Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.10.2015 19:59 | Šport | Hokej
Foto

Hokejová šou v Bratislave: Takúto divočinu neuvidíte ani na Slovane!

Tím Paneuropa Kings sa snaží ukázať deťom z detských domovov, že hrať hokej a vzdelávať sa oplatí.

Trom detským domovom rozdali hokejisti 30 voľných vstupov na svoje zápasy. Pozývaním na športové podujatia, sa snažia ukázať, že deti môžu naložiť so svojim voľným časom rôzne, no dúfajú, že sa rozhodnú pre pozitívny spôsob – športovať a vzdelávať sa. 

Otvoriť galériu

„Vo vedení tímu je nám blízka myšlienka pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú. Prišli sme s nápadom, že uvoľníme desať lístkov pre každý detský domov z Bratislavy a okolia, ktorý prejaví záujem o naše zápasy. Cieľom tohto projektu je ukázať deťom univerzitný európsky hokej so všetkým, čo k tomu patrí a motivovať ich, aby lepšie trávili svoj voľný čas,“ vyjadril sa manažér hokejového tímu Paneuropa Kings Martin Bega. Zatiaľ sa do projektu zapojili tri detské domovy, ktoré sú z Bratislavy a Bernolákova. Autori projektu dúfajú, že v budúcnosti sa im podarí zapojiť, čo najviac detí. Jedným z hlavných cieľov tejto netradičnej aktivity je vytvoriť pre deti pozitívne vzory. 

Otvoriť galériu

Vychovávateľ Róbert Hanuška má z projektu radosť: „Zápas bol dobrý a dramatický. Pre nás je dobré, keď sa deti zamerajú na hokej, ako by mali vyvádzať hlúposti“. Vychovávatelia sa zhodujú v názore, že motivovať deti športom je veľmi dôležité najmä v období puberty. Šport deti zamestnáva a tým sa znižuje riziko, že získajú negatívne vzory zo svojho okolia, čo je pre deti z detských domovov zásadné. 

 

„Myšlienku s detskými domovmi pomohol naplniť pán Jozef Halcin z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, s ktorým aktívne spolupracujeme. Sme radi, že sa nám to podarilo zorganizovať, dnes už projekt s detskými domovmi funguje a chystáme ešte pre decká pár prekvapení,“ prezradil tréner Paneuropa Kings Ľudovít Jurínyi. 

Otvoriť galériu

Šesťročnému Jankovi z detského domova sa páčili na zápase, okrem hráčov, aj iné atrakcie. „Najlepšie boli roztlieskavačky a greenman,“ prezradil nám s úsmevom Janko. Podľa jeho slov sa mu na zápase páčilo a už má vlastné plány so svojou kariérou na ľade: „Chcel by som byť obranca, dnes sa mi obrancovia páčili najviac“. Janko bol na štadióne poprvýkrát a spolu s kamarátmi z detského domova si to užil. 

Tím Paneuropa Kings sa snaží podporovať prostredníctvom rôznych projektov aj mladé talenty zo škôl. Preto lístky dostávajú aj deti z rôznych bratislavských hokejových klubov.

Divoká šou v Slovnaft aréne

Otvoriť galériu

V nedeľňajšom derby v bratislavskej Slovnaft aréne sa mali diváci skutočne na čo pozerať. Domáci hráči z Paneuropy totiž privítali rivalov z Plzne.

Otvoriť galériu

Aktívnejšie začali hostia, ktorí sa v úvode ujali vedenia 2:0, no hráči Paneuropy dokázali po dvoch tretinách z ich pohľadu upraviť stav na 5:3. V záverečnom dejstve následne prevzali taktovku opäť hostia, ktorí otočili priebeh stretnutia a Paneuropa opäť prehrávala, tentoraz v pomere 5:6. V záverečných minútach sa však domácim podarilo vyrovnať a dokonca iba 21 sekúnd pred koncom rozhodli o svojom konečnom víťazstve 7:6.

Otvoriť galériu

Divoká hokejová šou potešila určite každého zúčastneného fanúšika na štadióne. Najbližší domáci zápas sa hrá 7.11. o 19-tej hodine, kedy si Paneuropa Kings zmeria sily s tímom Diplomats Presburgh.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Prekvapenie pre nitrianskych policajtov: Vodič otvoril dvere a hneď ich ovalil podozrivý ZÁPACH!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Vicepremiér Kaliňák v súvislosti s atentátom na Fica: Stanovisko k ďalšiemu riadeniu štátu
Robert Fico nikdy netajil svoje sympatie k Viktorovi Orbánovi a z tých fotografií je to aj vidieť.
Orbán po atentáte na Fica: Zarážajúce slová! Maďarsko musí...
Prvý Poliak v NHL odhalil vtipnú príhodu s Pálffym: Ja nedávam góly na bicykli, vieš?
Dráma na východe Slovenska: Horí strecha bytového domu, v ktorom žije 10 rodín!
Polícia: Pátra po nezvestnej 16-ročnej Natálii Hladišovej.
Pátranie po 16-ročnej Natálii: Nezvestné dievča má tieto DVE zvláštne ZNAMENIA
(ilustračné foto).
Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu! Jeho dôvod nepochopíte
Andrej Danko (SNS)
Rázny krok SNS po atentáte: Takéto diskusie na portáloch chce legislatívne zakázať!
Becík porazil najdlhšie slúžiaceho župana a bude viesť župu ďalšie štyri roky.
Predsedovi NSK Branislavovi Becíkovi sa vyhrážajú zastrelením: Podal trestné oznámenie
Spoločné vyhlásenie Čaputovej a Pellegriniho k spoločenskej situácii po včerajšom útoku na premiéra Roberta Fica.
Na pozvanie Pellegriniho a Čaputovej reaguje koalícia aj opozícia: Kto sa zúčastní a kto pozastavil kampaň
Bratislavská mestská polícia dohliada aj na dodržiavanie protikoronových opatrení.
Váš Tip
Chlapec z Bratislavy neprišiel domov, našli len jeho batoh: Polícia začala konať! Nečakané rozuzlenie
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Popravujú Rusi civilistov?! Strašné obvinenia: Príde vám nevoľno, čo sa má diať na Ukrajine