Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2015 05:59 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Hororová brigáda Paťky na lodi: Šéfka agentúry prehovorila o udalosti, ktorú doteraz nikto nespomínal!

Čo sa stalo na lodi vo Francúzsku Slovenke Patrícii Kuzminovej (20)?

Paťka, ktorá je hospitalizovaná v nemocnici v Bojniciach, o tom, čo strašné prežila, zatiaľ nerozpráva, ale kúsky skladačky začínajú do seba zapadať. Na začiatku bola šikana zo strany kolegov a na svetlo teraz vyplával fakt, že na konci bol konflikt, ktorý mala Paťka s hosťom. Po ňom sa zrútila a rodičia ju našli v takom zúfalom stave, že ich ani nespoznala.

Budúca študentka Filozofickej fakulty v Nitre si šla privyrobiť na loď. Na prvej lodi, kam šla cez slovenskú agentúru, sa jej darilo. Hostia aj manažéri ju chválili.

Sťažovala sa na šikanu

 

Na druhej lodi sa však všetko zvrtlo. Paťka oznámila agentúre aj rodičom, že ju šikanujú kolegovia. „Robota ju bavila. Robila čašníčku, prestierala stoly, ale poslala nám aj fotku otlaku, ktorý sa jej spravil na nohe po tom, ako musela nosiť ťažké vrecia so špinavou bielizňou cez celú loď. Písala, že ich nevládze zdvihnúť, musela ich ťahať,“ povedala mamina Valéria. Paťka sa sťažovala, že musí robiť prácu za dvoch a šikanujú ju kolegovia.

Otvoriť galériu

„Písala o rozdieloch z prvej lode, kde sa dostala cez nás, a z lode, kde ju potom poslala firma, s ktorou podpísala kontrakt už na lodi. Nepríjemne sa k nej správali kolegovia, bola sa sťažovať hotelmanažérovi, ktorý to začal riešiť,“ povedala šéfka slovenskej agentúry Linda Hnátová. Podľa nej sa agentúra snažila pomôcť Paťke, aj keď už nepracovala na lodi cez nich, ale cez zahraničnú spoločnosť. Neskôr agentúre Paťka písala, že kolegovia sa jej ospravedlnili a že sa to zlepšuje.

Manažér volal rodičom

To isté vravela aj rodičom. Tí s ňou boli v kontakte do soboty minulého týždňa. V nedeľu sa im už však neozvala. V pondelok im volal manažér, aby si prišli po dcéru, že je s ňou zle. V ten deň sa podľa Lindy Hnátovej odohral na lodi konflikt, keď mala Paťka nakričať na zákazníka. „Konflikt mala Patrícia s pasažierom reštaurácie, nie s posádkou. Po ňom bola odvolaná z reštaurácie a požiadali ju, aby si šla oddýchnuť do kabíny,“ dodala L. Hnátová.

Otvoriť galériu

Keďže sa jej stav neskôr dramaticky zhoršil, bola zmätená a dezorientovaná, otázka znie, prečo jej zamestnávateľ neprivolal pomoc? „Práve preto, že hotelmanažér pokladal situáciu za veľmi vážnu, okamžite sa rozhodol konať a volal Patríciinej mamke, aby ju požiadal, či by mohli prísť Patríciu vyzdvihnúť čo najskôr. Ak by ju hospitalizovali v zahraničí, rodičia by sa tak skoro k nej nedostali a hlavne by sa asi vo Francúzsku nedohovorili o stave ich dcéry, tak ako to je na Slovensku. Hotelmanažér konal najlepšie ako vedel v danej situácii,“ vysvetľuje L. Hnátová.

Rodičia dcéru našli v podpalubí nahú a zúboženú, ani ich nespoznávala. Myslia si, že niekto z kolegov jej mohol niečo z pomsty, že sa na nich sťažovala, primiešať do jedla alebo pitia. Paťka v pondelok po incidente podpísala výpoveď a cyperský zamestnávateľ jej listom oznámil, že jej zníži plat o dni, ktoré na lodi už nebola.

Otvoriť galériu

Právnik: Patrícia zmluvu neporušila

Cyperská firma, s ktorou Paťka podpísala zmluvu o práci na lodi Discovery 2, jej poslala list, v ktorom píše, že zmluva sa skončila aj zo strany Paťky, aj zo strany zamestnávateľa a že plat jej zníži o dni, ktoré už neodpracovala. „Pokiaľ si chce zahraničný zamestnávateľ uplatňovať nejaký nárok, musí mať takýto nárok oporu v zmluve a musí byť preukázané zavinené porušenie druhej strany. Podľa dostupných informácií však nemožno v tomto prípade hovoriť o porušení zmluvy zavinenom ňou, pretože zdravotný stav dievčaťa si vyžiadal dokonca jej hospitalizáciu,“ povedal právnik Michal Rampášek.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Peter Pellegrini a Robert Fico reagujú na podpis novely prezidentkou Čaputovou.
Aktualizované
Čaputová a Pellegrini pozvú do paláca lídrov parlamentných strán: Za rozhodnutím stojí tento cieľ
(ilustračné foto)
Spadnete na zadok, za koľko vydražili Monetov obraz: Nenormálna suma!
Stretnutie členov vlády SR a Ukrajiny.
Vláda o ďalšom postupe po útoku na premiéra: Vedenie krajiny by mohlo dočasne prevziať toto meno
Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Aktualizované
Úrad inšpekčnej služby po streľbe na Fica: Začal trestné stíhanie! Čoho sa týka?
Polícia obvinila 33-ročnú ženu, manžela bodla kuchynským nožom do lopatky.
Surový útok ženy na manžela: Po hádke vytiahla nôž a... Nastal horor!
Čo si o útoku myslí raper Majk Spirit?
Na ATENTÁT na Fica reaguje aj raper Majk Spirit: Slovensko čakajú dva možné scenáre!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Správy, na ktoré všetci čakali: Ukrajina hlási úspech! Ide o Charkov
PSG sa chce zbaviť Škriniara: Na predaj už toto leto!
Ilustračné foto
Tragický požiar bytovky! Zahynulo niekoľko ľudí, ďalší sú v kritickom stave
(ilustračné foto)
Vážna nehoda pri Humennom: Vyhasol život vodiča († 50), ako je na tom druhá šoférka?
Si a Putin sa zhodli na potrebe politického riešenia konfliktu na Ukrajine
Foto
Čína a Rusko sú za jedno: V tomto sa zhodli! Ide o Ukrajinu
Roberta Fica v Handlovej postrelili.
Obvinili strelca z atentátu na premiéra: Hrozí mu doživotie!