Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2016 18:29 | Šport | Tenis

Finále ako remeň: Pozrite, kto bude chcieť zničiť Djokovičov sen!

Dvaja najvyššie nasadení tenisti Srb Novak Djokovič a Škót Andy Murray sa v nedeľu stretnú vo finále grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži.

Djokovič postúpil do finále na parížskej antuke štvrtýkrát v kariére. Svetová a turnajová jednotka si v semifinále suverénne poradila s trinástym nasadeným Rakúšanom Dominicom Thiemom v troch setoch 6:2, 6:1 a 6:4. Murray vyradil obhajcu trofeje Švajčiara Stana Wawrinku po výsledku 6:4, 6:2, 4:6 a 6:2.

Otvoriť galériu

Duel Djokoviča s Thiemom sa hral v studenom počasí pod zamračenou oblohou a mal jednoznačný priebeh. Srb hneď na začiatku získal náskok 3:0 a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. V druhom dovolil súperovi uhrať jediný gem, od stavu 1:1 potom získal päť hier v sérii. Až v treťom dejstve sa dostal k slovu aj Rakúšan, keď prvýkrát prelomil podanie favorita a viedol 3:0. Djokovič ale dramatizáciu súboja nepripustil a na postup mu stačili tri sety a 1:48 h.

Djokovič stále čaká na svoj premiérový triumf na Roland Garros a skompletizovanie kariérneho grandslamu. V piatok to bolo už jeho 30. semifinále na podujatiach veľkej štvorky, iba Roger Federer (39) a Jimmy Connors (31) ich majú v open ére na konte viac. V nedeľu sa predstaví vo svojom dvadsiatom grandslamovom finále, šiestom v jednej sérii. 

 

"Dnes to bol moj najlepší zápas na tomto turnaji. Mal som vysoký štandard a veľa dobrých momentov. Celý rok pracujem na tom, aby som sa dostal do ďalšieho finále na Roland Garros a teraz je to skutočnosť. Dúfam, že mi forma vydrží ešte jeden duel," povedal Djokovič.

Dvadsaťdvaročný Thiem prehral s Djokovičom aj tretí vzájomný zápas, keď spravil 34 nevynútených chýb a šesťkrát prišiel o svoje podanie. Napriek tomu sa aktuálne pätnásty hráč rebríčka v pondelok prvýkrát dostane do najlepšej svetovej desiatky ATP - bude mu patriť siedma pozícia. Po Thomasovi Musterovi a Jürgenovi Melzerovi bol historicky iba tretím Rakúšanom v semifinále grandslamového turnaja.

Wawrinka titul na Roland Garros neobháji, v semifinále výkonom najmä v prvých dvoch setoch sklamal a Murray tak mal uľahčenú cestu do finále. O osude prvého setu rozhodol brejk Škóta v tretej hre, na ktorý jeho súper nedokázal odpovedať. V druhom dejstve viedla svetová dvojka už 5:1 a získala ho ľahko 6:2. Tretí set bol najvyrovnanejší, obaja hráči si držali servis až do desiatej hry, keď sa Švajčiarovi podaril brejk a znížil stav setov na 1:2. Potom už ale zobral réžiu do svojich rúk Murray a štvrtý set získal hladko 6:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a španielsky kráľ Filip VI.
Prezidentke volal španielsky kráľ: Odkaz Slovensku aj premiérovi Ficovi, toto mal na srdci
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Cropped shot of a woman shopping in a grocery store
Jedna potravina môže za 10-tisíc úmrtí v Európe KAŽDÝ DEŇ: Na tanieri ju máte aj vy
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú
Slnečná erupcia (ilustračná fotografia).
Nedávne slnečné erupcie majú TIENISTÚ stránku: Čaká nás peklo na zemi? Vplyv to bude mať aj na nás
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu