Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.04.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Tieto autá Slováci milujú! Škoda je náš lovebrand už 30 rokov

Vďaka Škoda Auto Slovensko si novučičkú škodovku domov za tri desaťročia odviezlo viac ako 626 000 Slovákov.

Zistiť, aká značka automobilov je na Slovensku najobľúbenejšia, je veľmi jednoduché. Stačí sa pozrieť na najviac áut jednej značky vo vašom okolí alebo do oficiálnych čísel predajnosti. V oboch prípadoch je výsledok rovnaký. Slovenským cestám a srdciam slovenských vodičov kraľuje jedna značka – Škoda. A tú už 30 rokov Slovákom dodáva spoločnosť Škoda Auto Slovensko.

Auto Slovákov

Od apríla 1993 k zákazníkom putovalo 626 059 (údaj k 31.3. 2023, pozn. red.) vozidiel. Aj vďaka tomu Škoda Auto Slovensko už tri desaťročia kraľuje rebríčkom predajnosti. „Otec mal Favorita, takže to bolo auto, na ktorom som sa učil šoférovať a vozilo ma na diskotéky a výlety počas mojej mladosti. Neskôr sme v rodine vystriedali Fabiu a Feliciu. No a moje prvé auto bola Škoda Octavia, na ktorú nedám dopustiť,“ hovorí Anton z Trnavy.

Jeho životný vozový park nie je na Slovensku ničím výnimočný. Škodovka si srdcia Slovákov získavala kvalitou a dostupnosťou. „Autá boli cenovo dostupné a Škodovka mal vždy výhodu v tom, že sa ľahko zháňali servisy alebo náhradné diely. A osobne u mňa zabodovala aj kvalitou a spoľahlivosťou,“ dodáva Anton.

Výhody značky Škoda a to, prečo boduje medzi Slovákmi, si uvedomuje aj riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko Jaroslav Hercog: „Tridsať rokov je skutočne dlhé obdobie a slovenské zastúpenie Škoda Auto Slovensko prešlo za ten čas obrovskými zmenami. Napriek tomu sme po celý čas cieľavedome budovali pozíciu lídra automobilového trhu a etablovali kľúčové kompetencie značky, ktoré dali značke nezameniteľný charakter. Vynikajúci pomer ceny a hodnoty, vysoká spoľahlivosť, autentický dizajn, premyslené (Simply Clever) riešenia či najlepšia ponuka variabilného priestoru vo svojej triede. A to všetko s najširšou sieťou autorizovaných showroomov a servisov s prozákazníckou orientáciou na Slovensku.“

Otvoriť galériu
História modelu Škoda Fabia.
Zdroj: Škoda Auto Slovensko

Tak trochu slovenská

Automobilka Škoda je jednoznačne českým národným pokladom. Vďaka spoločnému štátu však vždy bola považovaná tak trochu aj za slovenskú. Dôkazom toho je aj to, že táto značka aj v ére samostatnosti Slovenska kraľuje rebríčkom predajnosti. A ak by niekto pochyboval o popularite Škodoviek, stačí si napríklad prejsť turistické atrakcie v Bratislave. Nájdete tu kaviareň, ktoré nesie meno tejto automobilovej značky a turisti napríklad môžu absolvovať retro prehliadku hlavného mesta, ako inak, v Škodovkách.

Približne každé piate auto, ktoré sa predá na Slovensku, je Škoda. V uplynulom roku bol podiel modelov Škoda takmer 18 %, rok predtým to bolo 20 %. Automobilka už tri desaťročia kraľuje aj firemným flotilám. V uplynulom roku bolo rovnako každé piate auto kúpené na firemné účely značky Škoda.

Oslavná 30 edition

Spoločnosť Škoda Auto Slovensko sa rozhodla osláviť 30. výročie aj so svojimi zákazníkmi. Tým ponúkne cenovo výhodné modely 30 edition, ktoré majú nadštandardnú základnú výbavu a hodnotné benefity ako napr. servisný balík Basic na 5 rokov, resp. 75 000 km a finančný bonus až do výšky 1 200 eur.

Tieto modely tak nie sú len ozdobené špeciálnou plaketkou, ale sú akýmsi poďakovaním pre zákazníkov, ktorí so značkou Škoda ostávajú dlhé roky. „Pri príležitosti našich osláv sme chceli priniesť aj niečo zaujímavé pre zákazníkov, a tak sa zrodila 30 edition, ktorá prináša množstvo benefitov pre modely Fabia, Scala, Kamiq či Karoq. Vďaka nej získajú zákazníci, ktorí sú verní značke Škoda, bohatšiu výbavu, cenové zvýhodnenie, ale najmä päť rokov pohody so servisným balíkom Basic zdarma,“ vysvetlil Jaroslav Hercog.

