Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2023 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Herečka Landlová si aj po 90-ke dopraje dobré jedlo a cigarety: Všetci sa čudujú, že ešte vládzem!

Má 91 rokov a veru by jej to nik nehádal! Herečka Eva Landlová si dopraje všetko, čo život ponúka – chutné jedlo, cigarety, pohyb, dobrú spoločnosť. Každý deň varí, číta jednu knihu za druhou, keď má dlhú chvíľu, vybehne do nákupného centra v blízkosti jej bytu, teší sa z rodinných návštev. A stále pracuje, i keď už zvažuje, či ponúkanú rolu vo filme či v televízii vezme. V každom prípade, herectvo ešte nezavesila na klinec.

Fotogaléria
19
fotiek v galérii

Zdá sa, že vyvraciate poučku o tom, že fajčenie škodí zdraviu, lebo ako vás vidím – s cigaretkou v ruke a stále v skvelej kondícii...

Neviem sa tejto neresti zbaviť. Ale už fajčím menej ako kedysi. Ale úplne prestať, to nie. A možno je to tak dobre, lebo asi pred 6 rokmi sme boli so sestrou na Orave. Bola tam jedna tetka, mladšia odo mňa, no zrobená od ťažkej práce. Keď sme sa naobedovali, hovorím sestre, že poďme si von zapáliť. A podotkla som, že už by som mala prestať fajčiť. A tá tetka mi hovorí: Joj, dievka moja, len neprestaň fajčiť, lebo Jano, Juro aj Jožo prestali keď mali 89 rokov a do pol roka bolo po nich! Tak jej vravím: Poslúchnem vás! (smiech)

 

Asi vám to ide k duhu, lebo naozaj vyzeráte výborne! A pokiaľ viem, ešte stále ste herecky činná. Asi aj práca vám prospieva.

Viete čo, v istom zmysle máte pravdu, ale musím podotknúť, že aj veľa práce škodí. Deväťdesiatka, to nie je len tak! Mala som hrať v ďalšej sérii seriálu Dunaj, k vašim službám, ale nakoniec som rolu musela odriecť. Prvého júna som totiž išla do Spišskej Novej Vsi točiť film Anestéza. Najprv som bola nešťastná, že musím ísť až tak ďaleko, ale potom som si prečítala scenár a bol mimoriadne zaujímavý. Hrala som postavu Trudy, text som mala v nemčine. Prišla som tam vo štvrtok večer, v piatok 2. júna som od rána od ôsmej točila a po skončení nakrúcania ma doviezli do hotela až o štvrť na desať večer. Trinásť hodín som bola na pľaci! Bola som taká vyčerpaná, že som sa rozhodla prespať a ísť až ráno. Pôvodne som plánovala v sobotu a v nedeľu sa učiť texty do seriálu Dunaj, lebo v pondelok som už mala točiť. Mala som na to dva dni. Lenže tým, že som prišla domov popoludní, už som sa do textu ani nepozrela a rolu som odriekla.

Neoľutovali ste, keď sa seriál stal úspešným?

Dodnes mi je to ľúto, ale už som to predýchala! Tá rola je úžasná! No povedala som si, že všetko je tak, ako má byť. Lebo navyše som mala takmer mesiac problémy s nohou, nebola by som mohla točiť. Ale v prvej sérii som mala jeden výstup – sedeli sme dve ženy v čakárni a rozprávali sme sa.

 

V každom prípade, nie je veľa deväťdesiatnikov, ktorí sú takí čulí ako vy.

Pritom to už bolo so mnou vážne! Počas pandémie som dostala covid a na šesť týždňov som sa ocitla v nemocnici. Vôbec si to nepamätám, to už ma pochovávali... Potom som zistila, že ma tu Pánboh nechal, tak asi si myslí, že tu ešte mám byť. Tak som všetko vytesnila a začala som žiť. Trvalo mi to dosť dlho, ale potom som už začala nakupovať, variť... Tento rok som robila v seriáli Klamstvo, kde som hrala babku Tomáša Maštalína, potom som točila v jednom diele seriálu Tomáš a Diana. Na to som teda bola skutočne hrdá, lebo to sa robilo na jednu kameru. A keď sa robí na jednu kameru, nemôže sa strihať, celé štyri strany textu som musela dať na prvú... Mne už stačí taká malá rolička, teším sa že prídem medzi ľudí, všetci sa čudujú, že ešte vládzem a že si ešte pamätám a že nepokazím výstup.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Krúpa s veľkosťou tropického ovocia má na dĺžku zhruba 18 centimetrov.
Lovci búrok našli najväčšiu krúpu: Bolo ju vidieť takmer na 100 metrov! Nový rekord?
Rod Stewart
Foto
Rod Stewart ženil syna v raji Slovákov: Odvážnejší ako družičky? Pozrite sa, ako sa 79-ročný spevák ohákol
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) víta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského (druhý sprava) a Brigitte Macronová (vľavo) Olenu Zelenskú (druhá zľava).
Zelenskyj na oslavách Dňa D: Politických lídrov prosil o väčšiu pomoc Ukrajine
(ilustračná foto)
Nemecká polícia dostane nové stroje od Airbusu: Tie staré používali desaťročia
Americký prezident Joe Biden.
Biden predstavil mierový plán pre Gazu, veliteľ Hamásu ho vysmial: Drsné slová, ktoré nechcel počuť
Vémolova manželka Lela otvorene: Takto to chodí u nás v spálni!
Takýto objav sa môže podariť nájsť človeku iba raz za život.
Alexovi sa podaril neuveriteľný výkon: To, čo vytiahol z vody, prepíše dejiny
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) a americký prezident Joe Biden.
Macron sa odhodlal na odvážne slová: Návrat vojny na európsky kontinent
Foto
Manželia vzali synčeka k lekárovi: Čakal ich šok! Šestdňovému bábätku odhalili vážnu diagnózu
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Poplach v hlavnom meste: V Petržalke nahlásili bombu, ľudí evakuovali!
Americký prezident Joe Biden
Ako je to s útokmi na Rusko americkými zbraňami? Biden prezradil, na čom sa dohodli
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Pri útokoch v Donecku použili nebezpečnú zbraň: Ničí všetko, čo jej príde do cesty