Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2016 16:51 | Správy | Politika
FotoVideo

Pred bytom Fica rozvášnený dav, premiér reagoval okamžite: Drsné slová na adresu Matoviča!

Politické mítingy opozície sú organizované na báze nenávisti s cieľom destabilizovať SR pred predsedníctvom v Rade EÚ a prekryť vážne podozrenia z trestných činov spáchaných niektorými opozičnými lídrami.

Tvrdí to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD), ktorý tak reagoval na podvečerný protest pred komplexom Bonaparte v Bratislave, kde býva. Pre premiéra je neprijateľné, aby sa opozícia zbavovala zodpovednosti za svoje vlastné politické mítingy.

"Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) dnešnými klamstvami o pripravovaných provokáciách na opozičnom politickom mítingu opäť potvrdil svoju nepríčetnosť," skonštatoval Fico. Matovič podľa jeho slov každý deň ráno prichádza s tvrdeniami, ktoré sa následne večer ukážu ako klamstvá a nezmysly. "Je odsúdeniahodné, že médiá namiesto toho, aby Matoviča s nimi konfrontovali, chrlia jeho každodennú dávku klamstiev, bez akejkoľvek oponentúry a objektivizácie," uviedol premiér.

Otvoriť galériu
Na proteste sa zúčastnil aj šéf SaS Sulík.
Zdroj: Maroš Herc, Nový Čas

Matovič spolu s Richardom Sulíkom (SaS) informovali, že na protest pred komplexom Bonaparte, ktorý sa začal po 17. hodine, sa nahlásilo okolo 3600 ľudí. Napokon sa pred budovou zišlo okolo 3-tisíc protestujúcich.  Dav ľudí si priniesol so sebou aj transparenty s nápismi „Nie Fico!“ či „Kaliňák do basy.“ Pred rečníckym pultom sa dokonca nachádzala hnedá rakva s bielym nápisom „Zlodejinu treba pochovať."

Otvoriť galériu

 

Organizátori protestu rozdávali prítomným červené karty, v ktorých upozorňovali, že podľa nich daňový podvodník Bašternák len za rok 2012 podvodne vylákal od štátu osem miliónov eur cez fiktívne odpočty DPH.

S príhovorom pred komplexom Bonaparte vystúpili viacerí opoziční lídri. „Prvýkrát v histórii Slovenskej republiky budeme predsedať Európskej únii. A Slovensko bude viesť človek, ktorý býva v byte, na ktorý nemá, oficiálne teda, a ktorý bol zrejme postavený z peňazí ukradnutých cez daňové vratky. Toto je obrovská hanba pre Slovensko,“ prihováral sa zhromaždeným europoslanec a predseda SaS Richard Sulík. "Slovensko potrebuje konečne zavrieť najväčšieho zlodeja. Nie je normálne dostávať peniaze na účet od daňového podvodníka," vyhlásil Sulík.

Otvoriť galériu
Protestu sa zúčastnili tisícky ľudí.
Zdroj: Maroš Herc, Nový Čas

Poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) uviedla, že dnes na Slovensku už asi nikto neverí, že 12 miliónov eur sa dá zaplatiť v hotovosti. „Dnes nikto neverí, že je normálne najprv kúpiť byty za jedno euro, potom ich predať za 12 miliónov, opätovne ich predať za 1,3 milióna a popri tom si od štátu zinkasovať skoro dva milióny eur za nadmerný odpočet DPH,“ povedala okrem iného.

Otvoriť galériu

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič doplnil, že tie isté byty sa točili cez osem ďalších firiem v priebehu dvoch rokov. „Čiže koľko tých podvodov Kaliňák zakryl?“ opýtal sa. Názory na celkový počet ľudí, ktorí sa protestu zúčastnili, sa rozchádzali aj medzi samotnými organizátormi.

Námestie pred komplexom však bolo celkom plné a ľudia stáli aj v priľahlých uličkách. Poslanec Martin Poliačik (SaS) odhadol ich počet na viac ako 2000, Igor Matovič asi o štvrť hodinu neskôr tvrdil, že prítomným rozdali zhruba 5000 červených kariet. Poslanec Gábor Grendel (OĽaNO-NOVA) si presný počet odhadnúť netrúfol a hovoril a niekoľkých tisícoch ľudí. Podľa ďalšieho z organizátorov ich prišlo asi 3000.

Otvoriť galériu
Protestu sa zúčastnili tisícky ľudí.
Zdroj: Maroš Herc, Nový Čas

Pondelkový protest pred bytovým komplexom Bonaparte zorganizovali opozičné politické strany SaS a OĽaNO-NOVA. Podľa ich vyjadrení na sociálnej sieti k tejto iniciatíve pristúpili pre to, že „na povrch vyplávali jednoznačné prepojenia ministra Kaliňáka a exministra Počiatka na daňové podvody podnikateľa Bašternáka. Ba čo viac, obaja členovia vlády sú na jeho výplatnej páske a premiér si od neho prenajíma byt.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, ČTK, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Regenda sa po zápase kajal: Som rád že tím nedoplatil na moje sprostosti
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Aktualizované
Dobré správy: Premiér Fico má byť po operácii a pri vedomí!
Foto
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom
Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).
Ján Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu: Minister mal výhrady, o čo išlo?
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie