Nedeľa 24. 9.
Ľuboš, Ľubor
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2023 09:00 | Správy | Domáce správy

Sladké potešenie pre vašu polovičku: Recept na delikatesu, ktorú zvládne aj neskúsený začiatočník

Svoju polovičku môžete potešiť lahodnou pochúťkou aj v bežný deň a nielen na Valentína. Ako inšpiráciu vám ponúkame dva recepty: jablkové ruže svojej drahej polovičke azda zvládnu pripraviť páni a do pečenia medového srdca nech sa radšej pustia s cukrárskymi postupmi lepšie oboznámené dámy.

Medové srdce s tvarohovým krémom a ovocím

Na 16 porcií potrebujeme:

Korpus

  •  150 g masla
  •  225 g práškového cukru
  •  75 g medu
  •  3 vajíčka
  •  675 g hladkej múky
  •  2 lyžičky sódy bikarbóny

Náplň

  •  200 g bielej čokolády
  •  500 g mascarpone
  •  750 g roztierateľného tvarohu
  •  80 g medu
  •  250 g smotany na šľahanie (33 %)
  •  300 g malinového džemu

Ozdoba

  •  100 g jahôd
  •  100 g malín
  •  100 g čučoriedok
  •  100 g mini praliniek

Postup:

Korpus

V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Zmes prelejeme do robota a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Potom dôkladne zašľaháme najprv po jednom vajíčka a potom múku so sódou bikarbónou. Vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke.

Potom ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a pomocou šablóny z nich vyrežeme tvar srdca. Vzniknuté 3 srdcia preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.

Náplň

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Mascarpone, tvaroh, med a smotanu vyšľaháme do polotuha. Prilejeme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Malinový džem prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Na spodný plát cesta ozdobne na vonkajší a vnútorný okraj nanesieme krém. Do stredu pridáme najprv džem a potom krém.

Opatrne položíme druhý plát, jemne pritlačíme a postup zopakujeme. Ukončíme posledným plátom cesta a ozdobíme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme čerstvé ovocie a pralinky alebo sušienky upečené zo zvyšného cesta. Aby medové pláty zmäkli a krém stuhol, necháme tortu odležať v chladničke, ideálne cez noc.

Otvoriť galériu

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.


Odporúčame z TIVI.sk
(ilustračné foto).
Cirkev vo Švajčiarsku plánuje zatočiť so sexuálnym násilím: Rokovať o návrhu budú vo Vatikáne
Expert v tom má jasno: Predstaví sa Nemec tento rok v NHL?
Československo má talent.
Nenápadný mladík prišiel do Talentu priamo z autobusovej stanice: Keď otvoril ústa, ohúril celé publikum!
RubyLynne
Foto
Babička má 9 vnúčat a na internete je z nej dračica: Ani mladice nemajú toľko odvahy ako ona
Papez František.
Slávnostná atmosféra vo Francúzsku: Na omšu celebrovanú pápežom Františkom prišli desaťtisíce ľudí
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Nad Meghan a Harrym definitívne zlomili palicu: Sú to hochštapleri?!
Ak si objednáte tento koktejl, obsluha hneď vie, že je niečo zle: Žena prezradila tajomstvo barmanov
(ilustračné foto)
Ľudia v Londýne už toho majú dosť! V centre sa konala demonštrácia: Brexit bol obrovská chyba
Taliansky exprezident Giorgi Napolitano.
Pohreb talianskeho exprezidenta: Neuveríte koľko rokov pôsobil v politike
Foto
Krásna pocta pre Jakubiska († 84)! Manželka Deana je nadšená, prišiel aj exprezident
(ilustračné foto)
Kto môže spraviť také zverstvo? Pri samovražednom útoku zomrelo strašnou smrťou 15 ľudí
Slafkovský sa revanšoval za slabý úvod kempu, Mešár sa opäť predviedol