Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.12.2015 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vianoce sú útokom na vaše telo: Sexi tréneri prezradili jednoduché triky, ako nepribrať!

Vianoce sú sviatky plné hojnosti, keď sa nám zoči-voči dobrotám, ktoré sa dostanú na stôl len razdo roka, nechce príliš dávať pozor na stravu. 

A tak sa prejedanie často podpíše na našej váhe a postave. Spýtali sme sa teda vyhľadávaných trénerov, ako sa síce najesť, ale pribrať čo najmenej. Všetci traja radia aj celebritám, ktorých vzhľad je najlepším dôkazom, že špecialisti vedia, o čom hovoria....

Lucia Mokráňová (22)

Otvoriť galériu
Lucia Mokráňová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

1. Neprejedať sa

Prvé a veľmi dôležité pravidlo počas celého roka, ale čo sa týka sviatkov, platí to dvojnásobne. Viem, že dobroty nás lákajú, ale práve preto netreba jesť do sýtosti a neochutnávať každé jedlo, čo je na stole!

 

2. Obmedziť sladké nápoje

Je v nich príliš veľa cukru, preto ich treba obmedziť na minimum a najlepšie úplne vynechať. Príjem tekutín je veľmi dôležitý, ideálna je minerálka alebo čistá voda.

3. Pevná voľa

Základom všetkého je mať pevnú voľu. Keď si poviem, že si nedám, tak si nedám! Nabrať kilá ide veľmi rýchlo, ale zhadzovať ich, to už je veľká drina.

4. Veľa vody

Dobré je piť veľa vody predtým, než začnete jesť. Žalúdok bude plný tekutiny, a tak nezjete veľa jedla.

5. Pohyb

Aj počas Vianoc sa treba hýbať. Lepšie fitnescentrá určite budú otvorené. Ak nemáte chuť potiť sa niekde vnútri, zvoľte inú aktivitu, napríklad prechádzy na čerstvom vzduchu. Neseďte doma. Keď budete leniví, tak sa po sviatku vidíme vo fitku, a to potom bude poriadny „zákusok“. Tak si to rozmyslite. (smiech)

Michal Kyselica (23)

Otvoriť galériu
Michal Kyselica
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

1. Vyhýbajte sa alkoholu

Je všeobecne známe, že alkohol zvyšuje chuť na jedlo a viaže na seba tuk. Ak už ho aj prijímať „musíte“, odporúčam, aby ste popri ňom nič nekomzumovali a zanechali odstup aspoň 2 hodiny od posledného jedla.

2. Obmedzte ochutnávanie pri varení

Ak pripravujete vianočné jedlo, skúste netestovať všetko. Častý problém je, že práve počas takéhoto ochutnávania už prijmete celodenné množstvo kalórií a napriek tomu máte stále pocit, že ste ešte nič nejedli.

3. Zapojte aspoň minimálny pohyb

Ak si chcete zachovať svoju akutálnu hmotnosť, tak jednoznačne kľúčové je, aby ste sa aj počas Vianoc hýbali. Zapojte zimné aktivity, ako napríklad sánkovanie s deťmi či lyžovanie. Určite nepreseďte celé Vianoce pred televízorom.

4. Nezabúdajte na pitný režim a vlákninu

Aj počas sviatkov treba dodržiavať zdravý pitný režim a vypiť aspoň 2,5 l vody denne. Odporúčam vodu s vyšším pH – ideálne okolo 8. Tiež by ste nemali zabúdať na dostatočný príjem vlákniny, ktorú môžete získať aj z ovocia.

5. Jedzte a prežúvajte pomaly

Naše telo potrebuje čas na to, aby zaregistrovalo, že už je plné. Preto čím rýchlejšie jete, tým viac zjete. Snažte sa preto pokrmy vychutnávať a pomaly prežúvať.

Martin Šmahel (33)

Otvoriť galériu
Martin Šmahel
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

1. Myslite pozitívne

Nastavte svoju myseľ na to, že sviatky sa na vašej hmotnosti a postave neodrazia. Najhoršie je pripúšťať si a presvedčiť sa, že ide priberacie obdobie, a privoláte si to. Pozitívne myslenie funguje tak v oblasti kariérneho postupu, pri liečení závažných ochorení, ako aj pri tvarovaní postavy. Deje sa presne to, čo chcete, aby sa dialo. Chcite teda byť štíhli, zdraví a atraktívni. Po sviatkoch navštívte útulok a osvojte si behavého psíka. Odvďačí sa vám spoločnosťou pri každodennom behu. Pred sprchou si doma desať minút zacvičte s vlastným telom a garantujem vám, že nielenže nepriberiete, ale svoj vzhľad násobne zlepšíte, a to natrvalo.

2. Správne rozdelenie

Vianočné sviatky trvajú dlho, preto si ich môžeme rozdeliť do týždňových periód. V rámci týždňa treba mať 4 dni striedmeho a zdravého stravovania, 2 dni mierne povoliť a dopriať si menšie prehrešky a 1 deň jesť to, na čo máte práve chuť.

3. Nevariť veľa

Dôležité je nenavariť toľko, aby ste boli nútení konzumovať rovnaké a nezdravé jedlá tri dni po sebe.

4. Nevypekať pre návštevy

Pečte len toľko koláčikov, koľko ich zjete sami v domácnosti. Nevypekajte špeciálne množstvá pre návštevy, lebo budete týždeň dojedať zvyšky.

5. Cukor treba nahradiť

Skúste veľké množstvo cukru v koláčoch nahradiť inou zložkou, aby boli menej sladké a viac charakteristické. Používajte napríklad limetku, citrón, perníkové korenie, zázvor alebo klinčeky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Rusko má problém: Nemecko si povolalo ich veľvyslanca! Znepokojivý dôvod
(ilustračné foto).
Horor v Poprade: Konflikt dvoch mužov sa skončil bodnutím! Zamrazí vás, čo sa dialo
Budova Európskej komisie v belgickom Bruseli (ilustračné foto).
Eurokomisia prehovorila o konaní voči Poľsku: Zásadný ZVRAT! Sledujte, čo chce urobiť
Pitt Bull in a rage .
Hrôza vo Veľkej Lomnici: Muža napadla pred domom svorka psov! Strašné detaily
Dnes (6. 5.) v skorých ranných hodinách pobehoval medveď ulicami Očovej.
VIDEO Strašidelné ráno v Očovej: Medveď pobehoval ulicami! Naháňalo ho auto
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Prvé FOTO Slafkovského po príchode: Aha, kto ho sprevádzal
Lomnické sedlo. Streda 1. 5. 2024. Anička s Miškou si v deň ukončenia sezóny stihli strihnúť jarnú lyžovačku
FotoVáš Tip
Turistky si začiatkom mája užili posledný výšľap a lyžovačku: Takto sme ukončili zimnú sezónu v Tatrách!
Ilustračné foto
Nočná mora rodičov: 5-ročná dcérka im odrazu zmizla v lese! Nasledoval boj o každú minútu
Národná kriminálna agentúra (NAKA) navrhla obžalovať poslanca parlamentu za Smer-SD Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.
NAKA navrhla obžalovať poslanca Smeru Gašpara a podnikateľa Bödöra: Má za tým byť korupcia
Pohroma na Ukrajine: Vyše 400-tisíc ľudí bolo bez elektriny! Strašné, čo sa tam stalo
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
19-krát súdne trestaný a stále mu nestačilo! Nenormálne, čo muž vyvádzal: Vošiel do cudzieho domu a...
Ilustračné foto
Muž († 26) zomrel krutou smrťou v jaskyni: Mrazivé DETAILY utrpenia a dojemné POSLEDNÉ slová