Na Hviezdoslavovom námestí ho však už musela omráčiť - to vodná slalomárka Jana Dukátová servírovala svoju vianočnú kapustnicu priamo z kotlíka! „Sú v nej dubáky, kvalitné klobásky a údené mäso. Ja si ešte zvyknem dávať do kapustnice aj lyžičku smotany,“ prezradila v stánku Areálu Divoká Voda majsterka sveta a Európy Jana Dukátová.
Jej kulinársky výtvor ohromil aj francúzskeho turistu Christiana Abeille (58). „Pani Dukátovú som predtým nepoznal, ale jej kapustnica bola výborná!“ ocenil tradičnú slovenskú vianočnú polievku ctihodný občan juhofrancúzskeho mesta Hyéres. A to ešte netušil, že šiesta z ankety Športovec roka 2011 dokáže v kuchyni vyčarovať aj iné špeciality. „Viem navariť dobrú sviečkovú. Mám rada výdatné jedlá, takže rada varím aj guláš alebo segedín,“ dodala Dukátová.