Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.02.2016 10:00 | PR články

Budúce hokejové hviezdy v centre pozornosti: Hokejové talenty nastrieľali za víkend 875 gólov

Malí hokejisti sa počas minulého víkendu poriadne zapotili. V šiestich slovenských mestách sa uskutočnilo už ôsme pokračovanie obľúbeného turnaja Orange Minihokej Tour 2016. Z 34 tímov sa do finálových zápasov prebojovalo len šesť mládežníckych družstiev -  MMHK Nitra, HC Slovan Bratislava, HK Dukla Trenčín, MHA Martin, HC Košice a HK ŠKP Poprad.

Unikátny projekt na podporu mladých hokejistov Orange Minihokej Tour je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej hokejovej scény. Každý rok si v ňom zmerajú sily žiaci z hokejových prípraviek 4. ročníkov základných škôl, aby ukázali svoje hokejové zručnosti. Tento rok sa do projektu prihlásilo 34 hokejových tímov z celého Slovenska a na ľad nastúpilo takmer 720 mládežníckych hokejistov a hokejistiek. Tých najlepších čaká okrem cennej trofeje aj nezabudnuteľný letný pobyt v Hokejovej škole Mariána Gáboríka.

Cesta za stupienkom víťazov sa začala minulý víkend v šiestich slovenských mestách - v Topoľčanoch, Partizánskom, Prievidzi, Liptovskom Mikuláši, Michalovciach a Bardejove. Po napínavých hokejových stretnutiach, ktoré neraz končili nájazdmi na bránu, sme spoznali finalistov. Hokejové kluby MMHK Nitra, HC Slovan Bratislava, HK Dukla Trenčín, MHA Martin, HC Košice a HK ŠKP Poprad sa proti sebe postavia v košickej Crow Aréne v apríli.

Orange ako generálny partner stojí od začiatku projektu v pozícii najväčšieho fanúšika a podporovateľa týchto detských hokejových talentov. „Dlhodobo sa snažíme upriamovať pozornosť na mládežnícky hokej a podporovať ho z presvedčenia, že budúcnosť nášho národného športu je práve v rukách týchto mladých talentov. Potrebujú dostatočný priestor na naberanie skúseností, získanie turnajových príležitostí, stretávanie svojich športových vzorov. Potrebujú však aj cítiť záujem športovej i laickej verejnosti a motiváciu venovať sa športu ďalej,“ vysvetlil prítomnosť Orangeu pri ďalšom ročníku turnaja Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti.

Ako vnímajú ôsmy ročník turnaja spoluorganizátori?

Karol Belko, Sekretár mládežníckych súťaží Slovenského zväzu ľadového hokeja, sa z dlhodobej spolupráce s Orangeom teší a dodal: „Je to najlepšia propagácia žiackeho hokeja pre tých najmenších v tejto vekovej kategórii. Turnaj sa teší značnej popularite medzi hráčmi, trénermi, funkcionármi a rodičmi.“

Ján Urban, predseda občianskeho združenia Hokejové talenty Liptova a spoluorganizátor regionálnych kôl Orange Minihokej Tour v Liptovskom Mikuláši, reagoval rovnako pozitívne: „Tento turnaj sa za pár rokov etabloval na prestížne podujatie. Pochvaľujú si ho nielen rodičia hokejistov, ale aj tréneri a v neposlednom rade mladí hráči. Každý tréner nasadí tých najlepších hokejistov, ktorých v klube má, pretože dobré umiestnenie v Orange Minihokej Tour prináša deťom motiváciu a príležitosť stretnúť sa s hokejovými idolmi. Aj dorastenci, bývalí finalisti turnaja, si naň doteraz veľmi radi spomínajú.“

Otvoriť galériu
Orange minihokej tour
Zdroj: PR článok

Zaujímavosti z regionálnych kôl

  • Na ľade sa stretlo dokopy 719 detí
  • Z toho 28 bolo dievčat
  • Dokopy všetky kluby nastrieľali 875 gólov
  • Najproduktívnejší klub bol HC Košice so 76 gólmi

Turnaj Orange Minihokej Tour 2016 sa hrá systémom troch herných formácií, pričom je každá formácia zložená z troch hráčov. Družstvá sú rozdelené na dve minidružstvá – každé družstvo má k dispozícii 1 brankára a 9 hráčov. Čistý hrací čas pre jeden zápas má 30 minút v zmysle pravidiel pre minihokej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Summer storm bringing thunder, lightning and rain during night.
Pozor, platí výstraha druhého stupňa! Prejde vás úsmev, keď uvidíte, čo prichádza
Martina zažila chvíle plné hrôzy, keď sa bála o život svojho miláčika.
Foto
Schindlerová prelomila mlčanie: Sťahovanie od partnera kvôli exmanželovi?! Šokujúca SPOVEĎ
(ilustračné foto)
Žena v Humennom zažila teror: Muž vzal nôž a... Odporné, čo vyvádzal!
Robert Fico a Michal Šimečka
Zvrat po atentáte na premiéra Fica: Eurovoľby by nevyhralo PS! Sledujte, kto pohorel
Jedna osoba zahynula a ďalších 30 utrpelo zranenia na palube lietadla spoločnosti Singapore Airlines z Londýna do Singapuru.
Desivé následky turbulencií: Na palube lietadla zomrel muž († 73)! Toto sa udialo s ďalšími cestujúcimi
Juraj Cintula prišiel o advokátku.
Foto
Strelec Cintula sa chcel pomstiť: Vedel, kam mieri! Pre Fica mal pripravený darček
Britský premiér Rishi Sunak.
Premiér Sunak vyzýva Britániu: Nastal moment, aby si zvolila svoju budúcnosť
(ilustračné foto).
Pozastavená prevádzka dvoch letísk: Nestalo sa to prvýkrát! Zdvihla sa vlna obáv?
(ilustračné foto).
Korupčná kauza špeciálneho exprokurátora: Prerušili stíhanie!
(ilustračné foto).
Vážna zrážka na železničnom prejazde: Seniorku za volantom museli odviezť záchranári!
Problematický je výpust mních, ktorým sa nedá v prípade potreby rýchlo odpustiť voda.
Vstup do Tajchu zakázaný! Hrozí veľké nebezpečenstvo, zasahovali hasiči
Donald Trump, Vladimir Putin.
Je Trump v kontakte s Vladimirom Putinom? Exprezident USA sa v statuse chvastal, Kremeľ reaguje