Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.04.2024 13:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Od tragického úmrtia Ivety Bartošovej († 48) prešlo 10 rokov: Telefonát s Gottom krátko pred skonom!

Skon obľúbenej speváčky pred 10 rokmi šokoval český aj slovenský národ. Smutné výročie si pripomíname práve dnes, 29. apríla, kedy sa rozhodla ukončiť boj s vnútornými démonmi.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

V utorok 29. apríla 2014 sa speváčka rozhodla dobrovoľne ukončiť svoj život. Ľahla si na koľajnice pred prechádzajúci vlak, ktorý ju následne na mieste usmrtil. V čase smutného výročia sa vynárajú nové informácie. Ako zistil denník Blesk, posledná osoba, s ktorou Iveta pred smrťou telefonovala, bol Karel Gott († 80).

Legendárny spevák bol pre Ivetu vzorom už od detstva. Ako jej spevácka kariéra rástla, stal sa aj kolegom a dôverným priateľom. Gott sa v posledných rokoch Ivetinho života veľmi zaujímal o to, ako sa jej darí. Interpret legendárnych hitov sa na prelome rokov 2013 a 2014 venoval speváčkinmu zdraviu. V telefonátoch hudobníčke ponúkal, že jej pomôže s liečením psychiky - a so závislosťou na alkohole. Speváčka však Gottove rady odmietala.

"Neustále mi tvrdila, že je v poriadku, že to bude dobré. Ľudsky ma to veľmi mrzí, pretože som spoločne s kolegami tušil, že sa môže stať niečo strašné," povedal Gott Blesku po niekoľkodňovom mlčaní po Ivetinej smrti.

V deň tragédie zverejnil na svojom facebooku krátke vyhlásenie: "Milí priaznivci, je to pár minút, čo som sa dozvedel tú hroznú správu. Je to veľká ľudská tragédia, preto upúšťam od akýchkoľvek spomienok na Ivetu... Čokoľvek v tejto chvíli povedať, je úplne zbytočné."

Po desiatich rokoch vychádza najavo, že práve Karel Gott sa stal posledným človekom, s ktorým Iveta pred svojou smrťou hovorila – aspoň pokiaľ ide o telefonický hovor. „Pri vyšetrovaní smrti pani Bartošovej bol posledným číslom, na ktoré volala, telefón registrovaný na pána Karla Gotta,“ povedal Blesku zdroj z pražskej polície, ktorý však nechcel byť menovaný.

"Hovor prebehol 29. apríla o 10:15 a trval cca 50 sekúnd," uviedol nemenovaný. Obsah telefonátu, o ktorom polícia s Gottom neskôr hovorila, ale povedať nechcel. Zostane teda tajomstvom, či Iveta chcela poslednýkrát počuť hlas svojho priateľa alebo jej spevák ešte naposledy dohováral.  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Nočný útok na Krym: Rusko sa chváli úspechom! Takto sa porátali s ukrajinskými silami
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS: Aký osud čaká telerozhlas?!
(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Bus crashed into a wall
Strašné správy po havárii autobusu: O život prišlo 16 ľudí! Detaily nešťastia naháňajú zimomriavky
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria