Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2014 11:55 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Zomrel kvôli šialeným manévrom sanitky? Skupina Polemic prišla o blízkeho hudobníka!

Slovenská hudobná scéna prišla o významného muzikanta.

Známy trubkár Martin Ďurdina (40) zomrel náhle vo svojom byte v Bratislave na zlyhanie srdca. Jeho priateľka Oľga Znamová mu oka­mžite privolala záchranku a sama sa ho snažila oživovať. Podľa jej slov prišli záchranári na inú adresu, ako nahlásila dispečerke. Hudobníka sa priateľke oživiť nepodarilo a pred príchodom sanitky zomrel.

 

Zbytočná smrť! Pred pár mesiacmi prišla v Bratislave o život žena, ku ktorej sa záchranári nedostali včas. Sanitka zablúdila. Rovnaký osud mal postihnúť aj hudobníka Ďurdinu, ktorý bol v slovenskom hudobnom svete známym pojmom. Muzikant, ktorého vášňou bola trúbka, totiž nečakane zomrel vo svojom bratislavskom byte napriek tomu, že ho netrápili žiadne zdravotné problémy.

Otvoriť galériu

„Nič mu nebolo, len posledné dni sa sťažoval, že cíti nejaké pálenie na hrudi. Pripisoval to fajčeniu, hovoril, že bude musieť prestať. V posledných dňoch mal aj viacero koncertov, tak ho to mohlo v týchto horúčavách vyčerpať,“ povedala Novému Času Ďurdinova priateľka Oľga, ktorá privolala záchranku a snažila sa ho oživiť.

Zomrel jej v náručí

Ďurdina býval na treťom poschodí v panelákovom dome. „Zavolala som záchranku a prosila ich, aby prišli čo najskôr, pretože môj priateľ zomiera. Dvakrát som dispečerke opakovala adresu. Išla som im otvoriť dvere, aby sa mohli dostať do vchodu, ale vtedy tam ešte neboli. Medzitým som ho oživovala. Keď mi dvakrát volali, že sú už dolu, zbehla som tam, ale ich nebolo. Tak som znova išla za Maťom. Držala som ho v náručí a on zomrel. Keď som ich uvidela, stáli na inej adrese, oproti nášmu paneláku pri administratívnej budove,“ opisovala s roztraseným hlasom Oľga.

„Sanitkár mi povedal, že mali nahlásené iné adresné číslo ako naše. Keď prišli hore, oživovali ho, robili, čo mohli, ale bol už mŕtvy. Keby prišli skôr, mohol ešte žiť,“ povedala so smútkom v hlase.

„Prišli až po dvadsiatich minútach. Vedela som, že už zomrel, keď prišli. Začal sa dusiť a chrčať a potom to bolo už veľmi rýchle. Nechcem to zvaľovať na záchranku, ale povedala som im, že majú ísť na číslo šesť, a oni išli na číslo päť. Keby tam boli, videli by náš vchod, keďže boli otvorené dvere. Je to celé šialené,“ priznala. „Bol to mladý človek, len nedávno oslávil štyridsať rokov,“ dodala so slzami na krajíčku nešťastná žena.

Ďurdinova blízka kamarátka Katka Feldeková sa so súhlasom rodiny rozhodla urobiť zbierku na jeho poslednú rozlúčku, ktorá sa bude konať budúci týždeň v bratislavskom krematóriu. Nový Čas oslovil aj Záchrannú zdravotnú službu, tá sa však do uzávierky nevyjadrila.

Keby trafili, mohla žiť

Podobný prípad sa stal aj v apríli tohto roka, kedy prišlo Zuzane (38) za počítačom náhle zle. Jej manžel zavolal okamžite záchranku. Namiesto toho, aby išla záchranka na Neronetovu ulicu, zabočila na vedľajšiu. Zúfalý muž Zuzanu oživoval a medzitým sa snažil spojiť so sanitkou. Vdovec tvrdil, že trasa k nim domov trvá len 7 minút. Záchranári však neprišli ani po 18 minútach. Podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej prišlo k zlyhaniu navigácie, zlému označeniu ulice a komplikovanému stavu, ktorý tam nastal v rámci dostupnosti na danú adresu. Matka dvoch detí tak zomrela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane