Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2016 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nejasnosti okolo vily spisovateľa Pišťanka († 54): Pred smrťou urobil nečakaný krok!

Záhada okolo pozostalosti Petra Pišťanka († 54) pokračuje! Po tom, čo sa spisovateľ s ubolenou dušou rozhodol za záhadných okolností odísť na druhý svet, vynorili sa otázniky nielen okolo jeho smrti, ale aj okolo jeho dedičstva.

Nikto presne nevedel, komu majetok po jedináčikovi a bezdetnom autorovi románu Rivers of Babylon padne do lona. Novému Času sa podarilo vypátrať ľudí, ktorí rok po Pišťankovej smrti získali jeho vilu. Tá už dokonca prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Život, ale aj smrť Pišťanka († 54) sú opradené rúškom tajomstva. Samotár, ktorý trpel narcistickou poruchou osobnosti, dobrovoľne skonal vo svojom dome na okraji Bratislavy. Necelý rok po jeho nečakanej samovražde sú už známe mená spisovateľových dedičov.

Novému Času sa totiž podarilo zistiť, že lukratívnu vilu obrastenú brečtanom napokon získali verejnosti neznámi ľudia. Výpis z katastra nehnuteľností odhalil dvoch dedičov, a to Ivanu Repovú a Marka Kittnera. Nie je však presne známe, čo týchto ľudí spájalo s uznávaným umelcom. Podľa našich informácií ide o učiteľku v základnej škole v stredných rokoch a tridsaťročného inžiniera. Obaja Bratislavčania tak prekvapujúco vyfúkli majetok Pišťankovej exmanželke Danke.

Otvoriť galériu

Dvaja dediči nezaháľali a domu s rozľahlou záhradou sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli zbaviť. Na výpise z listu vlastníctva totiž svieti plomba a tiež transakčný pohyb z 19. februára tohto roka. „Ak sú údaje na liste vlastníctva dotknuté určitou zmenou, jednou z možností môže byť predaj nehnuteľnosti alebo pozemku,“ vysvetlil pre Nový Čas právnik Marek Benedik.

Rekonštrukcia sa začala

 

Vo vile, kde Pišťanek vyrástol a našiel aj svoju smrť, panuje čulý stavebný ruch. Zanedbanú nehnuteľnosť najskôr oslobodili od lián, ktoré sa vyšplhali až na jej strechu. Na rad prišla motorová píla, ktorá poslala k zemi viacero stromov v záhrade, vrátane spráchniveného orecha.

Otvoriť galériu

„Dôjde aj na výmenu okien, úpravu strechy či zateplenie baráka. Bolo to tu veľmi zanedbané. Nový majiteľ dom kompletne rekonštruuje. Nejakí ľudia si odtiaľto vzali všetky osobné veci, ktoré boli v dome a nič tu po nich už neostalo,“ prezradil jeden z robotníkov, ktorý momentálne pracuje na rozsiahlej rekonštrukcii.

Nie je však tajomstvom, že v dome po Pišťankovi sa mali nachádzať aj jeho nedopísané romány či iné vzácnosti. Meno nového vlastníka však zatiaľ nie je známe. Zdá sa však, že miesto, na ktorom vzniklo viacero fenomenálnych románov, tak čoskoro zmení svoju tvár a príbeh spisovateľa s chorou dušou už nebude ničím pripomínať.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, Novy Cas, mst, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar