Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Zanzibar, miesto, kde sa exotická kultúra a nedotknuté pláže stretávajú v dokonalej harmónii

Ak hľadáte dovolenku alebo poznávací zájazd v exotike, ktorý bude plný zážitkov, potom určite hľadáte Zanzibar. Úžasný tropický ostrov, na ktorom môžete robiť, vidieť a zažiť množstvo vecí, vďaka ktorým bude váš Instagram či fotoalbum žiariť.

Pre milovníkov safari

Zanzibar môže byť známy svojimi úžasnými plážami a bohatou kultúrou, ale je tiež skvelou destináciou pre milovníkov safari. Národný park Saadani, sa nachádza na severnom pobreží Tanzánie a je jedinou rezerváciou voľne žijúcich živočíchov vo východnej Afrike, ktorá hraničí s oceánom. Park je domovom širokej škály voľne žijúcich živočíchov vrátane slonov, žiráf, levov a niekoľkých druhov primátov.

Otvoriť galériu

Navštívte domov najstarších korytnačiek

Len kúsok loďou od Stone Town je Prison Island je nevyhnutnou destináciou pre milovníkov zvierat. Ostrov je domovom obrovských korytnačiek, farebných pávov a dokonca aj niekoľkých zlomyseľných opíc! Obrie korytnačky Aldabra sú najdlhšie žijúce tvory na svete. Môžu vážiť až 200 kg a dožiť sa 160 rokov.

Neskôr sa môžete vydať na šnorchlovanie alebo potápanie, napríklad na ostrov Mnemba.
Je to súkromný ostrov pri severovýchodnom pobreží Zanzibaru, ktorý sa oplatí navštíviť pre svoje úžasné koralové útesy a tyrkysové vody, ktoré sa hemžia morským životom, od farebných rýb až po morské korytnačky a dokonca aj delfíny. Zarezervujte si výlet so šnorchlovaním alebo potápaním, aby ste preskúmali podmorský svet a zachytili neuveriteľné zábery živých koralových útesov. Zažitok na celý život, ktorý môžete zažiť na poznávacom zájazde Zanzibar.

Otvoriť galériu

Luxusný relax

Ostrov je známy svojimi nedotknutými plážami s bielym pieskom a júžasných miest na oddych a slnenie. Pozrite sa na pláže Nungwi, Kendwa alebo Paje, kde nájdete niektoré z najlepších výhľadov a hotely s all inclusive službami. Pláž Nungwi sa nachádza na severnom cípe ostrova a je jednou z najobľúbenejších pláží na Zanzibare. Krištáľovo čisté vody, jemný biely piesok a ohromujúce západy slnka z neho robia nevyhnutnú destináciu pre milovníkov oddychu.
Bez ohľadu na to, ktorú pláž sa rozhodnete navštíviť, určite budete ohromení ich krásou. Nezabudnite urobiť pár fotiek, aby ste ich mohli zdieľať a inšpirovať aj vašich priateľov.

Náš tip: Ubytujte sa v Emerald Resort Zanzibar 5*, ktorý je skvelou voľbou pre cestovateľov, ktorí chcú zažiť krásu Zanzibaru a zároveň si užiť všetko pohodlie luxusného rezortu.

Otvoriť galériu

Preskúmajte Stone Town

Stone Town je historickým srdcom mesta Zanzibar a je plné kľukatých uličiek, farebných bazárov a historických budov. Vydajte sa na pešiu prehliadku, aby ste sa dozvedeli o fascinujúcej histórii mesta, a nenechajte si ujsť príležitosť urobiť pár fotiek ohromujúcej architektúry.

Náš tip: Múzeum Freddieho Mercuryho je atrakciou, ktorú musí navštíviť každý fanúšik ikonického frontmana skupiny Queen. Múzeum sa nachádza v Stone Town, historickom centre Zanzibar City, a sídli v budove, kde sa Freddie Mercury narodil a prežil svoje rané detstvo.

Otvoriť galériu

Vyskúšajte miestnu kuchyňu

Zanzibarské jedlo je jedinečnou zmesou afrických, indických a arabských chutí s množstvom korenia a čerstvých morských plodov. Nenechajte si ujsť príležitosť ochutnať niektoré z miestnych jedál, ako je zanzibarské biryani, polievka urojo alebo čerstvú grilovanú chobotnicu.

Keďže je na Zanzibare naozaj čo vidieť a robiť, vaše poznávanie Afriky bude určite plné nezabudnuteľných zážitkov. S CK Satur máte navyše zabezpečenú bezstarostnú dovolenku s TOP sprievodcami a kvalitným ubytovaním. Spoznajte svet s CK Satur.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily