Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2012 14:00 | Tip od Vás | Slovensko

Spoluväzeň zaspieval: Takto žije Rasťo Žitný za múrmi basy!

Spoluväzeň, ktorý trávil dlhé hodiny v spoločnosti Rasťa Žitného (35), exkluzívne pre Nový Čas prehovoril o bývalej hviezde Markízy.

Vo výpovedi opisuje život exmoderátora, ktorému sa po tragickej autonehode zmenil v sekunde celý život. Zapríčinil totiž smrť Tomáška Žilavého († 5) a za usmrtenie a ublíženie na zdraví skončil na dva a pol roka za mrežami väznice v Opatovciach. Teraz je jeho každodennou obživou práca v kuchyni a voľný čas trávi posilňovaním. Žitný v minulosti patril k najlepšie zarábajúcim moderátorom, teraz si musí vystačiť s 50 € na mesiac.


Kto si myslel, že sa Žitný bude správať za mrežami ako hviezda, musel byť sklamaný. Exmoderátor totiž podľa jeho spoluväzňa pôsobí doslova zakríknuto. „Myslel som si, že príde ako veľká voda, no on je skôr taký utiahnutý,“ začína svoje rozprávanie človek, ktorý bol niekoľko týždňov v bezprostrednej blízkosti Žitného. Novému Času ako dôkaz ukázal prepúšťaciu správu z otvoreného oddelenia v Opatovciach, kde si exmoderátor už niekoľko týždňov odpykáva svoj trest. „Najskôr veľmi nekomunikoval. Zo začiatku sa bavil s ľuďmi, ktorí boli takpovediac múdrejší ako ostatní. Teda s tými, s ktorými si mal čo povedať,“ opisuje svoje zážitky s moderátorom jeho spoluväzeň.

Žitnému sa zo dňa na deň zmenil život 29. júna 2008. Osudná nehoda, pri ktorej zahynul iba 5-ročný Tomáško Žilavý, ho stála dobre rozbehnutú kariéru aj rozprávkové zárobky. V base sa totiž s honorármi, na aké bol zvyknutý, môže rozlúčiť. Ako dodáva jeho kolega z Opatoviec, Žitný na tom finančne vo väzení nie je vôbec dobre: „Najskôr bol zaradený do záhrady, kde ho po dvoch dňoch seklo v chrbte a išiel na maródku. Ostatní tam makali, tak sa na neho pozerali inak. Potom ho preradili do kuchyne, kde vydáva obedy. Teraz si príde na nejakých 161 eur. To je suma na každého odsúdeného, polovička ide na výkon trestu a do ruky dostane nejakých 50 eur.“ Okrem toho musí exmoderátor stále splácať hypotéku, aj to má však zrejme zariadené, a tak sa o svoj byt v Malinove báť rozhodne nemusí. „Musí platiť hypotéku 460 eur, keďže je však spoločníkom v nejakých firmách v Trnave a Bratislave, platí to z týchto príjmov,“ dodáva bývalý spolubývajúci Žitného.

Keď si už Rasťo v Opatovciach zvykol, rozviazal sa mu aj jazyk a prehovoril aj o svojom súkromí. „Vyjadril sa, že priateľku nemá. Chodili za ním iba rodičia,“ prezrádza detaily zo súkromia bývalého markizáka človek, ktorý si neželá byť menovaný. Podľa jeho slov znášali Žitného osud najťažšie jeho rodičia, no teraz už je to lepšie a svojho syna navštevujú tak často, ako je to len možné.

Žitného denný režim je stereotypný. Vstáva ráno o šiestej, potom vydá spoluväzňom raňajky. Až do obeda má voľný program. Vypĺňa si ho cvičením, prípadne cigaretkou. Po vydaní jedla sa jeho voľný program opakuje. Večierku má o desiatej. Exmoderátor musí presne dodržiavať svoj denný plán, inak by sa mohol dostať do poriadnych problémov. Každé neuposlúchnutie rozkazu sa berie ako porušenie pravidiel a mal by z toho zápis. Podľa bývalého kolegu z väzenia je však Žitný disciplinovaný a svoje povinnosti si plní podľa predpisov.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
O šokujúcom incidente sa hovorí aj v USA: Biden neostal chladný! Toto povedal na adresu Fica
Cirkvi odsúdili útok na premiéra Roberta Fica.
Nezostaňme ľahostajní, buďme tvorcami pokoja: Odkazuje cirkev po útoku na premiéra
Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica, bol v minulosti sám terčom útoku.
Foto
Strelec, ktorý postrelil Roberta Fica, bol v minulosti sám terčom útoku: Dobitý v práci
Na snímke situácia v areáli nemocnice v Banskej Bystrici  15. mája 2024.
Psychologička o atentáte na premiéra: Môže spôsobiť eskaláciu napätia, tvrdí! Aký mohol mať útočník motív?
Putin prehovoril o atentáte na Fica: Šéf Kremľa je rozhorčený! Rázne slová
Zraneného premiéra ochranka naložila do auta.
Politológ Abrahám o atentáte na premiéra: Najdôležitejšie je v súčasnosti upokojiť spoločnosť
Concept image for the Russian attack on Ukraine.
Česko sľúbilo Ukrajincom pomoc: Krajina testuje nový projekt! Záujemcovia musia splniť podmienky
Na snímke prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček.
Prezident Únie miest Slovenska: Veríme, že premiér Robert Fico bude v poriadku
Páchateľa po brutálnom útoku okamžite spacifikovali.
Foto
Správa o streľbe na premiéra Fica obletela svet: O atentáte píšu veľké zahraničné médiá!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) a predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Minister Kamenický ruší pracovný program a ide domov: Robo, sme s tebou, drž sa, odkazuje
Zraneného premiéra ochranka naložila do auta.
Maďarský bezpečnostný analytik: Toto budú následky atentátu na Fica
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Útok na premiéra ich donútil konať: NR SR posilňuje bezpečnostné opatrenia, TOTO zaviedli