Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2015 20:00 | Šport | Hokej

Košice nemali pred početným domácim publikom s Bystricou žiadny problém: Trenčín otáčal v Poprade

Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice zvíťazil v piatkovom zápase 20. kola Tipsport Ligy na domácom ľade nad HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2.

Úvodnú šancu duelu mal Suja, ale skóre otvorili hostia. V 8. minúte po prihrávke Rotha spoza bránky mieril presne do odkrytej bránky Lamper - 0:1. "Oceliari" reagovali mohutnou ofenzívou a v 13. minúte sa im podarilo vyrovnať zásluhou Lapšanského, ktorý po prihrávke od Bartoša trafil výstavne do ľavého horného rohu súperovej bránky. Košičanov to ešte viac nakoplo a v 15. min ich mohol dostať do vedenia Jenčík, Corbeil ale jeho pokus vytesnil ramenom. V 18. min Lapšanský nešetrne atakoval Loskota, ktorý zostal ležať na ľade. Plochu nakoniec opustil na nosidlách a putoval do nemocnice. Domáci útočník dostal za úder do oblasti hlavy a krku trest na 5 min. + DKZ.

Rušný hokej pokračoval aj v druhej časti. V 24. minúte reprezentačný obranca Šedivý od pravého kruhu na buly presne namieril a dostal majstra prvýkrát do vedenia. V 29. minúte mohol vyrovnať Handlovský, ktorý viackrát "podkúril" Halászovi, domáci brankár bol však vo všetkých prípadoch úspešnejší. V 32. minúte zrovnal misky váh Mikula, ktorý prekvapil Halásza strelou od modrej čiary - brankár Košíc mal zakrytý výhľad a na letiaci puk nestihol včas reagovať. V závere tretiny zostal na ľadovej ploche ležať po náraze do mantinelu domáci obranca Pavúk a musel byť ošetrený.

V tretej tretine sa hra bez prerušenia rýchlo prelievala z jednej strany na druhú. V 48. minúte dostal domácich opätovne do vedenia neobsadený Suja, ktorý zužitkoval skvelý krížny pas Bartánusa. "Barani" boli nútení otvoriť hru a hokej sa ešte viac zatraktívnil pre divákov. V 52. minúte Banskobystričania zabudli na zadné vrátka, Bartánus si nakorčuľoval z ľavej strany a prestrelil Corbeila v bránke hostí. V 55. minúte už Bartoš dvíhal ruky nad hlavu, ale rozhodcovia jeho gól neuznali, lebo podľa nich trafil domáci útočník iba konštrukciu bránky. Košičania si už víťazstvo ustrážili, "baranom" nepomohla ani záverečná power play bez brankára.

 

HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 13. Lapšanský (Bartoš, Šedivý), 24. Šedivý (Bicek), 48. Suja (Bartánus, Bicek), 52. Bartánus – 8. Lamper (Róth), 32. Mikula (Petran). Rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, Holienka, vylúčení: 1:5 na 2 min., navyše Lapšanský (Košice) 5 min. + DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4364 divákov.

HC Košice: Halász – Dudáš, Cebák, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Macejko – Bartoš, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Boltun, Češík, Lelkeš – Bortňák, Jenčík, Hričina - Šoltés

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Corbeil – Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran – Majdan, Galamboš, Tománek – Loskot, Kytnár, Handlovský – Gašpar, Handzuš, Mikula – Lamper, Zigo, Róth


Zápas začal v rýchlom tempe a nasadení, ale strelci sa do zakončenia príliš často nedostávali. Vo vyloženej šanci zlyhal domáci Branislav Rapáč a na druhej strane nedokázal puk do opustenej bránky upratať Michal Hlinka. Najväčšiu šancu prvej tretiny ale spálil domáci Bartečko, ktorý osamotený pred Cháberom namiesto zakončenia volil bekhendovú prihrávku bez adresáta. Na prvú prestávku tak mužstvá odišli s nulou na konte vsietených gólov.

V prostrednej časti hry začali na ľade pribúdať šarvátky a vylúčenia. V presilovke 4 na 3 sa konečne Popradčania presadili. V 28. minúte bol na konci peknej kombinačnej akcie Paukovček - 1:0. Tridsiata tretia minúta zápasu znamenala konečnú pre obrancu Trenčína Mikuša. Trest v hre si vyslúžil za nešetrný zákrok na domáceho Heizera. "Kamzíci" ale v dlhej 5-minútovej presilovke nedokázali na vojakov nič vymyslieť.

Tretia tretina priniesla pre popradské publikum šokujúci priebeh. Najprv v 49. minúte po chybe obrancu Šterbáka poľahky vyrovnal Róbert Petrovický. V samom závere sa Popradu naskytla možnosť početnej výhody o dvoch hráčov, ktorú ale trestuhodne nevyužili a pri návrate štvrtého hráča Trenčína prišiel zákonite trest. Na prihrávku Drgoňa si z trestnej lavice nabehol Rehák a dve a pol minúty pred sirénou stanovil konečný výsledok zápasu na 1:2.

HK Poprad - Dukla Trenčín 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 28. Paukovček (Bartečko, Hvila) - 49. Petrovický, 58. Rehák (Drgoň, Hlinka). Rozhodovali: Štefík - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 6:5, navyše: R. Dlouhý 10 minút za nešportové správanie, P. Mikuš (obaja Trenčín) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1268 divákov.


Martinskí hokejisti sa pred zrakmi reprezentačného trénera Cígera v 1. tretine vytiahli. Výborný úvod korunoval v 4. min Matejka, ktorý tečoval bombu Tabačeka pri presilovke. Potom hostia nevyužili dvojnásobnú 84-sekundovú presilovku, s pokusmi Jassa a Brendla si Dzubina poradil. V 8. min mohol pridať druhý gól Bačik, ale v nájazde stroskotal na Romančíkovi. V 10. min mali domáci druhú výhodou o jedného hráča a opäť ju zužitkovali. Znovu vystrelil Tabaček a brankárom hostí vyrazený puk usmernil do siete Dírer. Uplynulo len ďalších 9 sekúnd a Martin sa tešil po strele Juráška po tretí raz. Potom sa vyznamenal Dzubina po strelách Jassa a Mickevicsa. V 17. min využili domáci aj tretiu presilovku, do prázdnej bránky zvýšil na 4:0 T. Varga.

Kým prvá tretina patrila domácim, druhá zasa hosťom. Po umývaní hláv v kabíne nastúpili Záhoráci ako vymenení a už po 13 sekundách znížil skóre Pašek. V 28. min domáci v útoku prepadli a Pašek svojím druhým gólom vrátil hostí do zápasu. Martinčania boli otrasení, najmä v obrane robili veľké chyby a v 32. min mal Pašek na hokejke aj tretí gól, ale Dzubinov semafor bol proti. V 37. min Studenič zblízka prestrelil a tak sa išlo do šatní za stavu 4:2.

V tretej tretine vysoké tempo hry predsa len pokleslo. Na začiatku boli hostia nebezpečnejší, v 46. min Martin podržal brankár Dzubina po pokuse Brendla. Potom sa hra vyrovnala, príležitosti boli na oboch stranách, ale presadil sa iba Školiak v 59. minúte. Hostia pri záverečnej 49-sekundovej power play bez brankára poriadne zatlačili domácich, ale gól sa im už nepodarilo streliť, a tak domáci sa po troch prehrách v piatok trinásteho opäť tešili z víťazstva.

MHC Martin - HK 36 Skalica 4:3 (4:0, 0:2, 0:1)

Góly: 4. Matejka (Tabaček, Skladaný), 10. Dírer (Tabaček, Skladaný), 10. Jurášek (Kokavec), 17. T. Varga (Tabaček, Skladaný) - 21. Pašek, 28. Pašek (Studenič, Školiak), 59. Školiak (Novák, Opalek). Rozhodovali: Orolin - Bogdaň, Smrek, vylúčení: 6:8 na 2 min., navyše Matejka 10 min. za nešp. správanie - Ďurák 10 min. + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0.0, 2200 divákov.

MHC Martin: Dzubina – Tabaček, Matejka, Dvořák, Dlouhý, Jáchym, Bačik – Skladaný, Surovka, T. Varga – Uhrík, Murček, Kabáč – Rusina, Dírer, Kokavec – R. Varga, Jurášek, Jokeľ

HK 36 Skalica: Romančík – Barák, Ďurák, Novák, Opalek, Jaborník, Polata, Zukal – Studenič, Školiak, Pašek – Komínek, Brendl, Klíma – Bezúch, Mickevics, Jass – Korýtko, Lantoš, Rožník


Nitra sa pod Pustým hradom predstavila vo veľmi dobrom svetle. V úvode zápasu mali obe mužstvá výhodu presilovky, ale góly v nich diváci nevideli. Veľkú šancu mal v 8. min Buček, brankár Baroš ale jeho strelu vystihol. Vzápätí sa voľný Stloukal tesne pred bránkou nepresadil. V 15. min išiel sám na súperovu bránku Mráz, ale König ho fauloval. Zvolen nevyužil 33-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a ani následnú klasickú presilovku.

V 22. min mal gól na hokejke Obdržálek, brankár Valent jeho strelu kryl. V 25. min sa po chybe domácej obrany strelecky presadil Stloukal a o 84 sekúnd neskôr ten istý hráč zvýšil skóre na 2:0 pre hostí. V polovici stretnutia v koncovke neuspel Škvaridlo a vzápätí dorazil puk za chrbát Baroša Ručkay. V 37. min využil presilovku Macík a po tomto góle prvýkrát v sezóne vystriedal Baroša Petrík.

V tretej tretine sa domáci snažili aspoň skórovať, najväčšiu šancu mal F. Fekiač, no ani sám pred brankárom neprekonal Valenta. Podarilo sa mu to až v 50. minúte, keď znížil na 1:4. V 53. min nevyužili veľkú príležitosť v oslabení Brabenec so Semorádom. V 57. min mladý obranca Ivan neustrážil Podhradského, ten ho s ľahkosťou obišiel a pridal piaty gól hostí. A aby to nebolo málo, o minútu Macík uzavrel skóre na 1:6. Je to najvyššia prehra Zvolena v tejto sezóne.

HKM Zvolen - HK Nitra 1:6 (0:0, 0:4, 1:2)

Góly: 50. V. Fekiač (Ďaloga, Misenjov) - 25. Stloukal (Macík, König), 26. Stloukal (Ordzovenský, H. Ručkay), 31. H. Ručkay (Kutálek, Milam), 37. Macík (Kutálek, Štefanka), 57. Podhradský, 58. Macík (Bajtek). Rozhodovali: Novák, Jonák - Návratek, Výleta, vylúčení: 5:6, navyše 10 min Milam (Nitra) za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1838 divákov.

HKM Zvolen: Baroš (37. Petrík) – Bagin, Juraško, Krejčí, Andersons, F. Fekiač, Pokovič, Žilka, Ivan – Semorád, Brabenec, Puliš – Obdržálek, B. Mráz, J. Jurík – Klhůfek, T. Klíma, Škvaridlo – Ďaloga, V. Fekiač, Misenjov

HK Nitra: Valent – Kuzma, Milam, Podhradský, Ordzovenský, König, Milo, M. Novák, Piačka – Laliberté, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Stümpel, Stloukal – Macík, Štefanka, Bajtek – Kutálek, Bene, Buček


Žilinskí "vlci" chceli v Piešťanoch prerušiť svoju nepriaznivú sériu a začali aktívne, no iba po útočné pásmo domácich. Tí vyčkávali a šance sa tak rodili len veľmi ťažko. Po prihrávke Salijiho sa v tutovke ocitol Ručkay, no na Tomeka nevyzrel a pred odchodom do šatní mohol za to domácich potrestať Ri. Huna, no ani na dvakrát pred Rybárom skóre neotvoril.

Druhá tretina už priniesla viac vzruchu. Najskôr neuspel po bekhende Brancis, neskôr nepretlačil puk do siete ani Hrehorčák a prišiel trest. Žilinčania predviedli na začiatku 29. minúty priam ukážkové prečíslenie tri na dva a Drevenák nemohol nedať – 0:1. Domáci sa nepoučili, o polminúty opäť prepadli a ďalšie prečíslenie – tenotkrát dva na jedného premenil Konečný – 0:2. Piešťany zvýšili aktivitu a odmenené boli v 33. minúte. Hrúbku Tomeka potrestal so šťastím Brancis – 1:2. Pred odchodom do šatní prišlo vyrovnanie. Najskôr neuspel Tibenský, z brejku mohol poslať "vlkov" do dvojgólového Ro. Huna, trestuhodné však nastrelil iba obrancu, a tak sa po prihrávke otočil na opačnej strane s pukom Holovič a vyrovnal – 2:2.

Úvod tretieho dejstva bol jasne v réžii domácich, ale Tibenský, Ručkay ani Saliji vo svojich príležitostiach neuspeli, a tak tentokrát trestali hostia. V 55. minúte začali ostreľovať Rybarovu bránu, tri pokusy sa neujali, ale následná dorážka Ro. Hunu po vyrazenom puku už áno – 2:3. Žilina vedenie udržala, dokonca ani nedovolila domácim hru bez brankára a konečne sa tešila z víťazstva.

ŠHK 37 Piešťany – MsHK DOXXbet Žilina 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 33. Brancis (Brňák), 40. Holovič (Ručkay) – 29. Drevenák (Róbert Huna, Richard Huna), 29. Konečný (Stupka, Valáček), 56. Ró.Huna (Ri.Huna, Drevenák). Rozhodovali: Björk (Švéd.), Müllner – Junek, Kacej, vylúčení: 3:4, predsilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1103 divákov

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Tínedžer si v ringu zlomil nohu: To bol len začiatok! Desivé, aké následky bude mať celý život
Generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg.
Stopka pre USA? NATO chce zobrať koordináciu dodávok zbraní pre Ukrajinu do vlastných rúk
Sex má pre naše telo blahodárne účinky
Ľudia holdujú novému sexuálnemu FETIŠU: Toto nezvládne každý, pikantné detaily
(ilustračné foto)
Záhada lietadla, ktoré zmizlo pred viac ako 50 rokmi aj s posádkou: Je vyriešená?! Nové odhalenie
Karol III. sa stretol s deťmi svojho mladšieho syna iba párkrát.
Foto
Prichádza zlom vo vzťahu kráľa a princa Harryho?! Veľké gesto Karola III.
ilustračné foto
Krviprelievanie v ukrajinskom Kryvyj Rih! Zelenskyj opisuje peklo: Hlásia mŕtvych aj nezvestných
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová
Ministerstvo kultúry rázne reaguje na medializovanú tému: Rezort pod vedením Šimkovičovej nepochybil!
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Doťahovačky kvôli prímeriu: Blinken ukazuje prstom na nich, Hamas má na to svoj názor
(ilustračné foto).
Desivé, čo objavili v Amazónii: Meno dostal po zloduchovi, vedci ho opísali do detailov
Hand stretched out in water
Tragická noc na rieke: Po nehode lode sa utopilo 86 ľudí, dalo sa tomu zabrániť?
Sergej si užíva sladkú slobodu spolu s rodinou.
Foto
Prepustený Sergej Kucherenko: Užíva si slobodu, ale... Má to háčik! Čo plánuje?
Legendárny vlak Slovenská strela po jeho prvej jazde z Bratislavy do Prahy v roku 1936.
FotoVáš Tip
Historický moment našich dejín zachytený na vzácnej FOTO: Takto dorazila legendárna Slovenská strela prvýkrát do Prahy!