme.

Otvoriť galériu

O pár minút nato zomierali v krutých bolestiach po náraze do plotu a betónového múru. „Počuli sme, že sa mali s niekým na motorke pretekať, ale nevieme, kto mal sedieť na druhej motorke,“ povedal starosta Žaškova Milan Pavlovčík. Motorkári sa po Žaškove pretekajú často a radi, z dediny pochádza aj pretekár Štefan Svitko. Pod obcou sa nachádza motokrosová trať.

 

Polícia zatiaľ nemá informácie ani o tom, kto motorku šoféroval. „Doteraz nezistený vodič viedol motocykel YAMAHA YZF s jedným spolujazdcom v smere na obec Párnica. Z doposiaľ nezistených príčin narazil do obrubníka a kovového oplotenia. Zraneniam obaja muži podľahli. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Na mieste tragickej nehody horí množstvo sviečok, ľudia pri múre plakali a nosili fotografie.

Otvoriť galériu

Podľa informácií svedka, ktorý býva v susedstve, sa v nedeľu v noci odohrávala strašná dráma a jediný syn Jakub († 16) bojoval o život pred očami svojho zúfalého otca. „Chudák Ondrej, pred očami mu syna zachraňovali. Jakub, preber sa, preber sa! – kričal,“ utiera si slzy starší pán. Podľa jeho informácií našli Jakuba vymršteného v kríkoch ďaleko od motorky a záchranári ho na mieste oživovali ešte pol hodiny po nehode. Stará mama nechala po smrti vnuka Petra († 29) záhadný odkaz, ktorý dala v jeho mene na sociálnu sieť. „Musím odísť z tohto sveta, pretože srdce mi ranila tá moja milá, ktorá mi klamala...“ napísala za vnuka.

Otvoriť galériu

Prečo sú motorkári na cestách takí zraniteľní?

Jozef Drahovský, dopravný analytik: Problém je ten, že motocykel je rýchly ak nie rýchlejší ako auto, ale prehliadnuteľný je rovnako ako bicykel. A keďže motocyklom sa dá rýchlo a lepšie manipulovať, mnoho motorkárov to využíva, pričom precení svoje sily napríklad pri rôznych myšičkách. Práve to v kombinácii s rýchlou jazdou je zrejme najčastejšou príčinou fatálnych nehôd.

Gustáv Kasanický, riaditeľ Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity: Najčastejšou príčinou nehôd na motorkách je rýchlosť a mladý vek. U nás sa na motorkách jazdí pomerne krátku časť roka, preto sa zvykne stať, že už v prvý pekný víkend v roku máme zrazu troch mŕtvych. Chyba je tá, že mnohí motorkári si nevyskúšajú najprv slabšie kubatúry ale hneď si kúpia výkonné motory, na ktoré jazdec musí mať dostatok skúseností.

Počty usmrtených pri dopravných nehodách

  1. polrok 2016 1. polrok 2015
chodci 27 33
cyklisti 5 4
motocyklisti 8 10
usmrtení v motorových vozidlách 52 67
počet dopravných nehôd 6296 6259
celkový počet usmrtených 92 114
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, kil, hum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Robert Fico
Foto
Desivá predtucha premiéra: Robert Fico predpovedal takmer pred mesiacom útok
Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).
Ján Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu: Minister mal výhrady, o čo išlo?
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila