Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2023 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Mladé herečky Krausková a Dubayová sú kamarátky: Ako vnímajú slávu a veľké herecké mená? Takto hovoria o kolegoch!

Seriálový hit Markízy Dunaj, k vašim službám ich doslova zo dňa na deň priblížil k prvej hereckej lige. Aké to je? Kde sa vzali? Aj o tom sme sa rozprávali s mladými herečkami Lesanou Krauskovou (22) a Petrou Dubayovou (24), ktoré sme nafotili „spolu“ s ich seriálovými postavami Evou a Alenou.

Páčila sa vám vtedajšia móda a líčenie?

Petra: Výnimočne sa tak obliecť na nejakú príležitosť je skvelý pocit. Rada sa nechám dobovo učesať a nalíčiť, no pravdou je, že do dnešnej doby je to veľmi nepraktické. Šaty, ktoré máme možnosť nosiť aj v Dunaji, obmedzujú pohyb, na ktorý sme dnes zvyknutí, takže by som komfort za dobový štýl nemenila.

Lesana: Mám veľmi rada šaty, ale nikdy som nebola zvyknutá nosiť ich tak často ako v seriáli silonky a lodičky. Topánky na vysokom podpätku vám úplne zmenia postavenie tela. Aj mňa to prirodzene prinútilo vystrieť sa.

Existujú podľa vás stále džentlmeni, akí boli kedysi?

Petra: Myslím si, že dnes sa džentlmenstvo prejavuje inak ako kedysi, a som z toho úprimne šťastná. Mám okolo seba mnoho gentlemanov alebo, inak povedané, milých a slušných mužov. Oveľa viac si na mužovi cením to, že ma vníma ako seberovného partnera, než to, že mi podrží dvere. Tie si otvoriť dokážem, ale bez vzájomnej ľudskej úcty to ďaleko nedotiahneme.

Lesana: Otázkou je, čo to vlastne byť džentlmen znamená. Či to, že vám muž podrží dvere, ale myslí si, že ste menejcennejší človek než on, pretože to často tak cítim. Takže novodobé džentlmenstvo je aj podľa mňa o tom, že vás niekto vníma ako seberovného.

Ako ste zvládli náročné scény pred kamerou? Napríklad znásilnenie alebo posteľové scény?

Petra: Je to moja práca, ale aj zásah do intímnej zóny. Keďže som tieto scény točila najmä s Jankom Koleníkom, ktorý má týchto skúseností veľa, mohla som sa naňho úplne spoľahnúť. Bral to s nadhľadom a bolo to úplne v pohode. Všetko sme si predtým vydebatovali v rámci vzťahu našich postáv, čo všetko sa bude vlastne medzi nimi diať. To isté zažívam s Kubim Jablonským, s ktorým sme kamaráti. Nemám teda s takýmito scénami žiadnu negatívnu skúsenosť. Neznamená to, že po nich vyslovene túžim alebo sa ich neviem dočkať. Som s nimi jednoducho v pohode.

Lesana: Mala som pred scénou znásilnenia veľký rešpekt. Točili sme ju s režisérom Petrom Hofericom, ktorý mi vytvoril na pľaci komfort. Chcem povedať najviac verejne, ako sa len dá, že Filip Tůma je veľmi dobrý herecký partner a neskutočný profesionál. Najskôr sme sa o tom obaja bavili, čo mi dodalo veľký pokoj. Samotnú scénu som teda nevnímala ako znásilnenie, ale ako tanečnú choreografiu. Dokázala som sa od toho odosobniť, aby to pre nás bolo čo najkomfortnejšie. Bola to pre mňa jedna z najlepších hereckých scén, aké som doteraz mala.

Čo máte spoločné so svojimi seriálovými postavami?

Petra: Sme obe cieľavedomé. Vieme, že veci, ktoré chceme, neprídu zadarmo a musíme na nich pracovať. V mnohých smeroch je Eva naivná a asi aj týmto disponujem. (smiech) Obe tiež vyhľadávame svojich najbližších ľudí. Chceme mať to svoje bezpečné miesto a tešiť sa zo života napriek všetkému, čo sa deje.

Lesana: Myslím si, že máme viacero spoločných vecí. Rovnako ako ona, občas rada robím svoju prácu v tichosti, keď o nej nikto nevie. Rada sa na veci pripravujem, uvažujem o nich... Nie je pre mňa prvoradé byť najlepšou z najlepších, dôležitejšie je mať okolo seba vybudovanú záchrannú sieť. Ľudí, za ktorými môžem prísť, ktorí ma podržia a ktorým verím.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo