Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2015 05:20 | Správy | Domáce správy
Video

Za tri týždne dve rovnaké tragédie: Daliborko posiela zranenému kamošovi odkaz

Malý Lukas (3) bojuje o život v nemocnici! V krátkom čase došlo k takmer navlas rovnakej tragédii, keď malé dieťa vytlačilo sieťku proti hmyzu a vypadlo z okna.

Pred necelým mesiacom takto malého Daliborka (4) z Topoľčian neustrážil starý otec. Chlapček chcel len zamávať mamičke na rozlúčku a došlo k nešťastiu. Malý Lukas tiež vyliezol na lavicu pod oknom a nasledoval desivý pád. Daliborko mu posiela povzbudivý odkaz.

Malý Lukas vypadol v stredu z okna na 3. poschodí. Na starosti ho mal priateľ jeho mamičky Peter. Len sa na okamih z bytu vzdialil a s chlapčaťom zostala Petrova dcéra (15). Stačila chvíľa nepozornosti, Lukas vyliezol na lavicu pod oknom a cez sieťku vypadol na chodník. Jeho pád stlmila strieška nad vchodom, ale aj tak utrpel hrôzostrašné zranenia. A to hlavne poranenia hlavy a mozgu, chlapčeka museli uviesť do umelého spánku. Podľa informácií Nového Času sa jeho stav nezmenil. „Veľmi si to vyčítam a dúfame, že bude v poriadku. Po lete má nastúpiť do škôlky. Jeho mamina je s ním v nemocnici,“ povedal nešťastný Peter.

Otvoriť galériu

Daliborko, ktorý nešťastne vypadol z okna cez sieťku pred troma týždňami, je už z najhoršieho vonku a zotavuje sa doma. Rodina má však za sebou ťažké chvíle, keď nevedeli, čo bude s ich synčekom. Po stredajšej tragédii však myslia aj na Lukaska a prajú mu skoré uzdravenie. „Držím mu palce,“ odkazuje chlapčekovi Daliborko.

 

Podľa odborníka na montáž plastových okien ľudia často zabúdajú, že sieťky proti hmyzu sú iba doplnok slúžiaci na tento účel. „Sieťka nie je ochrana, pádu nezabráni, nemá žiadne bezpečnostné prvky. Keby sa na okno privarila, to potom stráca tepelné, priedušné a izolačné vlastnosti. A ani to by zrejme nepomohlo, keby sa do nej oprelo väčšie dieťa. Rodičia by mali zabezpečiť, aby sa dieťatko k oknu nedostalo. Takisto môžu dať na okno bezpečnostnú uzamykaciu kľučku na kľúčik, aby si dieťa nemohlo okno otvoriť, alebo dať z vonkajšej strany mrežu,“ povedal majiteľ banskobystrickej firmy, ktorá sa zaoberá aj montovaním sieťok proti hmyzu.

Pády detí z okien panelákov

Jún 2009

Očití svedkovia zažili šok! Dvojčatá Deanka (2) a Damiánko († 2) vytlačili sieťku na okne a vypadli z 5. poschodia paneláka na nitrianskom sídlisku Klokočina, tragédiu prežilo len dievčatko.

August 2014

Pri dievčatku, ktoré vypadlo z okna na 3. poschodí v Bratislave, stáli všetci anjeli strážni! Mia (3) vytlačila sieťku na okne a z výšky asi 8 metrov tesne minula chodník. Jej pád stlmili kríky pod domom.

Jún 2015

Malý Daliborko (4) z Topoľčian chcel ešte na rozlúčku zakývať mamičke. Vytlačil sieťku a vypadol z okna na 2. poschodí priamo na betón pred vchodom. Mal šťastie a už sa zotavuje zo zranení.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Herečka si svoj slávnostný deň predstavovala celkom inak.
Váš Tip
Televízna sudkyňa Názlerová sa podelila so zvláštnym zážitkom: Cudzí ľudia jej dávajú takéto návrhy!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala