Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2023 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Mladé herečky Krausková a Dubayová sú kamarátky: Ako vnímajú slávu a veľké herecké mená? Takto hovoria o kolegoch!

Seriálový hit Markízy Dunaj, k vašim službám ich doslova zo dňa na deň priblížil k prvej hereckej lige. Aké to je? Kde sa vzali? Aj o tom sme sa rozprávali s mladými herečkami Lesanou Krauskovou (22) a Petrou Dubayovou (24), ktoré sme nafotili „spolu“ s ich seriálovými postavami Evou a Alenou.

Hráte po boku veľkých hereckých mien. Máte pred nimi rešpekt? Sú vám nápomocní?

Petra: Rešpekt určite obe máme. Všetci sa k nám správajú veľmi ľudsky, čo je príjemné. Často hráme napríklad s Monikou Hilmerovou, ktorá je na­ozaj vynikajúca kolegyňa a berie nás ako herecké partnerky. Mám pocit, že všetci herci sú prítomní omnoho viac ako ľudia a nie ako ,veľké hviezdy‘. Vážim si ich ako autority a moje vzory o to viac, že si to oni sami nemajú potrebu dokazovať.

Lesana: Na pľaci nie je nikto, kto by sa na nás pozeral zvrchu alebo by nám neporadil. Neviem vypichnúť jedného človeka, pretože je to súhra. Keď som si nevedela rady, prišla Monika alebo Kristínka Svarinská a povedali, aby som to skúsila takto. Napríklad keď som mala scénu, keď som mala skočiť zo strechy... Na pľaci bola veselá nálada, tak prišla Kristínka a vypýtala pre mňa priestor, aby sme sa vedeli koncentrovať. Sú proste starostliví a kolegiálni. Keď si nevieme rady, tak nám pomôžu nájsť cestu a vieme sa o nich oprieť. Sú pokorní a ľudskí bez akýchkoľvek manierov.

V seriáli ste sa stretli prvýkrát. Stali sa z vás priateľky aj v súkromí?

Petra: Áno. Je to také zvláštne, pretože sa nám to stalo už na prvom natáčacom dni, keď sme boli spolu samy dve v člnku na vode, a klaplo to. Teraz sa už stretávame nielen pracovne, ale aj v súkromí. Kávička alebo akékoľvek jedlo nás veľmi spája. (smiech) Vždy je to veľmi príjemný čas, keď sme spolu.

Blíži sa leto. Chystáte sa niekam?

Petra: Leto bude do veľkej miery pracovné, ale rozhodne sa chystám aj oddychovať. Nemám zatiaľ žiadne konkrétne plány, ale chcem ho určite tráviť s rodinou, na ktorú počas sezóny nemám veľa času. Chcela by som byť aj s priateľom a s kamarátmi zo strednej školy, uvidím, ako sa to vyvŕbi. Dúfam, že práca bude striedať voľný čas.

Lesana: Tak ako Peťkine, aj moje leto bude prevažne pracovné. Plánujem však rôzne výlety, chcem ísť na hory, byť s kamarátmi a rodinou a veľa odpočívať. Keď už leto príde a nebudem mať týždeň žiadne povinnosti, tak sa proste zoberiem a niekam pôjdem.

Čo by ste chceli v živote dosiahnuť?

Petra: Veľmi si prajem, aby som stále mohla robiť prácu, ktorá ma baví, aby som nikdy nemala pocit, že musím ísť do roboty. Prajem si, aby to boli príležitosti, ktoré majú zmysel. Diela, ktoré budú vedieť ponúknuť ľuďom niečo, čo ich obohatí.

Lesana: Lepšie by som to asi nepovedala. Chcem robiť prácu, ktorá mi dáva zmysel, to je môj jediný cieľ. Robiť veci, ktoré ma napĺňajú, aby som cez ne dokázala ľudsky rásť a aby možno cez ne rástli aj ľudia, ktorí ich uvidia. Nech to má zmysel pre spoločnosť, pre kultúru aj pre mňa.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov