Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2015 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Laiferová, Rozboril či Vajda otvorili 13. komnatu: Ovplyvnila ich život mágia?

Na ceste k sláve majú silných pomocníkov. Radia sa s veštkyňami, pýtajú sa kariet, používajú zaklínadlá, alebo sa dokonca venujú mágii...

Marcela Laiferová (69)

Speváčka a vyštudovaná lekárka dostala cenné lekcie veštenia a astrológie od nebohej herečky Vilmy Jamnickej. Toto poznanie si nenecháva pre seba, snaží sa ho šíriť ďalej. „Je to dlhoročné, celoživotné štúdium a pochopenie mnohých súvislostí. Zaujímam sa o astrológiu a som človek, ktorý sa ni­kdy nesmeje z vecí, ktorým nerozumie. Hviezdy sú súčasťou našej existencie, ja na ne verím, ale nechcem z toho robiť dogmu alebo nové náboženstvo,“ objasňuje Laiferová. Veštenie, pohľad do budúcnosti, môže byť podľa nej aj nebezpečný. „Raz som veľmi známeho človeka upozorňovala, aby si dával za volantom pozor, neveril mi, no stalo sa. Mal úraz...“ dodáva.

Vilo Rozboril (48)

 

Obľúbený moderátor je príkladom toho, že na ceste k úspechu je každá pomoc dobrá. Hoci aj od veštca.

„Jasné, že to občas využijem a jasné, že tomu veľmi neverím... Sem-tam zájdem k jednému veštcovi. Skôr v tom však vidím placebo efekt. Teda v tom zmysle, že som urobil niečo pre seba a ide sa ďalej,“ hovorí s úsmevom Rozboril. A či mu predpovede o budúcom osude vychádzajú? „No, je to asi ako s horoskopmi. V každom nájdete niečo, čo sa na vás podobá...“ zahmlieva. Istý čas bolo vídať Rozborila aj s červenou šnúrkou na ruke - zrejme preto, aby od seba odplašil neprajníkov. Na ochranné čaro tohto náramku veria mnohé celebrity. „Chvíľu som ho nosil a aj som naň neveril, ale akýsi malinkatý pocit zvýšeného bezpečia vo mne vyvolal,“ dodáva otvorene moderátor.

Jozef Vajda (59)

Svoje divoké obdobie má, zdá sa, za sebou, oženil sa a tiež na sebe pracuje, pokiaľ ide o duchovno. Vajda je presvedčený, že človek by mal veriť predovšetkým sám sebe a svojej sile.

„Som zástancom pozitívneho myslenia v pravom zmysle slova. Aj keď sa niečo zlé stane, netreba mať z toho obavy a nepríjemné pocity, všetko je škola. Na všetkých veciach sa človek učí a nepríjemnosti ho posúvajú ďalej,“ vysvetľuje svoj pohľad na životné šťastie. Pozitívne myslenie po­dľa neho ovplyvňuje našu realitu. „Priaznivo myslím na veci, aby sa podarili. Darí sa vám vtedy, keď sa staviate k problémom pozitívne a nie tak, že sa začnete trápiť, trpieť, ničiť sa a plakať. Treba prekonať aj nepriazeň. Keď nevyšlo toto, vyjde niečo iné,“ radí Vajda, ktorý veľa odpovedí nachádza v učení budhizmu. O tom, že sa stará nielen o svoju fyzickú kondíciu, ale aj o vnútorné zdravie, svedčí fakt, že pred pár dňami odletel do Indie. „Idem tam na ajurvédu, na jarnú očistnú kúru. Pobudnem tam dvanásť dní spolu so svojou manželkou,“ prezradil.

Soňa Müllerová (53)

Aj ona prechádzala ťažkým obdobím hľadania sa, keď vyskúšala viaceré spirituálne veci, ako sú veštenie z kariet, ale aj psychoterapia. Nakoniec však dospela k vlastnému poznaniu. „Najlepšie je, keď človek verí sám sebe. Tým však nechcem znevažovať to, že veľakrát tieto spirituálne veci môžu ľuďom pomôcť,“ hovorí Soňa, ktorá si myseľ nezaťažuje ani motivačnými knihami. „Mne sa osvedčilo, že človek by nemal čakať, že sa zmení jeho myslenie pod vplyvom meditovania a že to tak nejako príde samo. Najskôr treba bolestne zmeniť svoje konanie a potom zrazu aj veci vidí úplne inak. Keď sa človek príliš topí v emóciách, medituje a skúma sám seba, tak môže stratiť aj zdravý rozum. Dôležité je, aby zobral rozum do hrsti a začal veci riešiť s chladnou hlavou,“ dodáva Müllerová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zraneného premiéra ochranka naložila do auta.
Maďarský bezpečnostný analytik: Toto budú následky atentátu na Fica
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Útok na premiéra ich donútil konať: NR SR posilňuje bezpečnostné opatrenia, TOTO zaviedli
V holandských voľbách zvíťazila Wildersova krajne pravicová Strana za slobodu
Zvrat v Holandsku: Lídri strán sa dohodli na koaličnej vláde, má to však háčik
Britský premiér Rishi Sunak.
Svet je šokovaný zo streľby na Fica: Reaguje aj britský premiér
Čo spája Šutaja Eštoka a Fica?
Foto
Šutaj Eštok o atentáte na premiéra: Hovorí o najhoršom dni slovenskej demokracie!
Ilustračné foto
Váš Tip
Andrej šiel do lesa skúsiť šťastie, našiel hotový poklad: Hubárska sezóna tohto roka zahájená?! Sledujte ten úlovok
Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.
Mimoparlamentné strany sú šokované útokom na premiéra: Čo mu odkazujú?
Požiar v Bratislave, Z miesta sa valí dym.
FotoVáš Tip
Požiar v Bratislave! Vagóny pohltili plamene: Z miesta sa valí hustý čierny dym FOTO
Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Šefčovič o atentáte na Fica: Slováci sú dobrí ľudia, toto nie sme my
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholz je otrasený správami o streľbe na Fica: Zbabelý pokus o atentát!
Foto
Lukáč je po atentáte na premiéra v šoku: Plačem už dve hodiny!
Na Roberta Fica bol v Handlovej spáchaný atentát.
Foto
Prehovorili svedkovia atentátu na Roberta Fica: Opísali brutálny útok na premiéra