Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2015 10:01 | Tip od Vás | Slovensko

Paťkina hororová brigáda na lodi: Nález z jej izby vypovedá o prežitej hrôze, ozvali sa aj kolegovia!

Novému Času sa ozvali kolegovia Paťky Kuzminovej (20) z Handlovej, ktorá brigádovala na lodi Discovery 2 vo Francúzsku.

V maile napísanom v jednoduchej angličtine tvrdia, že Paťka nebola prvá, ktorú na lodi niekto nadrogoval. Dokonca prezradili, aj kto to mal byť! Rodičia, ktorí svoju dcéru našli na lodi v zúboženom stave, teraz zvažujú podanie trestného oznámenia.

„Paťka Kuzminová bola chvíľu naša kolegyňa na lodi Discovery 2. Je pravda, čo sa jej stalo. Všetko to má na svedomí jeden muž,“ v anonyme píšu aj meno muža. „Je to Francúz a má veľkú moc na lodi aj v spoločnosti,“ píšu. Tvrdia, že to, čo sa stalo Paťke, spravil on a nebolo to po prvýkrát.

„Vlani spravil to isté s maďarským dievčaťom menom Dora, ktoré rovnako ako Paťka pracovalo v reštaurácii... Polícia bola kvôli nemu na lodi vlani aj tento rok, ale iba prišli a nič sa nedialo. Firma ho minulý týždeň poslala na drogové testy, ale vtedy bol doma. Je dobrý priateľ s kapitánom lode, ktorý ho ochraňuje,“ píše sa v maile. Kolegovia Paťky zároveň obviňujú kapitána, že tiež lieta v drogovom biznise!

Rodičia dievčiny vravia, že mail im môže pomôcť. Lekári dosiaľ nevedeli, čo s Paťkou je a dokonca si mysleli, že sa u nej mohla prejaviť psychická porucha. Paťka aj jej rodičia od začiatku tvrdia, že ju na lodi niekto nadrogoval. „Som rada, že sa niekto ozval. Aj keď je to anonym, lekári budú mať aspoň dôkaz, že jej bola droga podaná. Od začiatku sme to tvrdili, ale dôkaz sme nemali. Premýšľame aj nad tým, že podáme trestné oznámenie,“ povedala Paťkina mamina.

Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej tak môžu spraviť aj na Slovensku. „Trestné oznámenie je možné podať na ktoromkoľvek útvare policajného zboru. Vec sa s najväčšou pravdepodobnosťou odstúpi do Francúzska,“ uviedla. Vedenie agentúry, cez ktorú Paťka do zahraničia išla, sa už k prípadu vyjadrovať nechce.

Čo sa stalo v osudný deň

Paťka sa mame zverila s tým, ako došlo k incidentu v osudný deň. „Obsluhovala pána, ktorý sedel sám, lebo ho nik iný nechcel ísť obslúžiť. Priniesla mu jedlo a spýtala sa, či si praje čerstvé korenie. Povedal: áno, trošku. Tak mu dala a pýtala sa, či mu stačí. Ešte chcel. Tak mu dala ešte trošku a on sa na ňu vyrútil, s tým, že teraz mu dala veľa, že bude kýchať. Ospravedlnila sa a navrhla, že mu prinesie inú porciu, čo odmietol. Do toho prišiel jej nadriadený a začal s ňou robiť poriadky. Zhodil ju pred hosťom,“ vysvetlila Valéria Kuzminová.

 

Paťka sa rozplakala a šéf ju poslal upokojiť sa do spoločenskej miestnosti pre personál. Práve tam za ňou prišiel kolega so šálkou kávy, v ktorej bola podľa Paťky primiešaná droga a začala mať halucinácie. Kolegovia jej po izbe navyše porozhadzovali kravaty a chodili za ňou so smiechom, či ešte žije. V takomto stave, špinavú, nahú a dezorientovanú ju našli rodičia.

Právnik: Podanie drog proti vôli je protiprávne

„Podanie omamných látok proti vôli fyzickej osoby je celkom iste protiprávne aj vo Francúzsku. Na takéto konanie v zahraničí sa však slovenský právny poriadok nevzťahuje a ani jurisdikcia slovenských orgánov. To, čo je možné urobiť pre vyšetrenie prípadu, je podanie trestného oznámenia na francúzsku políciu a podnetu na pracovný úrad pre porušenie práv zamestnanca,“ vysvetlil právnik Marek Benedik.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sudca Ján Hrubala sa vzdal funkcie predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).
Ján Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu: Minister mal výhrady, o čo išlo?
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu