Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.08.2015 10:10 | Tip od Vás | Slovensko

Zúfalá matka odsúdeného exfutbalistu Vlčeka prehovorila: Toto by Richard nikdy neurobil!

Aj keď mu súd naparil 25 rokov, stále sa cíti nevinný. Pár mesiacov po rozsudku prehovorila pre Nový Čas matka exfutbalistu Richarda Vlčeka Danka.

Tá nám so slzami v očiach porozprávala o osude svojho syna za mrežami, kde sedí za pokus o vraždu. Podľa Richarda v base sedí za nič.

Richard mal ešte minulý rok vystreliť na svojho bývalého svokra Miroslava (76), ktorý útok našťastie prežil. Bývalý slovenský futbalový reprezentant sa však cíti nevinný a tvrdí, že nič nespravil. „Psychicky je na tom Richard dobre, len sa cíti bezmocne. Chýba mu aj syn Oliver,“ začína rozprávanie Vlčekova mama.

So synom si každý deň píšu listy. „Ja ho informujem o tom, čo je tu nové, a píšeme si aj o hokeji, aby trošku zmenil myšlienky,“ rozpráva Danka. Richard sa sťažuje najmä na väzenskú stravu, za rok schudol podľa Danky aj 20 kíl. „To nikomu neprekáža, že odsúdili nevinného človeka na 25 rokov?“ pýta sa v liste adresovanom rodine Richard.

Jeho mama sa už dopytovala v rôznych inštanciách, u prezidenta, u ministrov, ale nikde nepochodila. Syn ju v poslednom liste posielal aj za premiérom Ficom. Spoločne so synom si myslia, že senát rozhodol chybne. „Nie je dostatok priamych dôkazov,“ zhoduje sa Danka s Richardom.

Richard spoločne s mamou nesúhlasia s rozsudkom z viacerých dôvodov. „Poškodený identifikoval strelca až po troch mesiacoch od činu. A aj teraz chodí stále s ochrankou,“ dušuje sa Danka. Podľa jej slov nesedia ani kamerové záznamy, ktoré boli predmetom dokazovania. „Ani na nábojniciach sa nenašli jeho otlačky. A aj keď ho prešetrovali pár minút po čine, nenašli na ňom žiadne stopy po výstrele,“ obhajuje svojho syna Danka.

Proti rozhodnutiu súdu sa odvolali a teraz čakajú na ďalšie pojednávanie. „Ja už ani dobre nespím, stále nad tým rozmýšľam. On by nič také nemohol urobiť. Veď svojho syna má tak rád, aj so Zuzanou vychádzal dobre,“ uzatvára Danka.

Rodina plná tragických príbehov

Ešte na jeseň roku 2009 neznámy páchateľ zastrelil Richardovu exmanželku Zuzanu († 42) pred jej ordináciou v bratislavskom Ružinove. Vrah sa nenašiel, no Richard začal bojovať o starostlivosť o svojho syna Olivera (14) ktorý zostal pri starých rodičoch z maminej strany. Práve to malo byť podľa súdu motívom, aby Richard strieľal po bývalom svokrovi Miroslavovi. Ten ho ako páchateľa identifikoval na súde podľa očí a časti nosa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Neúspešní kandidáti na prezidenta Ján Kubiš a Ivan Korčok.
Kubiš a Korčok odsúdili útok na premiéra: Sú zhrození! Ficovi posielaju silu
Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?