Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2013 18:00 | Tip od Vás | Kuriozity

Na tieto zábery každý nemá: Fotografie, ktoré zmenia váš názor na duchárske historky!

Skutočný dôkaz o tom, že duchovia existujú alebo len šikovná hra s fotoaparátom? Posúďte sami!

Po internete kolujú fotografie, ktorých autori sú sami zmätení z toho, čo sa im podarilo zachytiť alebo vytrvalo tvrdia, že nafotili ducha. Hoci sú mnohí k strašidelným snímkam skeptickí, stále sa nájdu aj tí, ktorí sú presvedčení o tom, že na fotkách je skutočný prízrak. Pozrite si fotografie najznámejších odfotografovaných duchov.

Hnedá pani straší v dome, kde zomrelaZa najznámejšiu fotografiu ducha všetkých čias sa považuje takzvaná Hnedá pani. Hovorí sa, že na fotografii je zachytená Dorothy Townshend, ktorá žila v starom dome v anglickom Norfolku na začiatku 18. storočia. O žene koluje legenda, že pred svadbou s vikomtom  Charlesom bola milenkou istého Lorda Whartona. Hoci bola oficiálne pochovaná v roku 1726, hovorí sa, že pohreb bol podvod a Dorothy zomrela oveľa neskôr a niekoľko rokov po pohrebe ju manžel držal zamknutú v pivnici dome. Od svojej smrti v dome straší. V roku 1936 sa dvojici mužov podarilo odfotiť ducha zosnulej ženy. Fotografia bola zverejnená v miestnom periodiku Country Life.

Otvoriť galériu

Duch zo zadného sedadlaMabel Chinnery bola v roku 1959 navštíviť hrob svojej matke. Vzala si so sebou aj fotoaparát, aby si nafotila matkin hrob. Keď vychádzala z cintorína, odfotografovala svojho manžela čakajúceho v aute.  Jej manžel bol v aute sám. To, čo dvojica videla po zhotovení fotografie ich maximálne prekvapilo - na zadnom sedadle sedela tmavá postava, ktorá sa, podľa ženy podobala na jej matku. Fotografiu posúdil aj odborník, ktorý potvrdil, že nejde o žiadny odraz či dvojitú expozíciu, teda fotografia zachytáva to, čo sa v tom momente v aute skutočne nachádzalo.

Otvoriť galériu

Tajomný muž s nožom

"Táto fotografia zmenila môj názor na fotografie duchov," povedal herec a básnik Terry Ike Clanton. Terry odfotil svojho kamaráta na cintoríne v Boothill. Fotografia bola zámerne čierno-biela , keďže autor chcel docieliť atmosféru 80. rokov 19. storočia. Clanton dal film vyvolať v miestnom obchode. Ostal poriadne vydesený po tom, ako zbadal postavu muža v tmavom klobúku vykúkajúceho spoza hrobu. "Som si istý, že tam nikto nebol, keď som to fotil," povedal Clanton, ktorý zistil, že zvláštna postava v ruke drží nôž. Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo kovboj v popredí vrhá tieň, tajomná postava tieň nemá.

Otvoriť galériu

Dievča sediace na hrobe

Fotografia vznikla počas obhliadky cintorína neďaleko Chicaga Spoločnosťou výskumu duchov. V auguste 1991 odfotil jeden z výskumníkov čierno-bielu fotografiu svojim infračerveným fotoaparátom, hoci lovec duchov fotil iba prázdny hrob, po vyvolaní fotografie vyšlo najavo, že na náhrobnom kameni sedí mladá žena oblečená v dobových šatách. Časti jej tela boli priehľadné.

Otvoriť galériu

Duch zo železničného priecestiaZvláštna legenda koluje o fotografii zo San Antonia v americkom štáte Texas. Na železničnom priecestí zahynulo pri dopravnej nehode niekoľko žiakov. Traduje sa, že na priecestí sú stále prítomní duchovia detí, ktorí tlačia autá cez železničné priecestie. Legendu definitívne potvrdila zaujímavá fotografia, na ktorej je zvláštna priesvitná bytosť. "Je to strašidelné. Na fotografii je malé dievčatko s plyšovým medvedíkom," povedal autor snímky.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico.
Fica postrelili priamo medzi ľuďmi, Danko okamžite reaguje: Ide o výsledok...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kým Ukrajina evakuuje, Putin chváli ruských vojakov: Takéto slová im venoval!
Po dokončení bude vynikať moderným mobiliárom.
Foto
Obyvatelia Stropkova sa majú na čo tešiť: Hrdina SNP tam bude mať vlastný park
Braňo Mojsej oženil jediného syna
Foto
FOTO Braňo Mojsej oženil jediného syna: Nečakané priznanie! Pravda o ich svadbe
Fotopasca v Malých Karpatoch zachytila nádherné stvorenia.
Váš Tip
Pútavé zábery zo slovenskej prírody: Kto všetko sa špacíroval pred fotopascou?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Aktualizované
ATENTÁT na Fica! Premiéra postrelili v Handlovej, vezú ho do nemocnice
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (štvrtý vľavo) a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (tretí vpravo) počas stretnutia v stredu 6. septembra 2023 v Kyjeve.
Urýchlená akcia zo strany USA! Na Ukrajinu mieri niečo neuveriteľné: Stojí pred veľkým rozhodnutím
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).
Na transformáciu hornej Nitry pôjde viac ako 225 miliónov eur: Raši predstavil pripravované výzvy
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou!
Foto
NEBEZPEČNÁ kozmetika: Obľúbené sprchové gély, voňavky či farby na vlasy predstavujú riziko!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Nemyslite si, že Izrael sa zastaví v Gaze, hovorí turecký prezident: Skôr či neskôr sa zameria na...
Sanitka opúšťa po závale uhoľnú baňu Myslowice-Wesola na juhu Poľska.
Zával v uhoľnej bani skončil tragicky: Zásah záchranárov odhalil ďalšiu obeť
Kandidát do volieb do Európskeho parlamentu (EP) strany SaS Richard Sulík
Sulík k novému jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach: Jej výstavbu musí v prvom rade financovať súkromný investor