Medové srdce s tvarohovým krémom a ovocím
Na 16 porcií potrebujeme:
Korpus
- 150 g masla
- 225 g práškového cukru
- 75 g medu
- 3 vajíčka
- 675 g hladkej múky
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
Náplň
- 200 g bielej čokolády
- 500 g mascarpone
- 750 g roztierateľného tvarohu
- 80 g medu
- 250 g smotany na šľahanie (33 %)
- 300 g malinového džemu
Ozdoba
- 100 g jahôd
- 100 g malín
- 100 g čučoriedok
- 100 g mini praliniek
Postup:
Korpus
V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Zmes prelejeme do robota a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Potom dôkladne zašľaháme najprv po jednom vajíčka a potom múku so sódou bikarbónou. Vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.
Potom ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a pomocou šablóny z nich vyrežeme tvar srdca. Vzniknuté 3 srdcia preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.
Náplň
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Mascarpone, tvaroh, med a smotanu vyšľaháme do polotuha. Prilejeme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Malinový džem prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Na spodný plát cesta ozdobne na vonkajší a vnútorný okraj nanesieme krém. Do stredu pridáme najprv džem a potom krém.
Opatrne položíme druhý plát, jemne pritlačíme a postup zopakujeme. Ukončíme posledným plátom cesta a ozdobíme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme čerstvé ovocie a pralinky alebo sušienky upečené zo zvyšného cesta. Aby medové pláty zmäkli a krém stuhol, necháme tortu odležať v chladničke, ideálne cez noc.