Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2023 13:55 | Správy | Zahraničné správy

Policajt zneužil svoju právomoc: Hrôza, čo robil ležiacemu mužovi! Pôjde do basy?

Přerovskí kriminalisti obvinili 60-ročného muža z Lipníka nad Bečvou na Přerovsku zo zneužitia právomoci úradnej osoby, keď ako strážnik tento rok vo februári počas zákroku fyzicky napadol ležiaceho opitého muža.

Hrozí mu až desať rokov väzenia. Incident sa odohral 11. februára, dvojica príslušníkov mestskej polície zasahovala u opitého muža, jeden z nich do neho pritom kopal a šliapal mu po hlave. Správanie dvojice zachytili svedkovia na mobilný telefón a záznam sa objavil na sociálnych sieťach. Druhý zo strážcov obvinený nie je, povedal dnes ČTK krajský policajný hovorca Libor Hejtman.

"Obvinený muž sa mal protiprávneho konania dopustiť 11. februára 2023 ako strážnik mestskej polície pri zákroku proti 45-ročnému mužovi na námestí v Lipníku nad Bečvou. Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný na slobode, hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov, "uviedol hovorca polície.

Podľa šéfa lipnických strážcov Pavla Malocha mestská polícia so strážnikom zhruba týždeň po incidente rozviazala pracovný pomer, dôvodom bolo to, že odmietol test na alkohol. "Bolo to osobné zlyhanie jedného človeka, nie sme s ním už vôbec v kontakte," povedal dnes ČTK Maloch k výsledkom vyšetrovania polície. Druhý zo strážnikov je aj naďalej v službe. "U neho nebolo zistené ani priestupkové konanie, ani žiadny trestný čin. V tejto veci bol vyšetrený iba ako svedok, tak to vyhodnotila polícia. Drobné náznaky z jeho strany boli vyhodnotené ako prirodzená reakcia, z jeho strany sa nič nestalo. Ide o kvalitného strážnika a pri mestskej polícii pracuje aj naďalej, "doplnil vrchný strážnik.

Incident sa stal v sobotu 11. februára v lokalite nazývanej miestnymi "krmivo", kde sa ľudia schádzajú a popíjajú. Na zverejnenom zázname, ktorý vyvolal na sociálnej sieti búrlivú diskusiu, strážnici do ležiaceho muža, ktorý sa po nich ohnal nohou, kopou a jeden z nich mu niekoľkokrát príde krk. Zo záznamu sa ozýva tiež rad vulgarizmov. Zákrok vzápätí na stránkach mesta odsúdilo vedenie mesta aj šéf strážcov. "Spôsob vedenia zákroku mestských strážcov nebol správny a profesionálny a bol tiež absolútne nepochopiteľne sprevádzaný vulgárnymi výrokmi," uviedli zástupcovia mesta. "Je to ojedinelé, za posledných 30 rokov si nepamätám, že by sa pri Mestskej polícii v Lipníku niečo také prihodilo, avšak zlyhanie sa môže stať," povedal k tomu vtedy ČTK starosta Miloslav Prikryl.

Opitý mal podľa informácií ČTK vyše tri promile alkoholu a bol prevezený na záchytnú stanicu, podľa Malocha pri incidente zranený nebol, pred odvozom ho prezrel lekár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS: Aký osud čaká telerozhlas?!
(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
(ilustr. foto)
Žena pochovávala mŕtveho otca: Otvorila sa rakva a... To snáď nie! Mrazivé odhalenie
Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!
Hoci ich zväčša vidíme v oblekoch a kravatách, aj politici sa vedia hodiť do športového.
Foto
Šampionát spojil koaličných a opozičných politikov: Takto fandíme našim hokejistom! Kto je ich obľúbenec?
(ilustračné foto)
Váš Tip
V Trenčíne pred vyše rokom vysadili symbolickú lipu: Zaplačete, ako dopadla!
(ilustračné foto)
Policajné cvičenie v Dubnici nad Váhom: Pozor, doprava bude obmedzená!