Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2016 05:00 | Správy | Servis | Zdravie

Svetovo uznávaná mentorka Marie Diamond: Chcete byť úspešní? Seďte ako kráľ!

Svojimi radami pomáha ľuďom na celom svete. Medzi jej klientov patria aj slávny režisér Steven Spielberg, členovia skupiny Rolling Stones či speváčka Paula Abdul. Marie Diamond je inšpiratívna žena, ktorá napriek svetovej sláve nemá maniere a v jej spoločnosti máte pocit, že ste kamošky.

Hoci na niektoré veci, ktoré hovorí, treba mať naozaj veľmi otvorenú myseľ.  

 

Ako sa žena z malej krajiny, akou je Belgicko, stane svetoznámou líderkou, ktorá ovplyvňuje milióny ľudí?

Myslím si, že pomáhať ľuďom je môj osud. Pred tým, ako som sa narodila, odišiel môj otec na desať rokov do Kanady. Mal tam veľa kontaktov, a tak každé leto k nám chodili kamaráti a kamaráti kamarátov z Kanady a z USA. Odkedy sa pamätám, bola som akoby z medzinárodnej rodiny, bolo pre mňa prirodzené hovoriť po anglicky. Nebolo to vtedy typické, ale ja som taký život žila už odmalička. Podľa čínskeho učenia feng šuej tvorí osud tretinu toho, čo ovplyvňuje život.

Takže to bol osud? A akú rolu v tom všetkom zohrala filozofia feng šuej, ktorej sa dnes venujete?

Áno, sčasti to bol osud. Na vysvetlenie, feng šuej je filozofia, ktorá je viac ako 4 000 rokov stará. Jej zá­kladom je rozdelenie energií, ktoré ovplyvňujú náš život, na tri rovnocenné tretiny. Prvá tretina je osud, teda to, s čím sme sa narodili a čo nám bolo dané. Druhá, to sú naše myšlienky, pocity a činy a tretia tretina je práve prostredie okolo nás, ktoré na nás vplýva, interiérová architektúra. A práve túto poslednú časť vie upraviť feng šuej.

Cítili ste už v detstve akosi intuitívne, že chcete ovplyvňovať masy?

Odmalička som „vytŕčala“ v škole, v krúžkoch. Moja rodina ma vždy podporovala, aby som bola lídrom vo svojej komunite, aj keď som vtedy nevedela, ako ním mám byť. Prišlo to v pätnástich, keď som mala ťažkú autonehodu a bola som štyri dni v kóme. Keď som sa prebrala, dostala som poslanie pre tento život – pomôcť k osvieteniu 500 miliónom ľudí.

V pätnástich majú dievčatá iné záujmy, vyžadovalo to veľkú zrelosť. Alebo odvahu?

Vôbec nie! Myslela som na to, ako môžem pomôcť ľuďom v mojej komunite. Pozerala som sa okolo seba, kde sú tí ľudia, ktorým by som mohla pomôcť. Snažila som sa pomôcť aspoň jednému človeku každý deň.

Boli ste však stále dieťa. Ako ste pomáhali iným?

V pätnástich som založila meditačný klub, kde sme sa najprv stretávali ako malá skupina kamarátov, potom sa pridali aj ľudia z okolia, dokonca aj mníšky z katolíckej školy, kam som chodila. Učila som tam ľudí meditovať, uvoľniť sa, vysvetľovala som, ako možno posilniť svoju myseľ, ako ľahšie odolávať stresu a úzkosti, ako ľahšie zvládať nepriaznivé situácie, ktoré sa nám v živote dejú. Mali by sme vedieť, že my sami si vytvárame svoj život tým, na čo sa sústreďujeme. Nie nadarmo sa hovorí, že každý si je strojcom svojho šťastia.

Ako tieto vaše vízie vnímali kamarátky?

Nemali šajnu o tom, čo prežívam. Ja som bola divná už predtým. (smiech)

Kedy ste si uvedomili, že ľudia za vami idú?

Napísala som knihu básní, boli o Bohu a o láske. Recitovala som tie básne na festivaloch poézie. Keď som mala osemnásť, recitovala som pred hľadiskom, kde sedelo 18-tisíc ľudí! Vtedy som si prvýkrát uvedomila, ako veľmi zasiahlo ľudí moje rozprávanie, zážitky, ktoré som dala do básní. Boli veľmi dojatí. Prišli za mnou s tým, že to bola presne básnička o nich, o ich živote.

Odkiaľ beriete presvedčenie, že môžete radiť iným?

Od svojich siedmich rokov mám duchovného učiteľa, ktorý ma odmalička viedol a učil. V pätnástich som sa zoznámila s učením feng šuej. Bolo to po spomínanej autonehode. Keď som mala 32 rokov, bola som na prvej medzinárodnej konferencii v Londýne. Neskôr som túto filozofiu študovala v Los Angeles aj v Malajzii u veľmajstra Japa. Od narodenia mám dar vidieť energie, preto veľmi dobre viem odkontrolovať, čo funguje a čo nie. Mám viac ako tridsaťročnú prax, tisíce študentov a spokojných klientov po celom svete, ktorým sa zmenil život o 180 stupňov k lepšiemu.

Robíte semináre, venujete sa mentoringu, koučingu, feng šuej... Čo vám je najbližšie?

Všetko, čo robím, je spojené jednou nitkou – pomáham ľuďom k vnútornej premene. Milujem hovoriť pred publikom a učiť ľudí – ten „aha“ moment, keď vidím ich reakcie, že im to konečne došlo. Zbožňujem robiť mentoringy s lídrami, pretože keď pomôžeš jednému lídrovi k zmene, môže to mať dosah na milióny ľudí. Je úžasné vidieť, ako sa po mentoringu s lídrom zmenila celá firma alebo celá krajina.

