Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2016 09:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Bartoška po boji s rakovinou opäť zarezáva: Prečo skončil na psychiatrii?

V malebnom kraji neďaleko Prahy, v blízkosti riek Vltavy a Berounky, nakrútil Radek Bajgar novú českú komédiu s názvom Teória tigra.

Do titulnej postavy svojho celovečerného debutu o starnúcom veterinárovi, ktorý sa snaží vymaniť spod vplyvu svojej manželky tým, že predstiera duševnú poruchu, obsadil Jiřího Bartošku. ,,Ženy si berú tigra, aby postupne z neho urobili králika," povedal k filmovej novinke na tlačovej konferencii v Bratislave Jiří Bartoška, ktorý veselú, ale aj smutnú komédiu začal nakrúcať krátko po chorobe.

Otvoriť galériu
,,Myslel som si, že telo bude rýchlejšie zrekonštruované, predsa len boli 40-stupňové horúčavy a to natáčanie nebolo úplne jednoduché, mal som z toho čudný vnútorný pocit," prezradil herec s tým, že na svoje filmy do kina nechodí. V prípade Teórie tigra, v ktorom sa hlavný hrdina snaží získať späť vládu nad svojím životom a vydáva sa na cestu za slobodou, spravil výnimku.

,,Našiel som odvahu, šiel som sa na to pozrieť a páčilo sa mi to. Bol som rád, že som to nakrúcal a že sme ten príbeh vyrozprávali v tomto logickom poradí a s týmto nadhľadom. Chceli sme, aby to bolo veselé a zároveň, aby to bolo i smutné, a to sa nám zrejme podarilo," konštatoval Bartoška, ktorý sa vďaka novému filmu posadil po takmer 30 rokoch aj na bicykel. Diváci ho uvidia nielen šliapať do pedálov, ale aj liezť po skalách a dokonca chodiť do kopca. Vyskúšal si tiež úlohu neregulárneho pacienta psychiatrickej liečebne.

Otvoriť galériu

Po boku Jiřího Bartošku sa na filmovom plátne objavia i ďalšie herecké hviezdy. Manželku Olgu, presvedčenú, že za šťastie svojho muža je zodpovedná výlučne ona, čím na divákov môže pôsobiť mierne negatívne, ale "vždy to myslí dobre", hrá Eliška Balzerová. V úlohe babičky sa predviedla Iva Janžurová. Dcéru Olgu, ktorá tiež prevzala matkinu a babičkinu metódu "výchovy" a svoju "polovičku" sa snaží mať pevne pod kontrolou, stvárnila Tatiana Vilhelmová.

Otvoriť galériu

 

Vo hviezdnom hereckom obsadení figuruje aj Slovenka Lucia Siposová. ,,Ocitnúť sa v takejto zostave bolo nádherné. Pre mňa je to zase ešte film vo filme," komentovala svoje účinkovanie herečka a spisovateľka. Pútavé herecké obsadenie snímky, v ktorej si zahral aj papagáj s podozrením na alzheimera, stádo kôz, kráv a ďalšie zvieratá, dopĺňajú Pavla Beretová, Jiří Havelka a Jakub Kohák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Robert Fico a Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová reaguje na atentát na Roberta Fica: Útok ostro odsúdila
Na obrázku predseda KDH Milan Majerský a predseda SaS Branislav Gröhling
KDH a SaS o atentáte na Fica: Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť
Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico.
Fica postrelili priamo medzi ľuďmi, Danko okamžite reaguje: Ide o výsledok...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kým Ukrajina evakuuje, Putin chváli ruských vojakov: Takéto slová im venoval!
Po dokončení bude vynikať moderným mobiliárom.
Foto
Obyvatelia Stropkova sa majú na čo tešiť: Hrdina SNP tam bude mať vlastný park
Fotopasca v Malých Karpatoch zachytila nádherné stvorenia.
Váš Tip
Pútavé zábery zo slovenskej prírody: Kto všetko sa špacíroval pred fotopascou?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
ATENTÁT na Fica! Premiéra postrelili v Handlovej, vezú ho do nemocnice
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (štvrtý vľavo) a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (tretí vpravo) počas stretnutia v stredu 6. septembra 2023 v Kyjeve.
Urýchlená akcia zo strany USA! Na Ukrajinu mieri niečo neuveriteľné: Stojí pred veľkým rozhodnutím
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).
Na transformáciu hornej Nitry pôjde viac ako 225 miliónov eur: Raši predstavil pripravované výzvy
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou!
Foto
NEBEZPEČNÁ kozmetika: Obľúbené sprchové gély, voňavky či farby na vlasy predstavujú riziko!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Nemyslite si, že Izrael sa zastaví v Gaze, hovorí turecký prezident: Skôr či neskôr sa zameria na...
Sanitka opúšťa po závale uhoľnú baňu Myslowice-Wesola na juhu Poľska.
Zával v uhoľnej bani skončil tragicky: Zásah záchranárov odhalil ďalšiu obeť