Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2022 17:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bratislava zvádza boj o kreslo: Kto sa stane primátorom hlavného mesta? Kandidáti nepoľavujú!

Boj o primátora hlavného mesta naďalej pokračuje a do volieb už zostáva len pár dní. Podarí sa post obhájiť Matúšovi Vallovi alebo po ňom preberie Bratislavu niekto iný? O miesto primátora zabojuje dokopy osem kandidátov.

Peter Poláček (Hnutie Občan Národ Spr.)

V prvom rade by som pánovi ministrovi chcel odkázať, že najbližšie by mohol navrhnúť, že v stredu a piatok nebude, nebudeme jesť. Takže toľko k tomu ako jeho konštruktívnemu návrhu. Ale pre mňa problém energií je, zaoberal som sa s ním. Neni komplikované ho riešiť. Len na to treba mať ochotu. Pre mňa je problém energie, keďže rýchlodráha, pôjde o elektromobilitu, je vedľajší sekundárny problém, ktorý potrebujeme vyriešiť a viem, ako ho má vyriešiť. Je to problém, cena elektriny a cena plynu sú prepojené, kto to nevie. Čiže viem, ako to riešiť a urobím to.

 

Martin Jakubec (Kotlebovci-ĽSNS)

K tomu školstvu, k tým prázdninám, to je naozaj téma asi jedine túto na pána starostu, pretože ako starosta má v kompetencii a v správe, takže to povedal, myslím, že za seba jasne.

Tak ja si myslím, že aj keby akokoľvek najhoršie bolo, tak to mesto to vždy nejakým spôsobom vie utiahnuť. To, myslím si, že od toho je magistrát, aby, aby tým občanom bol nápomocný. Treba však povedať, že možno v rámci tých financií, ja by som to otočil troška z iného uhla. My hovoríme, že čo proste mesto atď., atď., ale my povedzme tým ľuďom nejakú perspektívu, nejakú nádej, ako vlastne oni by mali byť v pohode a tí, čo nás sledujú teraz. Tak ak môžem, tak by som skôr povedal asi len jedno posolstvo, že my tým ľuďom šetríme peniaze. A ako im ušetríme tie peniaze ako mesto?

No tak, že musíme im tie peniaze ušetriť v podobe daní. To znamená, znížiť všetky poplatky na odpad, samozrejme, máme tu veľa záhradkárov, to znamená, daň zo záhrad, toto tu nebolo vôbec spomínané. To znamená, dať ju na pôvodnú výšku a, samozrejme, daň z nehnuteľností. Myslím si, že sa s viacerými zhodneme, by mala ísť opäť na rok 2018, na výšku, aká bola, tzn. nie 100 % +, ale 100 % -, a to do, ja garantujem, že by to bolo do dvoch rokov, a do štyroch rokov v prípade zvolenia by bola úplne zrušená daň z nehnuteľností.

Martin Mlýnek (OĽaNO, NOVA, OKS)

Myslím si, že všetci vnímame túto krízu, dopadá na peňaženky obyvateľov. Čo mesto môže pomôcť a čo sa podaril podľa mňa dobrý projekt aj teraz za vedenia súčasného primátora, zbytkové teplo zo spaľovne spoločnosti OLO sa môže dodávať do centrálneho systému zásobovania, ktorý má vo vlastníctve spoločnosť MHTH, čiže bývala /nezrozumiteľné/, takže dá sa to riešiť aj týmito spôsobmi, že Bratislavčania, alebo teda tí, čo sú napojení na centrálny systém zásobovania teplom, môžu mať to teplo aj či už zo spoločnosti OLO a teoreticky aj zo spoločnosti Slovnaft, ktorá tiež produkuje zbytkové teplo. A zároveň si myslím, že je naozaj podstatné vytvoriť záchrannú sieť pre tých ľudí, ktorí sú najviac ohrození touto chorobou a zabezpečiť, aby ľudia sa nedostávali na ulicu, aby nepribúdalo ľudí bez domova. Čiže adresnú sociálnu pomoc tým najohrozenejším.

 

Andrej Trnovec (SĽS Andreja Hlinku)

Poviem, že daň z nehnuteľnosti pre rezidenta, ktorá býva vo vlastnom, by mala byť nulová. A keď tu hovoríte o kríze, čo rozumiete pod krízou? Tak keď si ráno zatvoríte kohútik a voda vám prestane tiecť, je to kríza? Ako nie je. To ste vy urobili vedome. A taký istý stav, ktorý máme, nastal po vedomom konaní. A teraz koho? No tak ten, kto to spravil, nech nesie svoju zodpovednosť, ten kto zatvoril kohútik. Čiže nie samospráva má riešiť tzv. krízu.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


KĽDR počas cvičenia, na ktoré dohliadal Kim Čong-un.
Foto
Desivé správy z KĽDR: Prípravy na jadrový protiútok?! Prejde vám mráz po chrbte, čo sa tam deje
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?
Vyššie snežilo, dole svietilo slnko na rozkvitnuté stromy a obďaleč bola hmla.
Foto
Nenormálne, čo sa dialo pod Tatrami: Príroda sa zbláznila! Čo bude nasledovať?
So svojím výkonom sa zapíše do Guinessovej knihy rekordov.
Foto
Neuveriteľný príbeh: Chlapec s Downovým syndrómom zabehol maratón! Prešiel cieľovou čiarou a...
Raquel v kostýme jaskynnej ženy v snímke Milión rokov pred Kristom očarila Hollywood.
Foto
Dražba šiat hollywoodskej sexbomby († 82): Odpadnete, akú sumu za ne dali!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko varuje pred konfliktom svetového formátu: Reč padla opäť na jadrové zbrane
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Foto
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté!
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Úrady v Gaze odkrývajú zverstvá vojny: Z nemocnice exhumovali viac ako 200 tiel, bolestivé detaily
Seismograph with paper in action and earthquake - 3D Rendering
Príroda im stále pripomína svoju silu: Taiwan postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,3