Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2023 19:48 | Správy | Domáce správy

Estónska premiérka naložila Ficovi: Čo má spoločné s Orbánom? Hovoria nesprávne veci, ale robia...

Kým slovenský premiér Robert Fico alebo maďarský premiér Viktor Orbán hovoria nesprávne veci, ale robia správne veci z pohľadu EÚ, tak je všetko v poriadku. Podľa portálu politico.eu na to vo štvrtok pred summitom EÚ upozornila estónska premiérka Kaja Kallasová, informuje bruselský spravodajca TASR.

Kallasová novinárom po otázke, ako vníma zmenu politickej moci na Slovensku, povedala, že keď sa stretne so svojím slovenským rezortným partnerom Robertom Ficom, ktorý je považovaný za ďalšieho možného proruského prívrženca v Bruseli, podobne ako je vnímaný maďarský premiér Viktor Orbán, nezačne mu prednášať o hodnotách EÚ.

Vysvetlila zároveň, že na summitoch často to, čo lídri hovoria mimo rokovacej miestnosti, nereprezentuje líniu krajiny, ktorá nakoniec odznie na rokovaniach za okrúhlym stolom.

"To, čo som doteraz na Európskej rade vnímala, napríklad v prípade Maďarska, v širšom zmysle je, že vidím rôznych lídrov, ktorí pred novinármi hovoria jednu vec, ale potom, keď som vstúpila do miestnosti, zhodovali sa s ostatnými lídrami. Pokiaľ hovoria nesprávne veci a robia správne veci, myslím si, že je to v poriadku," opísala situáciu.

Politico upozornil na skutočnosť, že Fico spôsobil zlom v jednote EÚ, keď v Bratislave vyhlásil, že jeho vláda zastavuje vojenskú pomoc Ukrajine. Predseda Európskej rady Charles Michel v stredu v liste pre šéfov vlád a štátov EÚ vyzval na jednotu pri poskytovaní všestrannej pomoci Ukrajine vrátane vojenskej pomoci.

O rozhovor s Ficom, ktorý sa stal štvornásobným premiérom SR, sa vo štvrtok ešte pred začatím summitu zaujímalo viacero zahraničných novinárov. Premiér, ktorý sa tesne pred oficiálnymi rokovaniami lídrov EU stretol s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, nakoniec nepredstúpil ani pred početnú delegáciu slovenských novinárov akreditovaných na summit.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Päťposchodová budova v juhoafrickom meste George sa zrútila 6. mája.
Foto
Tragické správy: Pád budovy pripravil o život 33 ľudí: Neuveriteľné, ako dlho trvala záchranná operácia
Ruský prezident Vladimir Putin na návšteve v Číne.
Foto
FOTO Putin s kyticou červených ruží: Kam mal namierené? Znepokojujúce prísľuby hlavy štátu
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Šimečkovi, jeho dcére a partnerke sa mali vyhrážať smrťou: Šéf PS bol vypovedať na NAKA
(ilustračné foto)
Nadregionálna epidémia na Slovensku: Podarilo sa stabilizovať situáciu?
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Výška minimálnej mzdy porastie: Kedy a o KOĽKO by sa mala zvýšiť?!
Tokyo, Japan – January 2, 2019: In Japan, New Year's celebration ceremony will be held at the Imperial Palace in New Year. That day is January 2.Many citizens gather there and celebrate with the Emperor and the Royal Family. People will shake a lot of national flags and pray for happiness. Current Emperor retires April 30, 2019. On May 1, the Crown Prince attends the Emperor. ‘Heisei’ of the Japanese era will change to a new era.
Japonsko môžu čakať historické zmeny: Trvalo sedem rokov, kým o tom začali diskutovať!
ilustračné foto
Foto
Šokujúca smrť! Zomrel len 47-ročný kaskadér známeho hollywoodskeho herca
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák reaguje na pozvanie prezidentky: Prehovoril aj o premiérovi Robertovi Ficovi
Pellegrini po útoku navštívil premiéra v nemocnici.
Pellegrini: Premiér si z atentátu pamätá všetko, o TOTO ma prosil
Bojový dron
Ukrajina útočila na Kryme: Rusi sa z výsledku nepotešia! Prišli o dôležité stroje
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Šialenec chcel zapáliť synagógu, postihol ho fatálny osud: Nové zistenia! Takýto príkaz ho čakal
Na snímke zľava vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom
Vláda pokračuje v práci bez premiéra: Kto povedie zasadnutie?