Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2016 13:07 | Správy | Zahraničné správy

Hviezdy filmov o žandároch zo Saint-Tropez: Aké mali osudy a ktorí sú už v hereckom nebi?

Séria komédií o žandároch preslávila viacerých hercov. Len pred pár dňami zomrel Michel Galabru, ktorý putoval za svojim hereckým kolegom Louisom de Funès. Viacerí z nich ale ešte žijú a sú stále aktívni. 

Michel Galabru

Vo veku 93 rokov zomrel v spánku nezabudnuteľný herec. Stalo sa to v pondelok 4.1.. Herec má za sebou neuveriteľnú 60-ročnú kariéru.V sérii filmov o žandároch si zahral rolu rotmajstra Gerbera. Spočiatku hral v divadlách, no neskôr začal točiť aj filmy. Hral až v 200 snímkach. Viedieť ste ho mohli napríklad aj v Asterixovi a Obelixovi. Najväčší úspech mu ale prinieslo hranie po boku Louis de  Funès. Najvýraznejší bol práve v komédiách. Herec mal búrlivé detstvo a pôvodne sa chcel stať futbalistom. Nakoniec ho ale zlákalo viac herectvo.  

Otvoriť galériu

Louis de Funès

Známy bol tým, že dokázal robiť neskutočné množstvo grimás. Aj vo filmoch o žandároch hral nahnevaného muža, no v súkromí bol skôr tichý. Práve táto rola ho ale vyniesla do výšin a stal sa hviezdou. Svoj komediálny talent využil na plno a na konte má ďalšie úspešné filmy. V toku 1974 dostal infarkt a jeho pracovné tempo kleslo. Večer 27. januára v roku 1983 sa ale zobudil na obrovskú bolesť. Vykríkol, že zomrie a na to o pár minút už poslednýkrát vydýchol. Z druhého infarktu sa už nedostal. Zomrel vo veku 68 rokov.

 

 

Geneviève Grad

Francúzska herečka si zarala v prvých troch filmoch o žandároch. Pochádza z Paríža a teraz má úctyhodných 71 rokov. Dcéra slávneho žandára zo Saint-Tropez bola ale jej vrcholová rola v živote. Aj keď si zahrala ešte v niekoľkých filmoch, najlepšie role už mala za sebou. Čo sa týka súkromia, vydala sa za francúzskeho vedca a spolu s ním má syna.

Otvoriť galériu
Krásna Genevieve Grad.
Zdroj: moviestillsdb.com

Jean Lefebvre

Ďalší herec zo žandárov, ktorý je už v nebi. Zomrel vo veku 84 rokov v roku 2004. Zahral si Luciena Fugasa v prvých štyroch filmoch. Okrem toho ale vo svojom živote natočil veľké množstvo filmov. Aj keď pôvodne študoval medicínu, nakoniec sa predsa len rozhodol pre herectvo. Režiséri ho obsadzovali najmä do vedľajších rolí v komédiách, na čo bol naozaj špecialista. S Louisem de Funèsom vystupoval ešte skôr, ako sa stal slávnym komikom. Keď natočili tretí diel série Žandár sa žení, herec zistil, že jeho scény boli vystrihnuté. Veľmi ho to pobúrilo, že si potom zahral iba v Žandárovi vo výslužbe a po tejto sérii odišiel. V súkromí bol až päťkrát ženatý a mal päť detí.

Otvoriť galériu
Jean Lefebvre po boku Funesa.
Zdroj: moviestillsdb.com

France Rumilly

Aj jej matka bola herečkou. Vzdelávala sa v kláštore a popri tom navštevovala kurzy herectva. Mnoho ľudí ju pozná najmä ako mníšku Clotildu, ktorú si zahrala vo všetkých dieloch žandárskej série. Tá vedela jazdiť na aute ako dračica. Väčšinou mala smolu len na vedľajšie úlohy. Režisér Jean Girault, ju obsadil do filmu Žandár zo Saint-Tropez ako mníšku potom, keď si ju všimol v komédií Les Veinards. Naposledy sa objavila vo filmovej úlohe v roku 1986, no odvtedy sa stiahla a hrá už iba v divadle. Momentálne má 76 rokov, je vydatá a má jednu dcéru.

Otvoriť galériu
France Rumilly ako mníška.
Zdroj: moviestillsdb.com

Daniel Cauchy

Narodil sa v Paríži a má 85 rokov. Keď mal iba dvadsať, zahral si v komédií Ten nešťastný vek. Ľudia ho poznajú ale hlavne ako mladíka Richarda, ktorý sa usiloval o priazeň krásnej Nicole vo filme Žandár zo Saint-Tropez. Po tejto role si zahral ešte v niekoľkých seriáloch a filmoch. Herec je známy svojim bohémskym spôsobom života a často svoje plány nenaplnil. Vytvoril aj niekoľko divadelných hier ako producent. Narodil sa mu syn Diedier Cauchy, ktorý je tiež hercom.  

Otvoriť galériu
Žandári spolu.
Zdroj: printscreen youtube.com

Otvoriť galériu
Daniel Cauchy.
Zdroj: printscreen youtube.com

Christian Marin

Francúzsky herec vždy uprednostňoval divadlo pred filmami, no séria filmov o žandároch ho preslávila. S hercom Loisem de Funèsom sa stretol prvýkrát v komédii Mrzáci. Vo filmoch o žandároch si zahral rolu Merlota. V posledných dvoch sériách si ale už nezahral, pretože mal záväzky voči divadlu. Na filmovom plátne sa naposledy objavil v roku 2010, potom sa stiahol skôr do úzadia. Zomrel 5. 12. 2012. 

Otvoriť galériu
Christian Marin ako žandár.
Zdroj: printscreen youtube.com

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?
Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Herečka si svoj slávnostný deň predstavovala celkom inak.
Váš Tip
Televízna sudkyňa Názlerová sa podelila so zvláštnym zážitkom: Cudzí ľudia jej dávajú takéto návrhy!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
Vo veku 68 rokov zomrel Ján Uličiansky.
Foto
Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť: Zomrel spisovateľ Ján Uličiansky († 68)