Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Toto sú najkrajšie krajiny Európy. Spoznajte ich aj vy

TALIANSKO

Sicília – poznávanie a relax

Poznávanie Sicílie nemôžeme začať inak ako s najvyššou európskou činnou sopkou. Etna s výškou okolo 3300 metrov je prírodný zázrak, posvätná hora mýtov a legiend, týčiaca sa nad východným pobrežím ostrova, pod ňou úrodnej pôdy kam až oko dovidí a potom už len modré vody Stredozemného mora. Eleganciou a tými najkrajšími výhľadmi vás očarí Taormina, do údivu dostanú slávne Syrakúzy a hlučná Katánia. S architektonickými divmi sa zoznámite v Raguse, Modice a Noto. Keďže Sicílčania sa za ničím nenaháňajú a majú radi pohodu, užijete si počas týždňa okrem poznávania pravý sicílsky oddych pri mori aj vy.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

Ischia – s pobytom v termálnych kúpeľoch

Zelená Ischia ako sen milovníkov kúpeľov láka pre svoje termálne liečivé pramene, bahenné zábaly z vulkanickej hliny, ale aj najkrajšie talianske záhrady ako Vila La Mortella, ktorá je oázou tropických a stredomorských rastlín, či kaktusová záhrada Ravino. Hlavné mesto sa točí okolo Aragónskeho hradu a prístavu. Spoznáte i najvyššie položenú dedinku a sopečný vrch Epomeo, čarovné mestečko San Angelo a najnovší termálny park Poseidonove záhrady.

Rím – večné mesto letecky alebo autobusom

Zasväťte pár dní objavovaniu Ríma, mestu, ktoré v dejinách sveta nemá páru. V človeku dokáže prebudiť všetky jeho zmysly, od síce dávno okukaných atrakcií, ktorých sa aj tak nedokážeme nabažiť, slávnej architektúry, hlučných zvukov nesúcich sa rímskymi ulicami až po vôňu čerstvej kávy či chrumkavej pizze. S nami si Rím užijete cez tie najmonumentálnejšie pamiatky ako je Vatikán, Koleseum, Pantheon až po tie najromantickejšie, od Fontány di Trevi a Španielske námestie. Vybrať sa môžete do Ríma autobusom ale tiež ponúkame poznávanie Ríma letecky.

Toskánsko so štipkou Ligúrie

Nechajte sa unášať za poznaním Toskánska aj so štipkou Ligúrie, kde vám predstavíme Florenciu s eleganciou renesancie, toskánsky vidiek s vínom, grappom, olivami a gurmánskou večerou s tými najlepšími miestnymi špecialitami, so Šikmou vežou v Pise, ako i nádherným ligúrskym pobrežím, kde vynikajú pestré dedinky Cinque Terre. Historické mesto Lucca, ostrov Elba i Napoleon, a krásne pláže sú na dosah dobrodružstvu aj oddychu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

PORTUGALSKO

Veľký okruh Portugalskom

Objavte to najlepšie z Portugalska, ako veľkolepý Lisabon, mesto Estoril pripomínajúce Monte Carlo, šľachtickú Sintru a úchvatné výhľady z najzápadnejšieho výbežku Cabo da Roca. Zoznámite sa s portugalským stredovekom v Obidose s úzkymi uličkami a bielymi domami, rybárskym mesto Nazaré, najväčším portugalským kostolom v Alcobaca. Za kolískou vzdelania zájdete do mesta Coimbra, za vínom zas do jedinečného Porta, ktoré je centrom vína, ale aj skvelej atmosféry. Očarí vás i stredoveká Braga a pútnické miesto Bom Jesus do Monte ako aj jedinečná Fátima.

Grand tour Madeirou

Súostrovie Madeira, v minulosti Rimanmi nazývané Purpurové ostrovy, náhodne znovuobjavené portugalskými moreplavcami je známe nielen vynikajúcim vínom, ale aj "vyšívanými" palácmi, záhradami, ideálnym podnebím, úchvatnou prírodou a pôsobivými scenériami. Tie vás budú všade sprevádzať od hlavného mesta Funchal, cez tie najkrajšie ostrovné vyhliadky ako Eira do Serrado, či na druhý najvyšší útes sveta Cabo Girao, rozprávkové mestá ako Santana, Câmara de Lobos, ktoré si obľúbila aj cisárovná Sissi. Pri dokonalom poznávaní Madeiry vám neujde ani botanická záhrada, vodopád Nevestin závoj, Porto Moniz, ktoré má unikátne prírodné kúpalisko z lávových kameňov a miestny folklór na spestrenie portugalského večera.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

Azorské ostrovy Sao Miguel

Nádherné portugalské súostrovie priamo v srdci Atlantického oceánu. Okrem dych berúcich výhľadov sú Azory výnimočné sopečnými krátermi a jazerami, krásnymi jaskyňami, horúcimi prameňmi a čarovnými mestečkami. Ostrovy sú vhodné pre milovníkov prírody a kľudu. Nádherne zelené, trávnaté a zalesnené kopce sú ako jedna veľká záhrada. Keď prídete v pravý čas, budete môcť obdivovať nádherne kvitnúce azalky, divoké ľalie alebo hortenzie, ktorými sú ostrovy posiate. Pri poznávaní ostrova Sao Miguel uvidíte hlavné mesto Ponta Delgada, koloniálne mestá ako Ribeira Grande a Furnas, ktoré je plné horúcich gejzírov a tradičného jedla cozido. Sopečné masívy ako Sete Citades a Lagoa do Fogo sú ikonami ostrova. Oplatí sa ochutnať sladký ananás, ktorý sa tu pestuje a tiež miestny čaj.

Tajomné krásy Portugalska

Vyberte sa za tajomnými krásami Portugalska, kde si užijete nádherné more a pláže na pobreží Costa da Caparica. Pri tom vás čakajú zaujímavé výlety za pamiatkami, históriou a prírodnými krásami. Pozriete sa do blízkeho Lisabonu s nezabudnuteľnou atmosférou a stredoveké mestečko Óbidos, navštívite kláštor v Batalhe, bývalé letovisko portugalskej šľachty Sintru, najzápadnejší európsky cíp Cabo da Roca, národný park Serra da Arrábida, vínne pivnice, výrobňu typických kachličiek, či mesto Évoru, ktoré je známe bohatstvom architektonických a archeologických pamiatok.

CK Satur, ako špecialista na tieto krajiny, vám v rámci poznávacích zájazdov garantuje kvalitné ubytovanie v kvalitných hoteloch a pohodlie v malých skupinách. Jednoducho maximum zážitkov a TOP sprievodcovia!

Pozrite si celý prehľad zájazdov po Európe.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj