Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2016 11:19 | Šport | Šport mix

Lepší výkon ako v Bratislave: Rajičová si vytvorila na MS osobné maximum!

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová obsadila na svetovom šampionáte v Bostone konečnú 13. pozíciu, čo je jej najlepší výsledok na tomto fóre v kariére.

Titul majsterky sveta ukoristila len 16-ročná Ruska Jevgenija Medvedevová, ktorá na striebornú pozíciu odsunula domácu Američanku Ashley Wagnerovú, bronz získala ďalšia Ruska Anna Pogorilá.

Rajičová od rozhodcov dostala za voľnú jazdu 116,49 bodov a len o pol bodu zaostala za jej rekordom z minuloročnej Skate America. Celkovo si však spolu s krátkym programom, v ktorom skončila 15., vytvorila nové osobné maximum 173,05 bodov. Zverenka trénera Igora Krokavca a jej otca Tomislava Rajiča v januári na ME v Bratislave skončila 12., teraz v Bostone potvrdila príslušnosť vo svetovej špičke. O dve priečky si vylepšila 15. miesto z minulého roka na MS v Číne.

Pred slovenskú majsterku sa z Európaniek dostali len tri Rusky a moskovská rodáčka reprezentujúca Kazachstan Jelizabet Tursynbajevová. "S výkonom vo voľnej jazde som naozaj spokojná. Prvý skok ma vyburcoval, nakoľko mal byť trojitý a nie dvojitý. Teším sa, že následne som už všetky elementy zvládla tak, ako mali byť," sprostredkovala TASR hodnotenie 20-ročnej Slovenky Michaela Kováčik Grendelová zo SPR media. "Tu som korčuľovala omnoho lepšie ako na majstrovstvách Európy. Som rada, že som dokázala sebe aj ostatným, že dokážem dobre zajazdiť aj na takejto náročnej súťaži. Hala skvele podporovala, ale nedá sa to porovnať s domácim milujúcim publikom v Bratislave," dodala.

 

Otec Tom Rajič, ktorý bol zároveň vedúci slovenskej výpravy povedal: "Nicole skončila štvrtá z Európy za tromi Ruskami. Porazila všetky ostatné súperky z ME v obzvlášť ťažkej konkurencii. Rovnaký počet bodov by ju minulý rok umiestnil na deviatom mieste. Veľmi sa tešila spolu s trénerom Igorom Krokavcom a mnou. Škoda, že sa to nepodarilo v Bratislave."

Rajičová by sa v Bratislave najbližšie mala predstaviť na októbrovom Memoriáli Ondreja Nepelu. "Verím, že fanúšikovia prídu na Memoriál. Plánujeme prísť, čo však závisí od toho, či dostanem pozvánku na preteky Grand Prix ISU," doplnila Rajičová.

Nová svetová šampiónka Medvedevová išla do voľných jázd z tretej pozície po KP, ale predviedla výborné predstavenie. Za ne dostala od rozhodcov 150,10 bodov, čím prekonala svetový rekord Juhokórejčanky Yu-na Kim zo ZOH 2010. Medvedevová vyhrala aj tohtosezónne finále Grand Prix ISU a na ME v Bratislave tiež suverénne triumfovala.

Rusky tak stále vládnu ženskému krasokorčuľovaniu. Nová šampiónka na tróne vystriedala krajanku Jelizavetu Tuktamyševovú. Predviedla sedem trojitých skokov, všetky bez zaváhania. "Wow. Ani si neuvedomujem, že som vyhrala, pred rokom som ešte štartovala na juniorských MS," povedala juniorská svetová šampiónka a na otázku vo flashrozhovore o jej momentálnych emóciách dodala: "Teraz žiadne nemám. Všetky som nechala na ľade."

Dvadsaťštyriročná Wagnerová ukončila deväťročný americký medailový pôst v súťaži žien na MS. Líderka po KP Američanka Gracie Goldová situáciu nezvládla a spadla už pri úvodnej kombinácii trojitého lutza s trojitým toelupom. "Dosť sa hanbím za to, čo som predviedla. Chcem sa ospravedlniť publikum aj krajine, niet však výhovorky. Ukázala som, že ešte neviem konkurovať svetovej špičke," sypala si popol na hlavu Goldová.

V súťaži športových dvojíc obhájili titul kanadskí krasokorčuliari Meagan Duhamelová a Eric Radford. V TD Garden predviedli v sobotu perfektnú voľnú jazdu a nechali za sebou lídrov po krátkom programe Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny. Bronzové medaily brali Nemci Aľona Savčenková a Bruno Massot. Savčenková už má na konte päť titulov majsterky sveta, na ME v Bratislave bola s novým partnerom strieborná. Ruskí reprezentanti zostali bez medailí, obsadili 4., 5. a 6. pozíciu. Bratislavskí majstri kontinentu Tatjana Volosožarová, Maxim Traňkov klesli z tretej pozície po KP dokonca na šiestu priečku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná fotografia).
Nočný útok na Krym: Rusko sa chváli úspechom! Takto sa porátali s ukrajinskými silami
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS: Aký osud čaká telerozhlas?!
(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Bus crashed into a wall
Strašné správy po havárii autobusu: O život prišlo 16 ľudí! Detaily nešťastia naháňajú zimomriavky
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria