Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.02.2024 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Hokejový svet sa otriasa v základoch: Spoluhráči Slovákov čelia sexuálnemu škandálu! Otrasné, čo sa malo diať

Hokejovým svetom otriasa veľký škandál! Viacerí kanadskí hráči boli totiž obvinení zo sexuálneho napadnutia. Ide pritom o mnohých súčasných či bývalých spoluhráčov slovenských hokejistov zo zámoria.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Carter Hart z Philadelphie Flyers, Michael McLeod a Cal Foote z New Jersey Devils, Dillon Dubé z Calgary Flames a bývalý hráč NHL Alex Formenton, ktorý pôsobí vo švajčiarskom klube HC Ambri-Piotta, sa dostali do centra záujmu v dôsledku kauzy, ktorá má korene ešte v roku 2018. 

>>> FOTO HRÁČOV NÁJDETE TU <<<

 

Obvinenia sa vzťahujú na obdobia, keď boli títo hokejisti súčasťou zlatého juniorského tímu na majstrovstvách sveta v roku 2018. Potvrdili to právnici hráčov. Šokujúce obvinenia vyplývajú zo žaloby podanej nemenovanou ženou v roku 2022. Podľa tejto žaloby sa osem členov juniorského tímu Kanady dopustilo sexuálneho napadnutia na benefičnom galavečere v meste Londýn v kanadskom Ontáriu. Mladá opitá žena mala ísť s jedným hráčom do izby, kde s ním mala pohlavný styk. Tento hráč mal následne pozvať do izby viacerých spoluhráčov, z ktorých ju piati mali napadnúť a znásilniť. Ďalší sa tomu údajne prizerali.

Tajné fondy

Ide o najväčší sexuálny škandál v histórii kanadského hokeja - teda aspoň ten, čo sa prevalil... Ako totiž vyšlo najavo, predstavitelia kanadského hokeja mali dva tajné fondy, z ktorých od roku 1989 vyplatili 7,6 milióna dolárov obetiam sexuálneho napadnutia a zneužívania. Táto suma mala pokryť deväť takýchto prípadov. Podobne chcela kanadská hokejová federácia Hockey Canada urovnať aj tento škandál. Už v roku 2019 polícia uzavrela prípad bez obvinení, ale po tlaku verejnosti sa vyšetrovanie rozbehlo a všetko speje do finále. V roku 2022 odstúpilo kompletné vedenie kanadského hokeja a jeho novou šéfkou sa stala Katherine Hendersonová. Ani ona však nezabránila odlevu sponzorov, ktorí nechceli mať s federáciou nič spoločné.

Aj syn legendy

Všetci obvinení hokejisti boli okamžite odstavení od svojich tímov na dobu neurčitú. Ide pritom o mená, ktoré majú v zámorí bohaté skúsenosti aj so slovenskými hráčmi. Napríklad taký obranca Foote bol v minulosti spoluhráčom Erika Černáka v Tampe Bay a tento rok sa často stretával aj so Šimonom Nemcom na farme Utica Comets v AHL. Ide o syna legendárneho obrancu NHL Adama Foota.

Aktuálne po boku Nemca v New Jersey nastupoval zase útočník Michael McLeod. S Dillonom Dubém sa pre zmenu v Calgary stretával Martin Pospíšil, ale svojho času aj Adam Ružička, ktorý je už dnes hráčom Arizony Coyotes. „Neviem, čo je s mojimi hráčmi. Nebudem to komentovať,“ povedal tréner Diablov Lindy Ruff.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, fch, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať