Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2023 10:00 | PR články
PR článok

Domáca kancelária: Ako ju zariadiť a čo v nej nesmie chýbať?

Homeoffice nie je v súčasnosti žiadnou vzácnosťou. Ak patríte k ľuďom, ktorí pracujú z domu, máme pre vás dôležité tipy, s ktorými domáca kancelária bude príjemným prostredím a práca v nej vás bude baviť.

V súčasnej dobe stále viac ľudí pracuje z domu a preto si zariadenie domácej kancelárie získava na popularite. Práca z domu na PC potrebuje určitý priestor, ktorý vám umožní pracovať produktívne a zároveň sa v ňom budete cítiť pohodlne. Domáca kancelária by mala spĺňať niekoľko vecí a toto v nej nesmie chýbať.

Výber správneho miesta

Najdôležitejším prvkom pri zariaďovaní domácej kancelárie je nájsť správne miesto. Vyberte si miestnosť, ktorá vám umožní sústrediť sa na prácu a bude pre vás dostatočne tichá. Ak máte možnosť, zvoľte si priestor, ktorý je ďalej od hluku a ruchu domácnosti. Rozhodnite sa tiež, či chcete mať kanceláriu v samostatnej miestnosti alebo ju môžete zariadiť aj v rohu izby.

Vyberte si vhodný nábytok

Ak ste sa rozhodli pre samostatnú miestnosť, mali by ste si zaobstarať nábytok do kancelárie, ktorý bude vhodný pre vaše zdravie. Stôl by mal byť dostatočne veľký, aby sa naň zmestili všetky potrebné dokumenty, počítač a kancelárske potreby. Zároveň by mal umožňovať správnu polohu tela pri sedení. Takisto je dôležitá pohodlná stolička do kancelárie, ktorá bude mať dostatočne vysoké operadlo a podporu pre chrbticu.

Osvetlenie

Osvetlenie je tiež dôležitým prvkom pri zariaďovaní domácej kancelárie. Vyberte si miesto, ktoré má prirodzené svetlo. Ak máte okno, sadnite si tak, aby ste mali dostatok prirodzeného svetla. Ak pracujete aj večer, potom potrebujete umelé svetlo. Investujte do kvalitného svietidla, ktoré bude silné a zároveň nebude vytvárať žiadny rušivý tieň.

Vybavenie kancelárie

Okrem nábytku a osvetlenia potrebujete aj kancelársku techniku a materiál. Kúpte si dostatok kancelárskeho papiera, perá, zápisníky a iné pomôcky, ktoré budete potrebovať pri práci. Snažte sa ich mať usporiadané a uložené na dostupnom mieste, aby boli vždy po ruke.

Dekorácia

Aj keď sa to zdá byť menej dôležité, i dekorácia má vplyv na vašu náladu a atmosféru domácej kancelárie. Potrebujete dekorácie, ktoré vám prinesú pohodu a motiváciu pri práci. Môže to byť napríklad rastlina, obrazy alebo fotky, ktoré vás inšpirujú. Podľa feng-shui existuje niekoľko symbolov, ktoré vám prinesú kariérny úspech a hojnosť. Napríklad rastlina v kvetináči zvaná Pilea či drak. Obrázky draka môžete umiestniť na váš stôl, aby ste privolali ohnivú energiu tohto zvieraťa do svojej kariéry. Svoj pracovný priestor však veľmi nepreťažujte. Niekedy menej je viac.

Organizácia

Organizácia je veľmi dôležitá, aby ste sa mohli na prácu sústrediť a boli produktívni. Vyberte si systém organizácie, ktorý bude pre vás najvhodnejší. Môžete si napríklad zariadiť policu, kde všetko bude po ruke. Urobiť nástenku s pripomienkami či použiť organizéry na dokumenty. Nezabudnite tiež na tlačiareň, skrinku na záložné materiály, atď..

Vhodná aplikácia pre prácu

Pri práci z domu na počítači je veľmi dôležité mať vhodnú aplikáciu, ktorá vám umožní produktívne pracovať. Existuje veľa možností, ktoré vám pomôžu organizovať vaše úlohy, plánovať čas, vytvárať dokumenty a ďalšie situácie. Stiahnite si aplikáciu, ktorá bude pre vás najlepšia a ktorá vám bude najviac vyhovovať.

Homeoffice môže byť zábavný a prinesie vám výhody, ak však máte naň vytvorený správny priestor. Využite tieto tipy a vytvorte si domácu kanceláriu, v ktorej bude radosť pracovať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?