Ako taký mentoring vyzerá?

Pred tým, ako začnem mentoring s klientom, meditujem a pýtam sa tam hore, čo je to najdôležitejšie, čo potrebuje. Spájam sa s dušou toho človeka a vždy mi príde odpoveď, čo je preňho najdôležitejšie. Nie som tu na to, aby som naštartovala ich ego, ale na to, aby som podporila v napĺňaní poslania ich duše, na čo na tento svet prišli. Najťažšie je dostať ľudí z túžob ega, aby počúvali, čo skutočne chce duša v nich a čo tu potrebujú spraviť.

Okrem mentoringu sa venujete aj spomínanému feng šuej, ktoré je dnes veľmi populárne.

Ťažko niečo zrealizujete, keď máte okolo seba prostredie, ktoré vás nepodporuje. To je zákon príťažlivosti. Na čo sa sústredíte, to si aj pritiahnete. Prijímame vlastnosti ľudí, s ktorými sa stretávame, sú nám akoby zrkadlom. Preto sa úspešní stretávajú s úspešnými. Feng šuej tvrdí, že čo vás obklopuje, to vás tvorí. Keď ste obklopení chaosom a neporiadkom, podvedome to bude mozog prijímať a tak budete konať. Keď sa budete obklopovať krásou, poriadkom a harmóniou, tak sa budete cítiť aj vo vnútri.

Takže neporiadni ľudia majú v živote chaos? Niekomu to možno vyhovuje...

To je možné, ale keď sa pozriete na ich život, zistíte, že musia oveľa viac pracovať na tom, aby sa im veci udiali.

Aké sú základné pravidlá feng šuej? Aby sme sa trebárs doma cítili dobre.

Prvá najdôležitejšia vec je, aby ste videli prichádzajúci prúd. Keď niekto prichádza do miestnosti, mali by ste toho človeka vidieť vchádzať. Keď sedíte chrbtom k dverám, uzatvárate sa prúdu, ktorý prichádza. Uzatvárate sa pred príležitosťami a možnosťami, ktoré prichádzajú do vášho života. Keď ležíte v posteli, mali by ste vidieť na dvere, ako prichádza láska. Ľudia túžia po láske, ale keď sa pozriete na ich obrazy na stene, sú tam sama žena alebo sám muž. Človek akoby hovoril – som v pohode, aj keď som sám. Chcete úspech? Keď máte doma alebo v kancelárii všetko tmavé, sú tam umelé kvety alebo zvädnuté kvety, ako môžete rozkvitnúť?

Pracuje sa inak so ženami a inak s mužmi?

So ženami pracujem viac na sebaláske, na sebahodnote. Pri mužoch je to hlavne o tom, aby uvoľnili stres, aby otvorili svoje srdce. V prvom rade pochopiť, v čom je každý dobrý. Muži často chcú, aby boli ženy dobré v tom, v čom sú oni dobrí, a ženy to chcú od mužov tiež. Ale to nefunguje. Dôležité je, aby sme prijali tie rozdiely, aby sme navzájom pochopili, že nejdeme proti sebe, ale vzájomne sa dopĺňame.

Účinkovali ste vo filme Tajomstvo. Ako ste sa k úlohe učiteľky dostali a aká bola práca na filme?

Keď som sa v roku 2002 odsťahovala do New Yorku a urobila som si nástenku vízií, pripla som si tam papierik a napísala naň, že budem účinkovať vo filme, ktorý pomôže zmeniť život ľuďom. Kúpila som si repliku sošky Oscara a dala som si tam meno Marie Diamond. A veci sa začali meniť. Do mesiaca som začala priťahovať klientov, ktorí mali doma ozajstné Oscary, a bola som pozvaná na stretnutie s Jackom Canfieldom, ktorý účinkoval vo filme Tajomstvo. Povedal mi: „Ty budeš v tomto filme!“ Vravím mu: „Samozrejme, je to na mojej nástenke vízií!“ Tajomstvo bolo úžasné v tom, že to bola veľká príležitosť, ako zasiahnuť množstvo ľudí.

Otvoriť galériu

Pozícia kráľa

Kráľ vždy sedí tak, že má pred sebou celú miestnosť a vidí dvere. Cíti sa preto silný a v bezpečí, lebo je odzadu chránený a nehrozí mu útok. Ak chcete mať kontrolu nad vaším životom v pracovni aj doma, seďte ako kráľ. Vždy sa uistite, že vidíte na dvere. Budete sa cítiť silnejšie, v bezpečí, lepšie sa budete koncentrovať a zároveň dáte priestor príležitostiam, aby k vám ľahšie prišli. V opačnom prípade, teda keď sú dvere za vaším chrbtom, dávate jasný signál, že sa otáčate príležitostiam a odmietate ich.

Kto je Marie Diamond

Transformačná učiteľka a motivačná rečníčka. Vyše 20 rokov je mentorkou mnohých svetových celebrít, top podnikateľov a lídrov v biznise. Venuje sa čínskej filozofii feng šuej, píše knihy a účinkovala aj v slávnom americkom filme Tajomstvo (The Secreet). Narodila sa v Belgicku, ale žije v Monaku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Obrovská komplikácia pre českú televíziu: Známy expert mal vážnu autonehodu!
Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Zrážka nákladného a osobného auta sa neobišla bez vážnych následkov
Zrážka nákladiaku s osobným autom sa neobišla bez následkov: Ženu museli previezť do nemocnice
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Viete, kto je na fotografii?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte malé dievčatko na obrázku? Je z neho slávna herečka, za muža má Japonca