Otvoriť galériu

Najobľúbenejšie modely za 30 rokov Škoda Auto Slovensko

1. Škoda Fabia

Fabia sa s počtom 212 172 kusov stala historicky najobľúbenejším škodováckym modelom Slovákov naprieč všetkými generáciami. V samostatnej histórii Slovenska sa zo žiadneho iného auta nepredalo viac kusov.

2. Škoda Octavia

Legendárny model, ktorý má v rodnom liste rok 1996 sa stal hviezdou predajcov a jedným z najobľúbenejších áut Slovákov. Octavia si stále drží vysokú popularitu. Jej hrdými vlastníkmi sa od roku 1996 stalo 151 907 Slovákov.

3. Škoda Felicia 1994

Nová generácia modelu Škoda Felicia začala k zákazníkom prúdiť v roku 1994. V podstate išlo o zmodernizovaný model Favorit, ktorý dostal modernejší a oblejší vzhľad. Na Slovensku sa predalo 126 945 kusov tohto auta.

4. Škoda Superb

Škoda Superb sa do predaja dostala v roku 2001. Prakticky okamžite sa ukázalo, že dokáže konkurovať aj legende, akou bol a je Volkswagen Passat. Na Slovensku jej patrí 4. miesto v historickom predaji s  20 231 kusmi.

5. Škoda Favorit

Absolútny hit prelomu 80-tych a 90-tych rokov minulého storočia. Spolupráca s talianskym dizajnérskym štúdiom Berone posunula automobilku na vyššiu úroveň. Slovákom domáci distribútor dodal celkovo 13 807 kusov.

6. Škoda Karoq

Sedmičku populárnych modelov uzatvára kompaktné SUV Karoq, ktoré sa v roku 2018 v Česku stalo Autom roka. Na Slovensku sa z neho predalo 11 004 kusov.

7. Škoda Yeti

Sedmičku populárnych modelov uzatvára vôbec prvý model SUV v portfóliu Škoda. Koncept tohto auta sa svetu ukázal v roku 2005 v Ženeve a do predaja sa Yeti dostal v roku 2009. Odvtedy si na Slovensku našiel už 10 840 majiteľov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Dúbravka absolvoval emotívnu rozlúčku spolu s rodinou: Chytal v Newcastli naposledy?
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Ráznejšia ako brat? Sestra Kim Čong-una sa vyjadrila k obchodu s Ruskom: Ostré slová!
Red and blue Lights of police car in night time, crime scene. Night patrolling the city. Abstract blurry image.
Taxikár na demonštrácii zabil veterána († 28): Mal sedieť 25 rokov, dostal milosť! Prečo?
Gibraltar: Gibraltar town, harbour and the west face of the Rock, part of the Betic Cordillera - Straits of Gibraltar - photo by M.Torres
Boj o Gibraltár ukončený?! Španielsko a Británia dosiahli dôležitý pokrok
Handlová. 15. máj 2024.
Foto
Kto mohol zastaviť strelca: ZLYHALA ochranka a v čom mal strelec výhodu?!
Nebezpečný sršeň sa postupne rozširuje po európskych krajinách.
Agresívny sršeň ázijský je už pri Slovensku: TOTO spravte, keď ho zbadáte! Čo hrozí?
Miriam zastupuje kolegyňu v Televíznych novinách.
Pietrová je na materskej, nahradila ju Kalisová: Čo sa mi páči na vysielaní so Zápalom!
Handlová. 15. 5. 2024. 22.45 hod. Pri prehliadke vozidla bol Juraj celý čas vonku pred autom, kde ho strážili príslušníci NAKA.
Vypäté hodiny po atentáte: Manželka na výsluchu a čo sa dialo v noci na mieste činu?
Miro sa preslávil v speváckej súťaži.
Foto
Miro Šmajda zo SuperStar je na nepozannie: Ostrihal si hrivu a aj TELO má úplne INÉ!
Robert Fico sa len pár hodín pred osudným momentom vítal so svojimi priaznivcami.
Odborníci o tom, čo čaká Slovensko po atentáte: Ako útok ovplyvní nálady v spoločnosti?
Sučka je štvrtým miniatúrnym pudlom, ktorý túto súťaž vyhral.
Foto
Psiu korunku krásy vyhrala pudlica: Očarila sučka výstrednými packami? Aha!
Na snímke diváci počas prvého dňa festivalu Starmus - medzinárodného festivalu vedy, umenia a hudby v Bratislave 13. mája 2024.
Foto
V Bratislave sa konal prestížny festival STARMUS: Ocenenia si prevzali zvučné mená