Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2024 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Tínedžer si v ringu zlomil nohu: To bol len začiatok! Desivé, aké následky bude mať celý život

Len 16-ročný Ollie Hercombe je športovcom telom a dušou, hoci sa to na prvý pohľad tak nemusí javiť. Síce ho nešťastný úraz na čas zabrzdil pri plnení snov, teraz je za neho nesmierne vďačný, zachránil mu totiž život.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Tínedžer si zamiloval box už ako 6-ročný a od tej chvíle trávil zdokonaľovaním sa každú voľnú chvíľu. Ako to už u športovcoch býva, 
kládol dôraz na čo najzdravší životný štýl a tvrdý tréning, avšak raz svoje sily precenil. Ako píše portál Yorkshire evening post, medzi jeho najvážnejšie zranenie patrila zlomenina nohy, ktorú utrpel počas sparingu. 

Bolestivé zranenie odštartovalo vlnu ďalších vyšetrení a chlapca zaujímalo len to jediné - či bude môcť ďalej aktívne boxovať. Spočiatku sa zdalo, že ide o bežnú zlomeninu, no po sérii vyšetrení vyplávali na povrch mrazivé skutočnosti. Ukázalo sa, že Ollie trpí nebezpečným ochorením, ktoré sa vyskytuje len zriedkavo. Röntgenové vyšetrenie zlomenej nohy odhalilo, že sa v nej ukrýva nádor. Lekári začali rýchlo konať a chlapec takmer okamžite podstúpil biopsiu kostí. Výsledky však neboli vôbec sľubné.

Zistilo sa, že má Adamantinoma, extrémne zriedkavý typ rakoviny, ktorý sa vyskytuje iba u 1 z 1,9 milióna ľudí. A čo bolo ešte horšie, rýchlo sa šírila. V tom momente sa Ollie už v tak mladom veku dostal pred najťažšiu výzvu v jeho živote. Od lekárov dostal len dve možnosti, buď sa nohu pokúsia zachrániť, čo bude znamenať trvalé poškodenie členkov, ochabnutie svalstva, deformovanie a stratu pohyblivosti, alebo amputácia nad kolenom. Chlapec si napokon vybral vyššiu šancu na úplné uzdravenie, a to odstránenie končatiny.

Napriek svojmu nízkemu veku a veľkým športovým snom zvládol ranu osudu ako skutočný hrdina. Na sociálnych sieťach zdieľa svoju cestu k uzdraveniu s úsmevom, čím sa stal pre mnohých vzorom. V ťažkých chvíľach mu pomáha najmä jeho rodina, ktorá založila verejnú zbierku na protézu. "Žiadame každého, kto môže pomôcť, aby nám pomohol získať peniaze na protetickú nohu, ktorá poskytne Olilie mobilitu potrebnú na to, aby pomohla pokračovať v každodennom živote a jeho láske k boxu s čo najmenším dopadom," píšu na GoFundMe Ollieho matka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Vodiči, zvýšte opatrnosť: V Bratislave sa na D1 tvoria kolóny
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
V parlamente vystúpil minister školstva: O dôležitých veciach sa podľa neho diskutuje málo
Uprostred noci počul divné zvuky. A potom to uvidel...
Stanovačka sa zmenila na horor! Uprostred noci zapol baterku a uvidel TO... VIDEO len pre silné žalúdky
Ron Ely si zahral hlavnú postavu v seriáli Tarzan na stanici NBC zo 60. rokov.
Foto
Zomrela hviezda Tarzana († 86): V živote si prešiel peklom! Syn († 30) mu zavraždil manželku († 62)
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Školská novela sa bude meniť: SNS a Smer z nej chcú vyňať túto časť
ÚVZ upozorňuje na nebezpečné detské potraviny.
Foto
Rodičia, spozornite: Problémy s TÝMITO detskými potravinami! Ide o českého výrobcu
Celkový pohľad na zámok Balmoral v škótskom Aberdeene.
Chcete zažiť svadbu alebo oslavu na kráľovskom panstve? Máte jedinečnú príležitosť: Úžasné, čo plánujú
(ilustračné foto)
Položte vedľa okna misku plnú soli: Môže vám to zachrániť život! Ako je to možné?
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Fiala o dohode Babiša so slovenským ministerstvom: Hovorí o protislužbe! Čo s tým má Fico?
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová na významnej konferencii: Zdôraznila, čo je u Slovákov v zahraničí dôležité
Jaroslav († 32) zomrel za mimoriadne záhadných okolností.
Foto
Tragická smrť Jaroslava († 32) je opradená tajomstvom: Odišiel zo sveta rovnako, ako tieto svetové hviezdy?
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (uprostred), libanonský premiér Nadžíb Mikátí (druhý zľava), libanonský minister zahraničných vecí Abdalláh Bú Habibas (vľavo), francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noel Barrot (druhý sprava) a francúzsky minister obrany Sebastien Lecornu (vpravo) počas medzinárodnej konferencie pre podporu Libanonu v Paríži 24. októbra 2024.
Foto
Konferencia o Libanone priniesla výsledky: Krajina dostane obrovskú finančnú injekciu, kam pôjdu peniaze?