Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2022 17:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bratislava zvádza boj o kreslo: Kto sa stane primátorom hlavného mesta? Kandidáti nepoľavujú!

Boj o primátora hlavného mesta naďalej pokračuje a do volieb už zostáva len pár dní. Podarí sa post obhájiť Matúšovi Vallovi alebo po ňom preberie Bratislavu niekto iný? O miesto primátora zabojuje dokopy osem kandidátov.

Rudolf Kusý (Za ľudí, KDH, Sme rodina)

Len veľmi stručne. Parkovacia politika je chaos. To ľuďom vadí ešte viac ako to, že musia niečo platiť. Treba ju zastaviť, opraviť a znovu naštartovať. Bratislavčanom vrátiť pokuty, lebo tie sú najvyššie spomedzi Viedne či Prahy a nie sú férové.
 

Martin Jakubec (Kotlebovci-ĽSNS)

Vnímam to ako, už tu bolo to kľúčové slovo povedané, chaotické alebo plné chaosu. Parkovaciu politiku naozaj treba prekopať. V prípade, že by som bol primátor ja, v podstate s okamžitou platnosťou by som zrušil a naozaj trebalo by nastaviť nové podmienky. Ako čiastkové riešenie v rámci mestských častí alebo teda na území mesta by som riešil nadzemné parkovacie domy na území parkovacích miest.
 

Martin Mlýnek (OĽaNO, NOVA, OKS)

Dokonalú parkovaciu politiku asi nikdy nevytvoríme, ale keby pán primátor počúval podnetné informácie a podnety od starostov alebo miestnych poslancov, už dneska mohla byť ďaleko lepšia. SMS-kové platenie za parkovanie, to bola hneď prvá vec, ktorá bola pripomienkovaná, že chýba v parkovacej politike. Samozrejme, aj ten dizajn tých zón, že boli príliš malé, toto poslanci aj starostovia pripomienkovali a bola prijatá celomestská parkovacia politika, ale primátor nepresvedčil celé mesto, aby ju aplikovalo na, čo najväčšom území. Čiže základné výhrady sú, naozaj tie pravidlá sú príliš zložité, treba ich zjednodušiť a čo najväčšie územie, keď sa s ňou zreguluje a zlacní sa tá cena parkovania, tak potom bude efektívnym nástrojom.

Peter Poláček (Hnutie Občan Národ Spr.)

Takže k tomuto toľko. Ja sa na to dívam, na parkovaciu politiku ako na riešenie symptómov. Mňa zaujímajú príčiny. Príčiny, čiže parkovanie je súčasť problému dopravy a na tento problém, ako taktik, stratég, vizionár, špecialista na krízové riadenie a asymetrické odpovede sa dívam úplne inak. Čiže pozerá, sa na problém ako na celok, čiže Bratislava sa dusí. Vo Varšave sa od roku 1989 postavili dve trasy metra. V Bratislave pár zastávok električky, čiže Bratislava je totálne v podstate poddimenzovaná, zadusená a riešenie, ktoré ja prinášam, je výstavba siete rýchlodráhy, ktorú som nazval Slavín a v podstate ide o nadzemnú dráhu, ktorá dokáže prepravovať veľmi rýchlo z jedného miesta na druhé osoby aj tovar.

Prídete, zavoláte si napr. smartfónom elektromobilovú jednotku, ktorá ide po visutej dráhe, sadnete, prepraví vás rovno na miesto. Prináša, prinesie to nové pracovné príležitosti, nové podnikateľské príležitosti, čo dnes, keď sa rozpráva o tom, že Volkswagen odíde do Turecka, tak v prípade použitej elektromobility ako kolesových vozidiel v tejto dráhe by mohla byť veľmi zaujímavá vec pre ľudí. Takže, hovorím, moje riešenie je trošku iné, čiže koncepčné, rieši prostredníctvom rýchlodráhy a všetky ostatné sprievodné znaky sa budú riešiť popritom tak, aby dovtedy čo najmenej boleli.

 

Andrej Trnovec (SĽS Andreja Hlinku)

Počúvali sme o parkovacej politike a zistili sme, že rezidenti, ak si zaplatia, tak si pohodlne zaparkujú. Prečo by mali platiť rezidenti? Druhý problém - nerezidenti. Ako sa Bratislava vysporiada s tými, ktorí sem prichádzajú z okolia, z Bratislavského alebo Trnavského samosprávneho kraja do Bratislavy pracovať? To je problém Bratislavy. Tí nám zahusťujú aj parkovacie miesta cez deň, lebo sem prídu a jednoducho potrebujú sa niekde umiestniť. Pokiaľ sa podarí vyriešiť problém nerezidentov, tak rezidenti by mali mať parkovanie zadarmo.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského