Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2015 18:30 | Šport | Šport mix

Vuelta pokračuje už bez Sagana: V tejto etape mali šancu predviesť sa aj šprintéri!

Holandský cyklista Tom Dumoulin zvíťazil v nedeľňajšej deviatej etape španielskej Vuelty.

Dvadsaťštyriročný jazdec tímu Giant v závere 168,3 kilometrov dlhej etapy z Torrevieja do Cumbre del Sol Benitachell prekvapujúco predstihol v náročnom stúpaní víťaza Tour de France Chrisa Froomea (Sky) a v cieli triumfoval s náskokom dvoch sekúnd pred favorizovaným Britom. Dumoulin sa tak opäť obliekol do červeného dresu, keďže doterajší líder pretekov Kolumbijčan Esteban Chaves v kopci zaostal. Tretie miesto obsadil Španiel Joaquim Rodriguez zo stajne Kaťuša. Už pred štartom etapy oznámil odstúpenie z pretekov Slovák Peter Sagan, ktorý pri páde v sobotňajšej 8. etape utrpel popáleniny na ľavej nohe a mal aj narazenú ruku.

Profil etapy dával dobré šance na únik a od úvodu sa tvrdo bojovalo o pozíciu. Napokon sa vpredu vyformovala 14-členná skupina, ktorá si v ďalšom priebehu vypracovala pred hlavným pelotónom vyše päťminútový náskok. Na konci prvej hodiny prišlo k hromadnému pádu, po ktorom museli pelotón dobiehať i líder pretekov Chaves, Fabio Aru či John Degenkolb. Lekársku pomoc si vyžiadali Alejandro Valverde i Talian Visconti, po páde odstúpil Thomas Degand z IAM Cycling.

V prostrednej časti viedla balík Kaťuša, ktorá postupne ukrojovala náskok vedúcej skupiny a pripravovala pozíciu v záverečnom stúpaní pre Rodrigueza. Pelotón roztrúsených utečencov dostihol asi štyri km pred cieľom. V náročnom stúpaní nastúpil Dumoulin, ktorého dostihli Froome s Rodriguezom. Keď sa už zdalo, že holandský časovkár toho má plné zuby, v samom závere oboch konkurentov prešpurtoval a dosiahol tak svoj životný triumf. V priebežnej klasifikácii má pred druhým Rodriguezom náskok 57 sekúnd.

Vuelta a Espaňa - 9. etapa (Torrevieja - Cumbre del Sol Benitachell, 168,3 km):

 

1. Tom Dumoulin (Hol./Giant) 4:09:55 h, 2. Chris Froome (V.Brit./Sky) +2 s, 3. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša) +5, 4. Fabio Aru (Tal./Astana) +16, 5. Rafal Majka (Poľ./Tinkoff-Saxo) +18, 6. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +20, 7. Alejandro Valverde (Šp./Movistar), 8. Nicolas Roche (Ír./Sky) +31, 9. Domenico Pozzovivo (Tal./AG2R) +33, 10. Louis Meintjes (JAR/MTN) +34

Poradie po 9. etape: 1. Dumoulin 35:22:13, 2. Rodriguez +57, 3. Esteban Chaves (Kol./Orica) +59, 4. Roche +1:07, 5. Valverde +1:09, 6. Aru +1:13, 7. Quintana +1:17, 8. Froome +1:18, 9. Majka +1:47, 10. Pozzovivo +1:52

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Takto budú Slováci oblečení na OH v Paríži: Ľudová tvorba s prvkami francúzskej elegancie
(ilustračné foto)
Meteorológovia varujú: Po búrkach prichádza ďalšie trápenie! Na čo sa treba pripraviť?
Na snímke členovia hnutia Progresívne Slovensko (PS), zľava Ľubica Karvašová, Michal Wiezig, predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka, Ľudovít Ódor, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Martin Hojsík a Lucia Yar
Šimečka je s výsledkom eurovolieb spokojný: Takéto má plány na Slovensku!
Na snímke zvolení europoslanci zľava, Erik Kaliňák, Monika Beňová a Judita Laššáková
Beňová si po voľbách pochvaľuje: Fantastický výsledok, budeme predĺženou rukou vlády
(ilustračné foto)
Nenormálne! Matej jazdil po Bratislave „spitý pod obraz“: Neuveríte, koľko nafúkal
Sestry Soňa a Zuzana Norisové.
Herečky Soňa a Zuzana Norisové v SLZÁCH: Smrť milovanej osoby
Markus Söder, bavorský ministerský predseda
Eurovoľby obrátili krajiny hore nohami: Predčasné voľby aj v Nemecku?! Vláda má jasno
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky vo voľbách do Európskeho parlamentu.
Prezidentka Čaputová po eurovoľbách: Potešilo ju, že rastie účasť voličov
Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha.
Blaha sa vzdá funkcie: Kto ho nahradí? Tohto politika nevylúčil
Policajti si v rámci celoslovenskej akcie posvietia na vodičov.
Lacný trik opitému východniarovi nevyšiel: Zastavili ho policajti a spravil nemysliteľné!
V priebehu niekoľkých sekúnd krúpy rozbili vonkajšiu vrstvu okien kokpitu a zničili prednú časť trupu.
FotoVáš Tip
Cestujúca z lietadla, ktoré nad Viedňou rozbili krúpy, opisuje peklo na palube: Krik ľudí a strach o život!
(ilustračné foto).
70-ročný dôchodca si sadol za volant OPITÝ: Veľké šťastie, že nedošlo k tragédii