Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2011 12:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Pozor na dôverčivosť! Stopár vymámil od ženy 6-tisíc eur

Trpkú skúsenosť má žena, ktorá naletela srdcervúcemu príbehu mladého stopára. Nebola však sama, muž vraj takto za 4 roky vylákal poriadnu sumu peňazí!

Naša čitateľka Vlasta sa na vlastnej koži presvedčila, že dôverovať ľuďom sa neopláca. Naletela stopárovi a jeho dojemnému príbehu, na ktorú už vraj nachytal viacero ľudí!

UKÁZAL OBČIANSKY PREUKAZ

Vlasta sa na benzínovej pumpe kúsok za Prahou zľutovala nad Slovákom, ktorý tam v mraze stopoval už tri hodiny. „Vyzeral byť neškodný, mal značkové veci a dal mi aj občiansky preukaz ako zábezpeku,“ začína svoj príbeh nešťastná čitateľka. Stopár jej cestou vyrozprával svoj príbeh o tom, ako pracoval v Nemecku a zarobil tam 34-tisíc eur. Vravel, že má ženu, deti, psov a stavia dom. „Potom začal hovoriť o tom, že tie peniaze sú zablokované, lebo mu bývalá žena robí problémy, má exekúciu a k peniazom sa nemôže dostať. Vraj potrebuje 6-tisíc eur na poplatky exekútorovi, aby sa účet odblokoval a že nemá nikoho, kto by mu ich požičal,“ pokračuje Vlasta.

MILIÓN VÝHOVORIEK

Neskôr začal stopár naliehať, dokonca vypísal zmenku ako zábezpeku a v Brne uchmatol Vlaste z kabelky peňaženku, kde našiel 6 kreditiek. Našťastie nebol násilný, no žena sa aj tak začala báť a zo strachu vypísala zmenku s jej údajmi a išla vybrať peniaze. „Odvtedy sme ešte týždeň boli v kontakte, no stále mu do toho niečo prišlo, prečo nemohol peniaze vybrať. Niekedy sa náhle prerušilo telefonické spojenie, potom sa neozýval niekoľko dní a povedal, že bol v nemocnici, stále sa vyskytovali záhadné prekážky,“ pokračuje v príbehu podvedená pani. Stopár medzitým zmenil aj telefónne číslo. Nakoniec jej však konečne povedal, že peniaze poslal. Keď ani po piatich dňoch naša čitateľka na účte obnos nemala, obrátila sa už na políciu aj s kópiou zmenky a podala trestné oznámenie.

NALETELI UŽ VIACERÍ

Pani Vlasta sa obrátila aj na starostu obce v okrese Levice, odkiaľ stopár pochádzal. Ten sa vyjadril, že tento prípad je mu dobre známy a tento muž počas niekoľkých rokov vylákal peniaze od viacerých ľudí. Preto chce upozorniť všetkých, aby si dávali pozor a nezaplietli sa s podvodníkom. „Vymyslel si dobre prešpekulovaný a nepriestrelný príbeh, ktorý je vierohodný v každom jednom detaile a dokonale to zahral. Ani raz nezaváhal, nech som sa spýtala na hocičo, na všetko mal vysvetlenie. Peniaze už asi nikdy neuvidím, no nech je môj príbeh výstrahou všetkým, ktorí sa rozhodnú zastaviť stopárom,“ trpko dodáva oklamaná Vlasta.

Stalo sa vám niečo podobné, alebo ste dokonca stretli toho istého muža? Ozvite sa! Píšte na tip@novycas.sk!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Šimečkovi, jeho dcére a partnerke sa mali vyhrážať smrťou: Šéf PS bol vypovedať na NAKA
(ilustračné foto)
Nadregionálna epidémia na Slovensku: Podarilo sa stabilizovať situáciu?
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Výška minimálnej mzdy porastie: Kedy a o KOĽKO by sa mala zvýšiť?!
Tokyo, Japan – January 2, 2019: In Japan, New Year's celebration ceremony will be held at the Imperial Palace in New Year. That day is January 2.Many citizens gather there and celebrate with the Emperor and the Royal Family. People will shake a lot of national flags and pray for happiness. Current Emperor retires April 30, 2019. On May 1, the Crown Prince attends the Emperor. ‘Heisei’ of the Japanese era will change to a new era.
Japonsko môžu čakať historické zmeny: Trvalo sedem rokov, kým o tom začali diskutovať!
ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák reaguje na pozvanie prezidentky: Prehovoril aj o premiérovi Robertovi Ficovi
Pellegrini po útoku navštívil premiéra v nemocnici.
Pellegrini: Premiér si z atentátu pamätá všetko, o TOTO ma prosil
Bojový dron
Ukrajina útočila na Kryme: Rusi sa z výsledku nepotešia! Prišli o dôležité stroje
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Šialenec chcel zapáliť synagógu, postihol ho fatálny osud: Nové zistenia! Takýto príkaz ho čakal
Na snímke zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom
Vláda pokračuje v práci bez premiéra: Kto povedie zasadnutie?
Z miesta streľby v Handlovej Fica odnášal záchranársky vrtuľník.
Odborníci vysvetľujú: Čo (ne)robiť, ak máte po útoku na premiéra ťaživé pocity
Vodiči stojaci v kolóne neboli nadšení z manévru ďalšieho šoféra.
Váš Tip
Šoféra stojaceho v kolóne skoro porazilo, keď to uvidel: Hrozná drzosť, ktorá dvihne tlak aj vám!