Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2023 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Klamstvá, drsný súd či vojna dvoch kapiel: Vedeli ste o týchto šoubiznisových podrazoch?

Bývalá riaditeľka súťaže Miss Universe SR Silvia Lakatošová (49) má už vyše roka ťažké srdce na niektorých sponzorov, ktorí jej napriek zmluvám nezaplatili a spôsobili kopec problémov. Nie je však jediná. Nezaplatené honoráre, nedodržané sľuby, súdne ťahanice a klamstvá sú bežným javom či vo svetovom, alebo našom malom šoubiznise.

Vojna dvoch Desmodov

Rok 2021 bol pre jednu z našich najpopulárnejších skupín krízový. Desmod sa po 23 rokoch rozpadol na dve časti. Štyria novší členovia kapely na čele s gitaristom Richardom Synčákom sa rozhodli odísť od speváka Mária Kulyho Kollára (52). Na začiatku sa zdalo, že rozdelenie prebehne v pokojnej atmosfére, opak bol však pravdou a na scéne sa objavili dva Desmody. Pri lídrovi kapely zostal zakladajúci člen, bubeník Jano Škorec (50) a dvojica si k sebe našla nových hudobníkov.

Synčák, ktorý si v minulosti spolu s Kulym a Janom zaregistrovali značku Desmod a mali na ňu teda právo len oni traja, sa rozhodol nájsť si nového speváka. Voľba padla na Roba Šimka, a tak vznikla skupina Desmod a Robo Šimko. Fanúšikovia však boli zmätení, pretože sa stávalo, že na pútačoch, ktoré oznamovali koncerty, bolo napísané len Desmod. Nevedeli, či uvidia kapelu s Kulym, alebo so Šimkom, čo Kuly považoval za podraz a Synčákovu pomstu. Začala sa teda vojna o značku Desmod, ktorú nedávno ukončil súd, ktorý rozhodol, že Desmod je Kuly! „Dal nám vo všetkom za pravdu a značku ponechal najdlhšie pôsobiacim členom v Desmode,“ povedal Kuly, ktorý Synčákovi musel zaplatiť za vyrovnanie podielu zrušeného podielového spoluvlastníctva k ochrannej známke viac ako 17-tisíc eur. Ten s kapelou vystupuje už pod názvom DARS.

Problémy na všetky strany

Hudobný producent Braňo Jančich (42) mal šoubiznisové opletačky viackrát. V roku 2018 čelil hnevu divákov, ktorí si kúpili lístky na muzikál Anna a Elsa. Vstupenky sa predávali napriek tomu, že mnohí účinkujúci nemali podpísané zmluvy a predstavenia sa tak vôbec neodohrali. O dva roky neskôr sa o Jančichovi znovu začalo hovoriť v súvislosti s novým muzikálom Snehová kráľovná, ktorý produkoval. Ten už konečne dotiahol do konca, a tak mohli ľudia šou vidieť, hercom a ani krajčírke, ktorá šila kostýmy, však nevyplatil honoráre. „Do dnešného dňa mi neboli vyplatené peniaze za výrobu kostýmov, na ktorých pracovali tri firmy. Ide o 2 523 eur za kostýmy. Na Branislava Jančicha som podala aj trestné oznámenie za podvod,“ vyjadrila sa vtedy krajčírka.

Dožadovať výplat sa museli aj herečka Barbora Švidraňová či Dárius Kočí, ktorí v predstaveniach spievali. „Mne sa, chvalabohu, podarilo prosbami a vyhrážkami, medializáciou na sociálnych sieťach vymámiť peniaze na tri splátky. Ale viem, že som jedna z mála,“ povedala v tom čase Barbora. Jančich sa mimochodom do sporu dostal aj so svojou bývalou manželkou Danielou Nízlovou (37), ktorej mal dlhovať peniaze za autorské práva na pesničky skupiny Twiins. V predmetnej trestnej veci bolo voči nemu dokonca vznesené obvinenie pre prečin porušovania autorského práva.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?